Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.721
Продолжи да набројуваш...продолжи.
Ќе одговориш или ќе се прпелкаш и понатаму?
Ти кажа дека менувале историја.
Која историја - одговори, ако знаеш.
Ако не знаеш, признај си.
--- надополнето: Oct 28, 2011 1:16 PM ---
Да, да, сега завршуваат факултети и незнаат да спојат две реченици.Каков кадар излегува од факултетиве, страв да те фати.
Онтопик, кружните немаат допирни точки со Скопје 2014.
Рековте градот е изменет.
Па изменет е де.

Некому се допаѓа - некому не.
Мене ми се допаѓаат мн работи, но не се. Има и вишак, кој не можам да му ја доловам поентата - но имам чуено луѓе кои мислат дека шмизлите во парк, на плоштад и онаа самата на ул. Македонија се убави... нејсе, вкус е во прашање :)

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Ќе одговориш или ќе се прпелкаш и понатаму?
Ти кажа дека менувале историја.
Која историја - одговори, ако знаеш.
Ако не знаеш, признај си.
Одговорот го пишав пред четири поста и гласи: МаКеДоНсКаТа.

Штом толку со на прашања да одговоараш со прашања еве едно: немаш приметено промени во официјалната македонска историја во последниве години ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.721
Одговорот го пишав пред четири поста и гласи: МаКеДоНсКаТа.

Штом толку со на прашања да одговоараш со прашања еве едно: немаш приметено промени во официјалната македонска историја во последниве години ?
Чим те прашувам изгледа немам приметено.
Дај наброј ми ги промените, или дај линк да ги видам.
Јас немам приметено.
Објасни или не тролај со ,ти реков ми рече,.

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Чим те прашувам изгледа немам приметено.
Дај наброј ми ги промените, или дај линк да ги видам.
Јас немам приметено.
Објасни или не тролај со ,ти реков ми рече,.
Па еден од популарните термини е "антиквизација", можеби е малку Соросоиден ама не сум паметен да ми текне подобар.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.721
Аха, гледам многу А1 си гледал.
А1 и Шител не се тие кои треба да не учат на историјата.
Барам од тебе конкретен извор каде што конкретно е променета историјата на Македонија.
Немој со антиквизации и термини кои си ги чул на Вести, а башка не си ги ни проверил дали се точни.
Можеш?

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Аха, гледам многу А1 си гледал.
А1 и Шител не се тие кои треба да не учат на историјата.
Барам од тебе конкретен извор каде што конкретно е променета историјата на Македонија.
Немој со антиквизации и термини кои си ги чул на Вести, а башка не си ги ни проверил дали се точни.
Можеш?
Можам. Искочи на плоштад и циљај у центар.

И не ги вреѓај телевизиите. А1 веќе не постои а Сител е респектабилна фирма.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.721
Можам. Искочи на плоштад и циљај у центар.

И не ги вреѓај телевизиите. А1 веќе не постои а Сител е респектабилна фирма.
Дали постоењето на Александар III Македонски за тебе е погрешно?
Дали ти бегаше од Историја?
Дали Александар III Македонски го учевме како нешто друго, освен како антички Македонец чии потомци сме ние, измешани со словените кои се доселиле на Балканот?
Дали воопшто имаш поим од историја или само верглаш тоа што го гледаш на ТВ?

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Дали постоењето на Александар III Македонски за тебе е погрешно?
Дали ти бегаше од Историја?
Дали Александар III Македонски го учевме како нешто друго, освен како антички Македонец чии потомци сме ние, измешани со словените кои се доселиле на Балканот?
Дали воопшто имаш поим од историја или само верглаш тоа што го гледаш на ТВ?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Имам дискутирано на темава ама испуштив еден дел...

Да, колку и го подржувам толку и не го подржувам...
Убаво е што се градат нови згради за администацијата, ама па зошто мораше да се градат во Барок стил и толку споменици?!
Да се градат во барок стил, и да се навраќаме толку години/векови ми е малце смешно. Скопје било некогаш убаво, ама било... Денес е толку смешано, и толку ужаст и кич на едно место јаоо... o_O
Можеше да се направи нешто помодерно, сепак Центар е, некоја модерна градба...
Иначе, да ја сакам старо-градската архитектура што ја има во други градови, а тоа што се прави во Скопје е правење фалсификат!
Спомениците, во поголем број се без врска, и толку се натрупани што делува страшно. Има и други места кај што може да се стави споменик, пример кружниот тек кај Католичка Црква седи празен, само цвеќиња колку да не е без ништо. Најдоброто е што администрацијата ќе се наоѓа на едно место и нова зграда, и ќе се намалат големите давачки за кирија...
Само не го сваќам значењето на Триумфалната Капија?

Од ден, на ден како што повеќе проектот се гради се повеќе ми делува глупо.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Огромен интересот за Музејскиот комплекс македонска борба

Елизабета Мемиќ
14.000 посетители досега ја погледнале поставката на “Музеј на македонска борба за државност и самостојност, Музеј на ВМРО и Музеј на жртвите на комунистичкиот режим“, но своето воодушевување од отворањето на музејот македонските граѓани го изразуваат и преку подарување на вредни документи од периодот кој е застапен во музејската поставка 18, 19 и 20 век.

Поставката во музејскиот комплекс е составена од оригинални документи, фотографии, филмски материјали, збогатена и со ликовни прикази на значајни историски сцени од македонското минато и со 105 восочни фигури на значајни личности од македонската историја е мотивирана од грижата за историјата, но и од токму таа да биде мост меѓу македонското минато и иднина.

Исклучително важни документи од периодот на почетоците на македонската револуционерна организација од 18 век се депонирани во музејскиот комплекс.

Музејот на македонската борба ги одразува посебноста и независноста на македонското револуционерно движење на неговиот легитимитет, идентитет и нaционална гордост, како нераскинлив дел на историското и културното наследсtво на македонскиот народ и на неговите револуционерни традиции.

Има видео од внатре!

http://www.mtv.com.mk/mk/vesti/makedonija/29188/ogromen_interesot_za_muzejskiot_kompleks_makedonska_borba.aspx

build.mk

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Огромен интересот за Музејскиот комплекс македонска борба

Елизабета Мемиќ
14.000 посетители досега ја погледнале поставката на “Музеј на македонска борба за државност и самостојност, Музеј на ВМРО и Музеј на жртвите на комунистичкиот режим“, но своето воодушевување од отворањето на музејот македонските граѓани го изразуваат и преку подарување на вредни документи од периодот кој е застапен во музејската поставка 18, 19 и 20 век.

Поставката во музејскиот комплекс е составена од оригинални документи, фотографии, филмски материјали, збогатена и со ликовни прикази на значајни историски сцени од македонското минато и со 105 восочни фигури на значајни личности од македонската историја е мотивирана од грижата за историјата, но и од токму таа да биде мост меѓу македонското минато и иднина.

Исклучително важни документи од периодот на почетоците на македонската револуционерна организација од 18 век се депонирани во музејскиот комплекс.

Музејот на македонската борба ги одразува посебноста и независноста на македонското револуционерно движење на неговиот легитимитет, идентитет и нaционална гордост, како нераскинлив дел на историското и културното наследсtво на македонскиот народ и на неговите револуционерни традиции.

Има видео од внатре!

http://www.mtv.com.mk/mk/vesti/makedonija/29188/ogromen_interesot_za_muzejskiot_kompleks_makedonska_borba.aspx

build.mk
Дали знаеш дека се организираат тури од школите во цела држава под наредба на министерот за ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Дали знаеш дека се организираат тури од школите во цела држава под наредба на министерот за ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА?
Незнам, ај докажи ми ..
и да има,што има лошо..има нешто лошо ,а ?

Kajgana Shop

На врв Bottom