Случајност

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
А демек ако не се затвореше дома некој од тие што биле во куќата кога влетал со 200, на улица немаше каде да бегаат и неминовно некој ќе чукнеше во нив? Или можеби истиот кој им влегол во куќата со кола, ќе ги распарчел да беа и на улица?:vozbud:

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
.....bez razlika
bezsmisleno e da se zboruva za izmeni vo minatoto...posto nemoze da se smeni:toe:.
poznatata izreka " da imase baba muda kje bese dedo " ama ne e
....toa e los priod kon rabotite ako se razgleduvaat taka...nikogas nema da resite nikakov problem , ako vikate . ako bese ova ako bese ona......
inace toa filmovite mnogu perat ,mozok ,
ko na primer , vie sega se prefrlovte da zborite na tema "final destination " samo sto ne ste svesni od kaj na vas tie idei...

K

kat.<3

Гостин
верувам во судбина, се се случува зашто Бог одредил да биде така.
судбина = Божја волја.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Не верувам во судбина. Пред 1 000 000 год било одредено дека сега јас ќе го пишувам овој пост на форумов? Тоа не е за мене. Секој си ја креира својата иднина. Иако не викам дека има случаи кога дури и јас сум се запрашал дали нема нешто повеќе од нормалното.

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
верувам во судбина, се се случува зашто Бог одредил да биде така.
судбина = Божја волја.
А тебе дали ти е познато дека , тие две работи се троа контрадикторни???

Најпросто кажано иде вака.......Ако бог ти ја одредил судбината.Тогаш за што ќе ти суди кога ќе се појавиш пред него??? За тоа што тој ти го наметнал????
:toe:

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Нема случајности.Тоа што се случува,се случува со причина.

С

Сатори

Гостин
~*~

Верувате во судбина или мислите дека сите работи во животот ни се случуваат онака случајно, спонтано или како ние си ги наредуваме?
Јас верувам во судбина ... повеќе пати за повеќе работи сум размислила како ми се случиле, сакала јас или не ... па резултатот ми тежи накај тоа ... филм ми е? :lol: :lol: :P
Судбина е малку пресилен збор, но ништо не се случува случајно, во тоа не верувам.
Аналогно се поврзува и со се се случува со причина ... така да ... случајностите не постојат.:toe:

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Ако Бог ни ја дал слободната волја значи конечната одлука е наша. Верувањето во судбина е одлика на романтичари, стимулативно средство за оние на кои им треба утеха (во овој случај нема ништо лошо во ваквото верување).Понатаму верувањето во судбина е благопријатно за мрзливи личности во друг случај (попознато како чекање нешто да ти падне од небо). Од друга страна старите рекле на ,,слепото пиле господ му помага,, во овој случај имаме и помалку случајна судбина.:)

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Верувам дека се се случува со некоја причина. Онака како што сам ќе си направиш така и ќе биде.
Случајностите се моменти кои исто така се случиле од некоја причина.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
ednostavno sum zbuneta koga razgovaram na ovaa tema ne znam sto da mislam veruvam vo Gospod no nekogas mozam da re4am deka taka ni bilo pisano.A za ova sum sigurna deka ne veruvam vo slu4ajnost spored mene mislam deka se vo zivotot se slu4uva so nekakva cel na pr cesto pati(mozebi e glupost no go stavam kako primer)ko ke sakam da mu titnam na tipot sto go bendisvam ke mi snema mreza na tel mislam , ne mislam strogo sum ubedena deka snema mreza zatoa sto ne trebalo da mu titnam.Nemam poveke sto da kazam vo vrska so ovaa tema ednostavno zbuneta sum i mislam deka nkogas nema da otkriemne dali taka ni bilo pisano ili sudbinata sami si ja kroime.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Se e vo odnosot pricina-posledica. Ne veruvam vo slucajnost.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ништо не е случајно се е со некоја причина

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
А тебе дали ти е познато дека , тие две работи се троа контрадикторни???

Најпросто кажано иде вака.......Ако бог ти ја одредил судбината.Тогаш за што ќе ти суди кога ќе се појавиш пред него??? За тоа што тој ти го наметнал????
:toe:
Бог ти определва еден пат по кој треба да се движиш. На тебе остава дали ќе продолжиш по истиот, или ќе скршниш малце или малце отпојќе кон лево или десно.

Нема случајности.
Се е со некаква причина. Сите работи кои ни се случуваат се со некаква причина, со некаква поука и некаква цел.

Не прочитав многу страни од ова тема, не знам дали некој ја спомнал случкава.

Некој човек требало да патува со авион. Ама мајка му негова сонвала дека авионот ќе се руши и неговиот син загинал, и зато не го разбудила кога требаше да оди на аеродром.
Подоцна на вестите слуша дека авионот стварно се рушил и дека немало нитуеден жив.
Кога отишла да го разбуди и да му кажи шо се десило, тој бил мртов.

Знам многу вакви случки, шо се имат дешавано..

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Za se mora da ima pricina. Sudbina nema bidejki Bog na civeko mu dadel slobodna volja samiot da izbira so go interesira, i kako ke postapuva, Toj e tuka zaradi potrebata od nego kojasto nije ja imame da pomogne vo slucaevi na nezgoda(paganje so duhot ili slicno).

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
хммм...не е ништо случајно...јас мислам дека постои некоја латентна , движечка сила што стои зад нашето раѓање, нешто слично на закон за причините и последиците. Оваа сила со еден збор се нарекува карма. Кармата всушност значи дека се што работиме, секоја наша активност, па и најмалата, остава соодветни последици, и единствено со неа можат да се објаснат екстремните исклучителни разлики што постојат(иако се раѓаме во исто семејство или иста земја, под исти околности, имаме различни карактери, таленти, ни се случуваат различни работи)...но и ни дава можност да создадеме и да измениме.
Знам дека ваквите верувања не се соодветни за нашата религија, но сепак ова е мое лично мислење.

Kajgana Shop

На врв Bottom