Вие почитувам господине Klin му бевте на Транасмет у спална соба и држевте свеќа или само слушавте незаконски снимени материјали од некакви тивки шушкања. Ако веќе претпоставуваме дека некој е до толку глуп и дрчен како партијата на власт, од каде па заклучивте дека потврдените глупандери, лопови и качаци кои претендираат да станат власт, некаде у нечиј тревник нашле толку ум чист како солза.
Поимот намештљка , ама ич не ви падна на ум гледајќи ја целата смешна комедија која се игра наоколу???
Всушност би била смешна , ако не е трагична , ама за сите нас како народ и ако всушност не би се нарекувала редаљка.
Да сум како вас би се прашал зошто оној младион француски претседател е со онаа бабана-педофилка, а не зошто младиот Трансмет добивал работа...Секогаш некој друг ја добива по некоја логика и причини, кои ако почнеш да ги разглабаш губиш само време.
Хер Конкрит, во НР Кина пази, има смртна казна за корупција, и пак ја има, годишно не знам колку државни функционери се погубени за истото. Не велам дека во ЕУ или САД нема корупција, нема политичко доделување функции и сл, јас сум нормално луд
не сум фанатик, прагма е во прашање, која ни е нас алтернативата, ако воопшто ја иаме?
Глуп или паметен не знам, еве, јас искрено не очекувам ништо спектакуларно од новата власт, ама ич, знаејки дека добар дел од структурите кои и еб*а мајката на нашата мајка Македонија се доста влијателни, не сакам ни да замислам, проблемот е што овие твоите, или одсгашните ги гаеа истите. На толку тралалјки за криминалната транзиција, они од милионери ги направија милијардери.
Заклучи си сам.
Командант Форина не сметаше коа го направија ДПМНЕ Министер за Одбрана, сега смета истиот, и сеа шу праиме?
Западна Македонија ја отпишаа патриотите, во интерес на шо? Де факто федерација, иаме закон, за сите, ама кој сака правна држава од чаушите? Без разлика националност.
Е сеа, сите знаеме дали се или не автентични разговорите, тоа беше само потврда на она што сите горе долу го знаевме, не само за оваа власт и сите претходни.Проблемот е изворот, според тебе, и точно дека е канализирање на гнев, но ништо помалку не е порблематичен ни арамилукот и домашните местенки, според мене. Крај краева, ако немаше криминал и корупција, немаше да има компромитирачки разговори, сеедно кој прислушкувал.А секогаш некој слуша и гледа.
Проблемот е што моментално како никогаш досега се следат комуникациите во Македонија. Дали еб* баба или дедо Макрон е ирелевантно за нас, ставот кој го има кон нас како народ не како земја е релевантен, од таму влечи го ставот на истиот кон нас како земја. Театарот на 27 во Собрание сигурно многу придонесе за наша афирмација, или можда зголемена фиромација?!
Просечна режија, ефтина изведба.
Инаку она вистинското мнозинство, обичниот народ, во секој случај губи, без разлика на исходот, бар во блиска иднина.
Јас сум од таму, така да во право си, џабе разглабање...