Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
lans gi stavi parite, kitchmata i nozete kaj sto mu e ustata. bujrum pridruzi se, kandidraj se, trcaj, aktiviraj indiferentni glasaci, osvoi glasovi na minatite izbori, pa na slednite povekje glasovi i taka kje smenis nesto.
a se dodeka cekate ednoto krilo od sdsm-dpmne da go smeni drugoto krilo, nisto ne praite.
ako bide cela drzava edna izborna edinica i ima otvoreni listi, niti gruevski niti shekerinska kje vlezat use ednas vo parlament. niti kje bide bitno dali lileto izdudlala da bide pogore na listata(posiguren vlez)
nego, ako znaes deka toj i toj e kopile, nema da glasas za nego, kje glasas za drug kandidat od `tvojata` lista.
so momentalniot metod, se favorirzira dudlanjeto i pushenjeto kurovi po stabovi,namesto rabotenjeto i odgovornosta kon glasacite.
tretata opcija kje pobedi koga dovolno napizdeni glasaci kje go mrdnat gzot od pred tastatura i se aktiviraat politicki,ne samo na vilica i na forumi. se do togas, dudlachi kako pavle i ivana kje ja pretstavuvaat `gragjanskata opcija` vo parlament
Да ни отворат друга тема за апстрактна политика, системи? Стварно не гледам како во дадениов контекст ти ќе ги примениш твоиве идеи. Не мислам само институционално т.е. откако пројдоа избори и откако имаш повеќе прорежимска војска по улици отколку контра.
Претпоставувам дека промена на власта е и твоја цел? Ако е така, како да настане таа? Мирно, насилно?!...ама во овој контекст, немој за апстракции, утопии, не ми се мудрува. Имаш цифра од од 450000 зомбија, конформисти, лигуши, опортунисти, лакташи, газолижачи - како ќе ги освестиш? Еве и другите нека се такви - како и тие?
Без да сугерирам, ќе го нафрлам ова само - до јануари 2015, до првата "бомба" на опозицијата, отпор, ако може тоа да се нарече беа текстови у Фокус и лаење у пар сајтови. Протести 0, нула, компир, освен за Мартин Нешковски, кои стишаа "од замор".

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.431
Поени од реакции
9.094
Влада без мандат ќе испумпува 800 илјади евра по вмровски здруженија.

http://sdk.mk/index.php/makedonija/vladata-na-dimitriev-800-iljadi-evra-ke-finansira-zdruzhenija-za-desorosoizatsijata-shto-ja-najavi-gruevski/

ВЛАДАТА НА ДИМИТРИЕВ СО 800 ИЛЈАДИ ЕВРА ЌЕ ФИНАНСИРА ЗДРУЖЕНИЈА ЗА ДЕСОРОСОИЗАЦИЈАТА ШТО ЈА НАЈАВИ ГРУЕВСКИ
тамам, може после тоа Соросоиди запад ке го врати името во Комити запад и вие повторно ке викате "за Албанци гасна комора", додека не дојде некој друг да ве плати.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
тамам, може после тоа Соросоиди запад ке го врати името во Комити запад и вие повторно ке викате "за Албанци гасна комора", додека не дојде некој друг да ве плати.
Многу си се фатил за Комити ти, глеј си ги твоите Тврдокорни.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.273
Се сеќавате на изјавата на Латас дадена пред неколку месеци...?

Screenshot_2017-03-30-22-30-18-1.png

Епа ене го гостин е кај бурекот на Сител 3, му гори под нозе :)

П.С. Од СЈО само Лена ја поштувам :love:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Се сеќавате на изјавата на Латас дадена пред неколку месеци...?

Прегледај го приврзокот 167645

Епа ене го гостин е кај бурекот на Сител 3, му гори под нозе :)

П.С. Од СЈО само Лена ја поштувам :love:
Само што Ленче делува на некоја што има критериум, за разлика од опајдарата.

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
Влада без мандат ќе испумпува 800 илјади евра по вмровски здруженија.

http://sdk.mk/index.php/makedonija/vladata-na-dimitriev-800-iljadi-evra-ke-finansira-zdruzhenija-za-desorosoizatsijata-shto-ja-najavi-gruevski/

ВЛАДАТА НА ДИМИТРИЕВ СО 800 ИЛЈАДИ ЕВРА ЌЕ ФИНАНСИРА ЗДРУЖЕНИЈА ЗА ДЕСОРОСОИЗАЦИЈАТА ШТО ЈА НАЈАВИ ГРУЕВСКИ
Нема ни милионче добро ќе се помине, намалиле со крадењето јбг за палмиве што се исушија повеќе дадоа(украдоа).

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Могуче, али не мора да значи, инаку прилично индикативно е што само Заев се напаѓа и никој друг, сите закани одат лично кон него а не СДСМ генерално :) Инаку Џеват Адеми изјави дека ДПМНЕ прифатиле секој сегмент од т.н Тиранска платформата, барем оние против кои се протестира од нивните членови, е сега проблем биле едиснтвенто тетките, има и видео изјава, арно ама исто така изјави дека претходно споменатата платформа е прифатeна од СДСМ и тоа била цената за власт, така да суровата вистина е таа, џабе пењавење на двете страни, борба за власт под различни превези.
Logicno da se napaaga zaev koj kako lider na sds za vreme na kampanjata kazuvase kakvi parava ke im dodade na albancite,deka e vreme da svitkame kicma,deka treba da ucime albanski za ako sakame muzicka akademija da se zapiseme da znaeme baranje na albanski da poplnime,deka liceto na Makedonecot e grdo,deka Makedonecot e kriv sto sosedite mu se nafrlile kako kuce na koska,.... pa rama vo tirana gi sobra liderite na albanskite partii na osnova na izjavite na zaev,dodavajki nesto novo im napisa na list platforma koja ja potpisaa za na bozik kukavicki da ja objavat kako uslov za dogovaranje vlada pomegu dui i dpmne.
Sto se dogovarale,sto ne a sto negiraat ocigledno deka ne se dogovorija,zacineto so povremeni oddelni potplauvacki izjavi na albancite mozeme samo da pogoduvame,dodeka zaev vo celost ja prifati platformata i stavi vo programata.

Surovata vistina e deka zaev treba da go plati cehot,dodeka voj drugiot e so posledni refleksi kako zaklana svinja,a ,,narodot,, se penjavi da si gi zadrzi rabotnite pozicii,prihodite,subvenciite,.........

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.333
Само што Ленче делува на некоја што има критериум, за разлика од опајдарата.
каков критериум ?? СЈО се занимава само со дпмне, тотално нема правноморален критериум... ајде да се дадат во јавност сите 600.000 разговори... а и без тоа, испаднаа бомби за лица поврзани со дуи и сдсм...ама предметите со лица од дуи се фијокираа, а со лица од сдсм не се ни отвараат..
Па да идема и по парични вредности, ги рчкаат новинарите за ситни работи, само да ги замолчат, а има огромни криминали во сите сфери на бизнисот, а и ги има и во бомбите па не ги чачка никој.. па и таму селективно, влегуваат само во фирми на Камчев ислични што се од спротивната страна, или преку шарениот жолт печат се закануваат на менаџери што не дале рекет на сдсм ( имаше за Алкалоид) ... а на пример имаше не така дамна многу дубари во Макпетрол и Фершпед, сигурно има и во прислушкуваните разовори, а освен тоа имаше и палење на кола на Кираца па ништо... се се заборави...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ili zaradi prethodno loso iskustvo? sekoj sto ne bese sdsm vo 90ti, ostana na ulica, a `familijata` pred deneshava familija piese viski i kupuvase umetnicki sliki i lipicaneri radi kurtashak.
Кое бе претходно искуство 90ти?
Ти раскажувале родителите за тоа? Јас 90ти од дпмне останав на улица не од сдсм. А за трошењето не се секирај, погледај само “белата палата“ што се има, а да не споменувам за гипс и стиропор и тенеќе место бронза, колку ДРПНЕ потроши. И тоа не од курташак туку ко децана мали ко ќе видат сладолед, така и грујо, видел триумфална капија па мора и децата (кој знае чии) да му поминуваат низ триумфална во скопје, сега еве и шпански скали сакаат да градат, Тркало над фекалиите во Вардар, споменици ко изложба на споменици да имаме на секој чекор, палми кои не виреат, дрвја во вардар, бродови на лајна, и да не редам уште милион глупости. Скопје го направија најгрд град на планетава а можда и пошироко.

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
каков критериум ?? СЈО се занимава само со дпмне, тотално нема правноморален критериум... ајде да се дадат во јавност сите 600.000 разговори... а и без тоа, испаднаа бомби за лица поврзани со дуи и сдсм...ама предметите со лица од дуи се фијокираа, а со лица од сдсм не се ни отвараат..
Па да идема и по парични вредности, ги рчкаат новинарите за ситни работи, само да ги замолчат, а има огромни криминали во сите сфери на бизнисот, а и ги има и во бомбите па не ги чачка никој.. па и таму селективно, влегуваат само во фирми на Камчев ислични што се од спротивната страна, или преку шарениот жолт печат се закануваат на менаџери што не дале рекет на сдсм ( имаше за Алкалоид) ... а на пример имаше не така дамна многу дубари во Макпетрол и Фершпед, сигурно има и во прислушкуваните разовори, а освен тоа имаше и палење на кола на Кираца па ништо... се се заборави...
Ти си за на кушање, најсериозно ова.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.880
Поени од реакции
2.763
Чили цветот и Србов имаат њух бе, како водачи на СоСоРоСоРоС гарант ги нашле па ги викнале русиве, за да им набилдаат рејтинг на Росија 1 пошто паднале у последниов период, а ние сме центар на светот. Нека ги прошетаат и низ болнициве и студентските домови да фатат некои кадри слични со капитулацијата на Германија.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Да ни отворат друга тема за апстрактна политика, системи? Стварно не гледам како во дадениов контекст ти ќе ги примениш твоиве идеи. Не мислам само институционално т.е. откако пројдоа избори и откако имаш повеќе прорежимска војска по улици отколку контра.
Претпоставувам дека промена на власта е и твоја цел? Ако е така, како да настане таа? Мирно, насилно?!...ама во овој контекст, немој за апстракции, утопии, не ми се мудрува. Имаш цифра од од 450000 зомбија, конформисти, лигуши, опортунисти, лакташи, газолижачи - како ќе ги освестиш? Еве и другите нека се такви - како и тие?
Без да сугерирам, ќе го нафрлам ова само - до јануари 2015, до првата "бомба" на опозицијата, отпор, ако може тоа да се нарече беа текстови у Фокус и лаење у пар сајтови. Протести 0, нула, компир, освен за Мартин Нешковски, кои стишаа "од замор".
aptraktna e poso ti si odbral da ti bide apstraktna,pozadi monitorot.
ti kazav sto treba da napravis. bujrum, nemora da e od levata strana. ete izgleda ima zacetoci na nekoja nova desnica,ako ti e ti se pobliski aktiviraj se tamu.
ali mene da mi kazuvas za apstraktna politika.ne.
so protesti nisto ne se menuva, so vkalapuvanje vo shablonot na sdsm-dpmne isto taka nisto ne se menuva.
imas novi partii,vlezi i pokazi se.[DOUBLEPOST=1490909840][/DOUBLEPOST]
Кое бе претходно искуство 90ти?
Ти раскажувале родителите за тоа? Јас 90ти од дпмне останав на улица не од сдсм. А за трошењето не се секирај, погледај само “белата палата“ што се има, а да не споменувам за гипс и стиропор и тенеќе место бронза, колку ДРПНЕ потроши.
mocko, ne mi mesaj roditeli. ne si ti moralno pogore da mi kazuvas za 90ti smrdez eden.
prvo dojdoa po elektro inzinjerite, site osven neli crvenkovski drzavnikot-ne ni znaese deka e elektro inzinjer.
posle dojdoa po gradeznite inzinjeri, da raspordavaat drzavnite gradezni pretprijatija da mozat da gi kupat za iz pari i da ne davaat plata 3 godini.
on kje mi kazuval za 90ti mocko eden.
ebati kretenot sto opravduva edni kradci so kradenjeto na drugite kradci.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom