Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2013
Мислења
4.389
Поени од реакции
13.361
Аjде денеска излегувате на марш. Ке ве подржат и бугарофилите од ДПМНЕ. Многу против ке бидат србоманите во ДПМНЕ и албанците.Тие ке организираат контрамитинг- едните за споjуване со Албаниjа другите за споjуване со Србиja.Но вие ке бидете наj многу.Може и да излажете поглупите албанци дека ке имат секакви права по рамковниот. Ама како се споиме остануват под 5% хаха:)[DOUBLEPOST=1489660360][/DOUBLEPOST]
Сериозно? Вие ни дадовте српската азбука на коjа пишувате од 1945-та? Или ние на вас бугарската што се користеше пред тоа? Ела да си земиш, шо не пробаш? :)
За греови сте, кај вештачка творба, кај толку многу малцинства имате, па уште и се обидувате да навредите со простилаци и неписменост :)

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Ооо предавници кај сте, одамна не сум пишал ама дебела причина имаме !!! Бевме да се избањаме, да дојадеме сендвичи и да ја исчитаме мојата борба!!! :rolleyes:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Прв пат имаме шанса да бараме одговорност од политичари, прв пат наследникот на премиерската функција нема да може да наоѓа изговори и да не ги апси претходните и баш сега тоа не ти чини?
Уште не дојдоа на власт најдоа изговори дека не треба да се апсат функционетите на ДУИ.

Шо прајме?
Па тие сега праат све за да го минираат СЈО, да го затворат, забранат, казнат,
Можеби оти е подружница на СДСМ.
Само пусти Вилдерс од најавените 32-34 пратеника освои 19.
20 има

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Уште не дојдоа на власт најдоа изговори дека не треба да се апсат функционетите на ДУИ.

Шо прајме?

Можеби оти е подружница на СДСМ.

20 има
Или можеби дека не се толку невини. Јас првпат гледам некој невин да се обиде да стопира судски процес. Ти?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Тоа не е ништо ново за Холандија. Никоја партија немала апсолутно мнозинство до сега.

Само пусти Вилдерс од најавените 32-34 пратеника освои 19.
Пусти Вилдерс сепак се качува по карпата, малку побавно од што мислеше, тој е рамнински човек, ама се качува.
Види вака Не-си-ти , не навлегувам во твоите лични чувства , политички афинитети и така то , ама времето на квази левичарските глобалистички свињи од типот на оние кој го ебаваа светот години наназад минува и оди у историја,
Пукна тиквата и сеа ќе се цеди гнојот долго време, разни како нашиве зечеви, балисти, а и грујо аматери ќе се мотаат и понатака некое време, секогаш има некој кој гине и последниот саат од војната.....ама кај и да е ќе истече. Нема више, па да га јебеш... :) :) Мислам дека и тебе ти е тоа многу добро јасно... :):)[DOUBLEPOST=1489666531][/DOUBLEPOST]
Не се бираат средства за да се спаси Груевски па макар и се тепале средношколци на улица за него.

Иронично е што најголемиот рез и поделба помеѓу Македнците го прави партија која се вика Демократска Партија за Национално Единство на Македонците. Истата партија последниве три недели форсира и потикнува да се случи отворена улична пресметка Македонци на Македонци и бележи предавници.
Ај не тропај глупости за мали деца..., не ти личи.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
времето на квази левичарските глобалистички свињи од типот на оние кој го ебаваа светот години наназад минува и оди у историја
И кое време доаѓа? Време на клептомански шатки со наполеонов синдром што праат приватни држави во сред Европа?
Повели, самоубиј се![DOUBLEPOST=1489667309][/DOUBLEPOST]Глуп чоек овој бетменов. Со кого ќе се дружи кога ќе му одат другарчињата во ќорка?
Untitled-1.jpg

Последно уредено:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
И кое време доаѓа? Време на клептомански шатки со наполеонов синдром што праат приватни држави во сред Европа?
Повели, самоубиј се![DOUBLEPOST=1489667309][/DOUBLEPOST]Глуп чоек овој бетменов. Со кого ќе се дружи кога ќе му одат другарчињата во ќорка?
Прегледај го приврзокот 166813
А бе човек , ако се погледаш у огледало ..што ќе видиш???призрак на...џукела у одлазак....чао..па-па...нестала- нестала.. :) :)
Кој ќе те гледа и бере греови кога ќе те носат со картон закачен на врат со натпис : соросоид.., пред да те рециклираат у канделабра и тоа у некоја споредна улица илити гассе , на нашински ..сокаче..... :):)

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
^wet dreams

Иначе најмногу сум разочаран од пензионерите, поголеми цицачи немат од нив, денот им се состои од кафе, млеко, леб, лоран, дијазепам, сител и протестиве.
Абе тие се среќни само да имаат сметки да платат и апој да си купат за здрвени да се цел месец, а поголема среќа од редовна пензија кој ќе им донесе, или кој ќе им донесе поголем страв од нередовна ?

Вчера си идам од маркет, спичкав 1500 денари за салами кечап, јајца, сирење...значит за ништо онака најосновни работи за 3-4 дена, си идам по пат, малце разочаран за тоа што парите буквално за ништо не користат, жал ми беше и за сите луѓе што работат кај приватњаци за минимална, се додека не ја видов најголемата багра во државава која ја живее втората младост, повеќе на студенти ми личат него пензионери, парица имет, дрога си имет, цел ден шетет....се враќаа 5 души од протестот во Охрид, 2 жени 3 мажи, еден од нив тревар беше на Канал 5, пијаница прва....кој шал од МК, кој тренерки кој капа, се развикале по улица ко нивна да е, објаснуваа нешто за политикава...

Сакав да ги прашам дали ја одбранија државава и дали од утре ќе земаме појќе од 200е, ама ај, ко ме мавна еден бед, незнам, ќе јадам салами и џигери ама гзов за 300е не го давам.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.161
Поени од реакции
3.398
Или можеби дека не се толку невини. Јас првпат гледам некој невин да се обиде да стопира судски процес. Ти?
Јас пак мислев дека тоа е специјалност само на Црпко ама сум се излажал.
Државнички потег, каков мудрец. Си стои на зборот.

http://fokus.mk/ivanov-se-premisli-nema-da-odi-vo-avstralija/

Иванов се премисли, нема да оди во Австралија
Далеку е Австралија, плус го имаш Индиски океан кој ќе му го траже авионот после 10 години.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Јас пак мислев дека тоа е специјалност само на Црпко ама сум се излажал.

Далеку е Австралија, плус го имаш Индиски океан кој ќе му го траже авионот после 10 години.
Не ми одговори, кој невин сака да спречи судски процес?

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.170
Поени од реакции
12.973
^wet dreams

Иначе најмногу сум разочаран од пензионерите, поголеми цицачи немат од нив, денот им се состои од кафе, млеко, леб, лоран, дијазепам, сител и протестиве.
Абе тие се среќни само да имаат сметки да платат и апој да си купат за здрвени да се цел месец, а поголема среќа од редовна пензија кој ќе им донесе, или кој ќе им донесе поголем страв од нередовна ?

Вчера си идам од маркет, спичкав 1500 денари за салами кечап, јајца, сирење...значит за ништо онака најосновни работи за 3-4 дена, си идам по пат, малце разочаран за тоа што парите буквално за ништо не користат, жал ми беше и за сите луѓе што работат кај приватњаци за минимална, се додека не ја видов најголемата багра во државава која ја живее втората младост, повеќе на студенти ми личат него пензионери, парица имет, дрога си имет, цел ден шетет....се враќаа 5 души од протестот во Охрид, 2 жени 3 мажи, еден од нив тревар беше на Канал 5, пијаница прва....кој шал од МК, кој тренерки кој капа, се развикале по улица ко нивна да е, објаснуваа нешто за политикава...

Сакав да ги прашам дали ја одбранија државава и дали од утре ќе земаме појќе од 200е, ама ај, ко ме мавна еден бед, незнам, ќе јадам салами и џигери ама гзов за 300е не го давам.
Абе добри ви беа пензионерите додека гласаа за сдсм мислејќи дека се наследници на кумровец школата.
Сеа не чинат дека гласаат за вмро.
Лицемерие до безкрај...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Абе добри ви беа пензионерите додека гласаа за сдсм мислејќи дека се наследници на кумровец школата.
Сеа не чинат дека гласаат за вмро.
Лицемерие до безкрај...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Нека гласаат за кого сакаат, само нека не ја цицаат државата преку нивните надуени пензии, бесплатни бањи, превоз, претстави... е со тие работи им земаат од лебот на децата и внуците, ама кој да им објаснит.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom