Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Затоа реков дека тоа е инструмент само за одложување на донесување на Законите.

Уставниот суд е марионетска на вмро. Можат по тој пат 5 на 4-ри да го поништат законот. Се сеќаваш за законот за екстерно тестирање (тоа е најново) 3 пати паѓаше, се додека не ги наместија конците. Како го инсталираа системот, се’ што сакаа, се’ помина. Затоа сега за сега тоа е пречка за носење на новите закони. А многу е веројатно (100%) овој парламент за се распушти уште пред да им истече мандатот на Уставните судии. :)
Не е нонстоп, до 2011-2012 беше под контрола на СДСМ и нонстоп паѓаа закони, дури и добри закони,
сега уставниот суд ништо не работи, 2 години не може да одлучи за СЈО.[DOUBLEPOST=1490960683][/DOUBLEPOST]
Па нормално, коа цела багра по школине е вработена со партиски книшки од директор до чистачки.
За штетата што децата се оставени на таква стока да ги воспитува не ми се ни збори.
Нема ништо да и биде, нас не учеа кумуњарски професори, па ете сега сме анти нив, ќе си добиете анти ВМРОвци:D

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не сум спомнал продолжување на наставата во лето.
Значи, сакате пак да ви држам лекции. Вака, кога ученик не е присутен на час, истиот се забележува како отсутен, и согласно причината за отсуствување од наставата се добива изостанок, оправдан или неоправдан.
Протестите не се оправдано отсуство.
Ме мрзи да копам сега низ темите. Но ти за тоа и се залагаше. Добро се сеќавам на тие дискусии.

Проблемот е во тоа што сега ништо не рече за присилното протестирање, значи не се води никакво отсуство и училиштата не работат поради волјата на директорите. Дали тоа е нормално?

Ако вработените имаат право на протест, без притоа да добијат отказ, тогаш сите имаат право на организирано здружување, без притоа да сносат (тешки) последици. Со, не знам, 20- 25 неоправдани, ученикот се брза од училиштето. Треба да избркаш 80% од средношколците, само за да го задоволиш својот апетит. Тоа е рамно на глупост. :)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Нема ништо да и биде, нас не учеа кумуњарски професори, па ете сега сме анти нив, ќе си добиете анти ВМРОвци:D
Ти имаш некое школо? Ај не заебаај!

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не е нонстоп, до 2011-2012 беше под контрола на СДСМ и нонстоп паѓаа закони, дури и добри закони,
сега уставниот суд ништо не работи, 2 години не може да одлучи за СЈО.
Очегледно не ме читаш со внимание.

Убаво ти реков
Затоа реков дека тоа е инструмент само за одложување на донесување на Законите.

Уставниот суд е марионетска на вмро. Можат по тој пат 5 на 4-ри да го поништат законот. Се сеќаваш за законот за екстерно тестирање (тоа е најново) 3 пати паѓаше, се додека не ги наместија конците. Како го инсталираа системот, се’ што сакаа, се’ помина. Затоа сега за сега тоа е пречка за носење на новите закони. А многу е веројатно (100%) овој парламент за се распушти уште пред да им истече мандатот на Уставните судии. :)
Нема работа. Парламентот не работи, па се во мала пензија. А за СЈО нема што да се изјаснуваат. :)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ме мрзи да копам сега низ темите. Но ти за тоа и се залагаше. Добро се сеќавам на тие дискусии.

Проблемот е во тоа што сега ништо не рече за присилното протестирање, значи не се води никакво отсуство и училиштата не работат поради волјата на директорите. Дали тоа е нормално?

Ако вработените имаат право на протест, без притоа да добијат отказ, тогаш сите имаат право на организирано здружување, без притоа да сносат (тешки) последици. Со, не знам, 20- 25 неоправдани, ученикот се брза од училиштето. Треба да избркаш 80% од средношколците, само за да го задоволиш својот апетит. Тоа е рамно на глупост. :)
Ако ученикот не присуствува на настава, добива ИЗОСТАНОК. Истото го мислам и сега и порано.
Работниците имаат право на штрајк, по одредени процедури, а да не се избркаат од работа, со синдикати, итн... Ако учениците не биле на настава како може да не им се стави изостанок, кога не биле присутни?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Очегледно не ме читаш со внимание.
Кога цитираш некои ликови треба да пазиш. Две до три реченици максимум. Ако ја затераш повеќе исто ко да не си му пишал.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ако ученикот не присуствува на настава, добива ИЗОСТАНОК. Истото го мислам и сега и порано.
Работниците имаат право на штрајк, по одредени процедури, а да не се избркаат од работа, со синдикати, итн... Ако учениците не биле на настава како може да не им се стави изостанок, кога не биле присутни?
Нема повторно да ги водам тие дискусии. Само проблемот беше во тоа што сега присилно протестираат. Присилно и нема изостаноци. Ако јас не сум задоволен од нешто, а притоа сум средношколец, имам право на протест без притоа да снесам последици. Тоа ти е исто кога наставниците и професорите излегоа на протест 2007/8 и наставата не се продолжи. Дали тука требаше учениците да добијат неоправдани, нели по твојата логика не биле присутни?! :)[DOUBLEPOST=1490961399][/DOUBLEPOST]
Кога цитираш некои ликови треба да пазиш. Две до три реченици максимум. Ако ја затераш повеќе исто ко да не си му пишал.
Тоа ќе ми беше следната реплика. :cautious:

2-та коментара ми беа 3-4 реченици и 2 пати нешто не разбра т.е. тоа го потенцираше во својот коментар како ново откровение, а претходно истото му го пишав. :)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Истото го правеше филип шупакот петровски и влатко ѓорчев во 90-ти години. Ги собираа учениците од средните школи за после они да влезат у парламент. Ене онаа бугарско-фашистичка кичевска овца антони, кариера напраи со лажење средношколци.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Ти имаш некое школо? Ај не заебаај!
Забаваче.
А за СЈО нема што да се изјаснуваат. :)
Има иницијатива, ама уште не може да стаса на дневен ред.
2-та коментара ми беа 3-4 реченици и 2 пати нешто не разбра т.е. тоа го потенцираше во својот коментар како ново откровение, а претходно истото му го пишав. :)
Си пишал ама ни си објаснил дека додека да се сменат судиите постојано ги бутаа законите!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Нема повторно да ги водам тие дискусии. Само проблемот беше во тоа што сега присилно протестираат. Присилно и нема изостаноци. Ако јас не сум задоволен од нешто, а притоа сум средношколец, имам право на протест без притоа да снесам последици. Тоа ти е исто кога наставниците и професорите излегоа на протест 2007/8 и наставата не се продолжи. Дали тука требаше учениците да добијат неоправдани, нели по твојата логика не биле присутни?! :)
Учениците имаат право на протести, не им бранам јас, ама ако не сакаат изостаноци, пред или после часови.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Кој го продаде Кичево ?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.273
Ако е точно овој што го збори за Кичево, што се пазареле со ДУИ за општините, ондак незнам... Јас кој што имам корени баш од тој предел, никогаш ама никогаш нема да ги гласам овие од ДПМНЕ, па макар и цел состав го смениле во партијата и дошле нови луѓе.

Само ако е точно ова што го кажа.... :mad:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Ако е точно овој што го збори за Кичево, што се пазареле со ДУИ за општините, ондак незнам... Јас кој што имам корени баш од тој предел, никогаш ама никогаш нема да ги гласам овие од ДПМНЕ, па макар и цел состав го смениле во партијата и дошле нови луѓе.

Само ако е точно ова што го кажа.... :mad:
Јас типувам дека е точно, не мора да ја слушаш аудио снимката од пазарењето, ама од тоа што го гледаме и слушнавме во бомбите, како и цел циркус што го приредуваат овие години би било чудо да не е вистина.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
http://infomax.mk/wp6/московска-платформа-во-сабота-преку/

Она што го зборам со месеци, наместо со цел нормален свет ние пак одново ќе се посватуваме со србите во некаква четничка србославија со водство на дебили како вучиќ, додик и шешељ под патрон на путин. Тодор Александров и Ќосето да знаеа нивните најжестоки следбеници каква политика подржуваат ќе им пресудеа по брза постапка.

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom