Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Ти личи ова на реален муабет? Мене повеќе ми делува на пуста желба која е далеку далеку од остварување.
И ајде како што велиш ВМРО најде сили пред 10 години да се ресетира, СДСМ таква сила не најде никогаш од нејзиното посотоење до ден денешен. Не е ни на повидок тоа .
И забораваш дека ако ги гледаме последните резултати народот е поларизиран до граница на издржливост. Ситуацијата е безмалку пола пола. 20000 гласа плус минус некој глас разлика за две крајно спротивставени опции кои немаат ама баш нити една заедничка точка околу која можат да најдат заеднички јазик.
Партиско ресетирање се прави обично кога едната опција изгуби. Барем така се прави во некој понапредни демократии. Кај нас ако тргниме од тоа СДСМ освен овие избори на сите претходни ги влечкаја како партали и мивки. И што направи таа како партија и како раководство ? Собра снага да се ресетира? И ти со цел ум очекуваш дека после овие резултати на крај на памет ке им падни да се ресетрираат кога не го направија нити тогаш кога губеја со убедлива разлика. Па и ВМРО кога сме кај тоа.
Па Владе не ќе да е пола пола фактичката ситуација. Пола пола, ја направија албанските гласови за СДСМ, значи имало енжинеринг тука за да се наштима ситуацијава.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Кај кано нема многу логика, како и обично, а и што очекуваш за човек што цело време гледа да фати штрафта од државава.
По незнам кој пишан и непишан договор коалицираат македонските и албанските партии победници. Дуи победи кај албанците а вмро кај македонците. Сдсм не победи ни кај едните ни другите. Сакат бинационалност еве им.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Ajde sdsovski lastovicki kazete ni veke ednas sto se desava vo istocna makedonija. Dali partijata se cepi na skopski ljocka ogranok i istocnomakedonska frakcija ili ne. Zaev i ponatamu se krie i go nema nikade.
Хе хе, почна кампањата а?
Се разбира сега единствен начин да направат влада е да купа пратеници од СДСМ.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Кое според вас е најдоброто решение за излез од опшествената криза во Македонија?

• Друго (образложи)
      30 гласови
      16,2%
Crashing this plane...
With NO SURVIVORS!

:)

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Па Владе не ќе да е пола пола фактичката ситуација. Пола пола, ја направија албанските гласови за СДСМ, значи имало енжинеринг тука за да се наштима ситуацијава.
Занимљиво.
Паблик енжениринг, реални политики, штимања, задкулисни договори.

После мајданот што го предвиде со новите напади ,и ова ми стои легитимно.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Занимљиво.
Паблик енжениринг, реални политики, штимања, задкулисни договори.

После мајданот што го предвиде со новите напади ,и ова ми стои легитимно.
Ах, преподобниот диригент за Кајгана од партијата на безгрешните ангели на Зајо. Ти благодарам ОООО севишен што ете мене ми се јави да преку мене им ги отвориш очите и ги натераш да размислуваат со твоја глава децава тука.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Може и да одморите малку сега, се преморивте од 2006 па наваму конфискувајки имоти на тие што викавте дека ја искраделе Македонија
Не се секирај, секој што ќе се фати, ќе плати ;)[DOUBLEPOST=1482070556][/DOUBLEPOST]
Ах, преподобниот диригент за Кајгана од партијата на безгрешните ангели на Зајо. Ти благодарам ОООО севишен што ете мене ми се јави да преку мене им ги отвориш очите и ги натераш да размислуваат со твоја глава децава тука.
Да, ама Заев победи, така да он све предвиде, немаш право да му се смееш.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Не се секирај, секој што ќе се фати, ќе плати ;)[DOUBLEPOST=1482070556][/DOUBLEPOST]
Да, ама Заев победи, така да он све предвиде, немаш право да му се смееш.
Со милион намештаљки криминални игри подметнувања ако вака се стигнува до победа која не е де факто победа ама сака да се нашминка. Тешко нас ако стане по некое далаверско патче премиер.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Ne gi sproveduva vmro nego gi sproveduva dui. Sdsm sama ja smeni nivnata tabla vo cair. Ja gledas razlikata?
пак си грешка. сдсм што сака нека прави на приватен објект. Сите албанци овде извадија знамиња со орли ама тоа се приватни имоти. Има разлика кога се збори за државни и јавни институции и на улица. Дуи и дпмне се на власт, власт е власт. Орли, споменици на учк, знамиња, двојазичност и еднојазичност, џамии...додека дуи и дпмне се на власт. Двојазичноста и етничкото чистење се спроведуваат додека дпмне и дуи се власт па оттаму се чудам што те натера да поверуваш на зборови, а не на дела. И да не поверуваш на сегашната платформа на дуи.[DOUBLEPOST=1482071028][/DOUBLEPOST]
Bla bla bla... POPIS Neka vleze albanija vo eu pa tek togas ke pocne egzodusot.
.
сега слушам дечиња надвор, албански зборат. Не ми пречи ама нема овде веќе македончиња, слабо. 80% од улицава веќе е со албанци. До војната процентот беше обратен. Отселувањето на македонците од чаир и бутел главно се случи од 90тите наваму, што значи кога на власт беа и се дпмне. А од некоја изјава заклучи дека сдсм ќе праела двојазичност. Ако некогаш доаѓаш во Македонија, помини Чајле, Шипковица, Дижонска...чисто да видиш до каде сме дојдени.

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
сега слушам дечиња надвор, албански зборат. Не ми пречи ама нема овде веќе македончиња, слабо. 80% од улицава веќе е со албанци. До војната процентот беше обратен. Отселувањето на македонците од чаир и бутел главно се случи од 90тите наваму, што значи кога на власт беа и се дпмне.
Само Чаир и Бутел?
Но зошто да не и Штип, Струмица, Берово?
Ти кажи ми до кога ќе го трпиме грдото лице на Македонецот?

Така не се иде у европа

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Само Чаир и Бутел?
Но зошто да не и Штип, Струмица, Берово?
Ти кажи ми до кога ќе го трпиме грдото лице на Македонецот?

Така не се иде у европа
допишав и други места. Дали тие места, Дебар, Чаир, Бутел, Чајле, ...населби и општини се вон Македонија?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
допишав и други места. Дали тие места, населби и општини се вон Македонија?
Ништо ако тие општини што си ги допишал се мешани.
Треба чисти македонски општини да пишеш.
Не треба да има чисти македонски општини.

Е така се иде у европа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
пак си грешка. сдсм што сака нека прави на приватен објект. Сите албанци овде извадија знамиња со орли ама тоа се приватни имоти. Има разлика кога се збори за државни и јавни институции и на улица. Дуи и дпмне се на власт, власт е власт. Орли, споменици на учк, знамиња, двојазичност и еднојазичност, џамии...додека дуи и дпмне се на власт. Двојазичноста и етничкото чистење се спроведуваат додека дпмне и дуи се власт па оттаму се чудам што те натера да поверуваш на зборови, а не на дела. И да не поверуваш на сегашната платформа на дуи.

Naprotiv, koga oni se spremni na sopstven objekt da stavat dvojazicna tabla toa e odlicen indikator deka se spemni na mnogu poveke sto vprocem i izjavija.

Drugoto ti rekov toa e delo na dui. Ne se soglasuvam ni so toa ama taka ja podelile vlasta i taka ja sproveduvaat. Sdsm ja isturka taa teritorijalna podelba togas, sega ke si trpime. Nemoj samo te molam da mi kazuvas prikazni kako ovie drugcie ke napravele i kako sipo partiite toa ke go prifatele...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
По незнам кој пишан и непишан договор коалицираат македонските и албанските партии победници. Дуи победи кај албанците а вмро кај македонците. Сдсм не победи ни кај едните ни другите. Сакат бинационалност еве им.
Ок тогаш нека направат влада со ДУИ, нема проблем.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom