Продолжи да набројуваш...продолжи.Кој од тие споменици ја менува нашата историја? Ченто, Сандански, Делчев.... кој де, кој?
Продолжи да набројуваш...продолжи.Кој од тие споменици ја менува нашата историја? Ченто, Сандански, Делчев.... кој де, кој?
Ќе одговориш или ќе се прпелкаш и понатаму?Продолжи да набројуваш...продолжи.
Рековте градот е изменет.Да, да, сега завршуваат факултети и незнаат да спојат две реченици.Каков кадар излегува од факултетиве, страв да те фати.
Онтопик, кружните немаат допирни точки со Скопје 2014.
Одговорот го пишав пред четири поста и гласи: МаКеДоНсКаТа.Ќе одговориш или ќе се прпелкаш и понатаму?
Ти кажа дека менувале историја.
Која историја - одговори, ако знаеш.
Ако не знаеш, признај си.
Чим те прашувам изгледа немам приметено.Одговорот го пишав пред четири поста и гласи: МаКеДоНсКаТа.
Штом толку со на прашања да одговоараш со прашања еве едно: немаш приметено промени во официјалната македонска историја во последниве години ?
Па еден од популарните термини е "антиквизација", можеби е малку Соросоиден ама не сум паметен да ми текне подобар.Чим те прашувам изгледа немам приметено.
Дај наброј ми ги промените, или дај линк да ги видам.
Јас немам приметено.
Објасни или не тролај со ,ти реков ми рече,.
Можам. Искочи на плоштад и циљај у центар.Аха, гледам многу А1 си гледал.
А1 и Шител не се тие кои треба да не учат на историјата.
Барам од тебе конкретен извор каде што конкретно е променета историјата на Македонија.
Немој со антиквизации и термини кои си ги чул на Вести, а башка не си ги ни проверил дали се точни.
Можеш?
Дали постоењето на Александар III Македонски за тебе е погрешно?Можам. Искочи на плоштад и циљај у центар.
И не ги вреѓај телевизиите. А1 веќе не постои а Сител е респектабилна фирма.
Дали постоењето на Александар III Македонски за тебе е погрешно?
Дали ти бегаше од Историја?
Дали Александар III Македонски го учевме како нешто друго, освен како антички Македонец чии потомци сме ние, измешани со словените кои се доселиле на Балканот?
Дали воопшто имаш поим од историја или само верглаш тоа што го гледаш на ТВ?
Женска бај д веј.
Дали знаеш дека се организираат тури од школите во цела држава под наредба на министерот за ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА?Огромен интересот за Музејскиот комплекс македонска борба
Елизабета Мемиќ
14.000 посетители досега ја погледнале поставката на “Музеј на македонска борба за државност и самостојност, Музеј на ВМРО и Музеј на жртвите на комунистичкиот режим“, но своето воодушевување од отворањето на музејот македонските граѓани го изразуваат и преку подарување на вредни документи од периодот кој е застапен во музејската поставка 18, 19 и 20 век.
Поставката во музејскиот комплекс е составена од оригинални документи, фотографии, филмски материјали, збогатена и со ликовни прикази на значајни историски сцени од македонското минато и со 105 восочни фигури на значајни личности од македонската историја е мотивирана од грижата за историјата, но и од токму таа да биде мост меѓу македонското минато и иднина.
Исклучително важни документи од периодот на почетоците на македонската револуционерна организација од 18 век се депонирани во музејскиот комплекс.
Музејот на македонската борба ги одразува посебноста и независноста на македонското револуционерно движење на неговиот легитимитет, идентитет и нaционална гордост, како нераскинлив дел на историското и културното наследсtво на македонскиот народ и на неговите револуционерни традиции.
Има видео од внатре!
http://www.mtv.com.mk/mk/vesti/makedonija/29188/ogromen_interesot_za_muzejskiot_kompleks_makedonska_borba.aspx
build.mk
Незнам, ај докажи ми ..Дали знаеш дека се организираат тури од школите во цела држава под наредба на министерот за ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА?