^wet dreams
Иначе најмногу сум разочаран од пензионерите, поголеми цицачи немат од нив, денот им се состои од кафе, млеко, леб, лоран, дијазепам, сител и протестиве.
Абе тие се среќни само да имаат сметки да платат и апој да си купат за здрвени да се цел месец, а поголема среќа од редовна пензија кој ќе им донесе, или кој ќе им донесе поголем страв од нередовна ?
Вчера си идам од маркет, спичкав 1500 денари за салами кечап, јајца, сирење...значит за ништо онака најосновни работи за 3-4 дена, си идам по пат, малце разочаран за тоа што парите буквално за ништо не користат, жал ми беше и за сите луѓе што работат кај приватњаци за минимална, се додека не ја видов најголемата багра во државава која ја живее втората младост, повеќе на студенти ми личат него пензионери, парица имет, дрога си имет, цел ден шетет....се враќаа 5 души од протестот во Охрид, 2 жени 3 мажи, еден од нив тревар беше на Канал 5, пијаница прва....кој шал од МК, кој тренерки кој капа, се развикале по улица ко нивна да е, објаснуваа нешто за политикава...
Сакав да ги прашам дали ја одбранија државава и дали од утре ќе земаме појќе од 200е, ама ај, ко ме мавна еден бед, незнам, ќе јадам салами и џигери ама гзов за 300е не го давам.