Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Незнам зошто сите тоа го спомнувате.Можеби на многу луѓе што гласале за ВМРО им се допаѓале други нивни проекти, а спомениците не.И сега треба заради споменици да гласаат за други?
Епа затоа соберете потписи и распишете референдум, нема да се гласа за другите проекти туку само за овој. Јас лично не се плашам од пребројување, затоа што сигурен сум дека на референдум проектот ќе добие околу 60% ДА, за вас незнам. Мене не ми се допаѓаше законот за територијална распределба дадов потпис, се распиша референдум, најголем дел од народот се одлучи да не одговори на прашањето и оттогаш не го спорам законот бидејќи народот го прифати, иако не ми се допаѓа. Направете го и вие истото наместо да пишувате по форуми.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
Епа затоа соберете потписи и распишете референдум, нема да се гласа за другите проекти туку само за овој. Јас лично не се плашам од пребројување, затоа што сигурен сум дека на референдум проектот ќе добие околу 60% ДА, за вас незнам. Мене не ми се допаѓаше законот за територијална распределба дадов потпис, се распиша референдум, најголем дел од народот се одлучи да не одговори на прашањето и оттогаш не го спорам законот бидејќи народот го прифати, иако не ми се допаѓа. Направете го и вие истото наместо да пишувате по форуми.
Фала богу,еден паметен пост .. и не само за територијалната распределба,каде беа истиве фаци да викаат пртив Скендер бег,против најавите за плоштад во Чаир, против иљадниците џамии низ Македонија...чутите а ,само ова ви смета,друго ништо

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Незнам само од каде си толку сигурен дека и да собереме потписи, Груевски ќе организира референдум.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
Незнам само од каде си толку сигурен дека и да собереме потписи, Груевски ќе организира референдум.
Па имавте и раце и глава да организирате,пред да почне да се гради..а не сега кога 50 % е завршено,на некој како тебе му дошло кеф,ајде референдум

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Фала богу,еден паметен пост .. и не само за територијалната распределба,каде беа истиве фаци да викаат пртив Скендер бег,против најавите за плоштад во Чаир, против иљадниците џамии низ Македонија...чутите а ,само ова ви смета,друго ништо
Несмеат, ќе ги нарушат односите со партиите што ги тераат тие проекти, па како ќе прави после некој византиски игри за рушење на легитимно избрана власт. Два пати досега така имаат стигнато до власт.
--- надополнето: Jul 16, 2011 7:39 PM ---
Ако соберете 200000 потписи референдум мора да се организира, никој не го прашува Груевски тогаш, така да бујрум.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
со која сериозност разум и достоинство да одговорам на првото

пак со која сериозност и разум се негира најслободниот и независен медиум, со анкета со најголем репрезантитевен и најнезависен примерок, анкетите на сите мак портали и медиуми, признати парламентарни и локални избори и општо расположение

искрено се срамам што има македонци по род(ако не по убедување) што плукаат по Македонски народни херои
постовиве , анкетите колумните ке влезат во историските анали и на нашите деца ке им бидат триени во лице заради пеодини идиоти без достоинство компас и принцип , идиоти одроди налик Михајлов, Бунева или Колишевски на времето...
Со таа сериозност и разум со која ќе ми кажеш како се вика статуата? Воин на коњ се вика така? Не викаш слепи. О ти моќнику со око на орел, кажи ни како се вика статуата?

Верувај ми, јас имам поголема причина да се срамам од тебе што се дичиш со статуа на безимен воин, жити амбасадорот што си. И самиот Александар а и Филип би се срамеле со сево ова.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Па имавте и раце и глава да организирате,пред да почне да се гради..а не сега кога 50 % е завршено,на некој како тебе му дошло кеф,ајде референдум
Јас би сакал и сега. Да ставиме крај на овие глупости по форуми.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Џамиите кои никнуваат како печурки после дожд се финансираат од државниот буџет? Ма ајде ти се молам....

Уште колку дегенски постови ќе се пишат со класификацијава на патриоти и предавници? Како може некој да си зима за право да се нарекува себеси патриот САМО ако го подржува овој проект, а секој кој не го подржува е предавник... Никаде низ темиве за проектов немаше испади од типот `Александар е грк`, `Гоце и Даме не се македонски херои`, ... она што навистина е анти-државно и предавнички! Но сепак, некои клошари си зимаат за право да маваат етикети без основа. Ако не се платени за тоа, навистина е штета да паѓаат толку ниско....

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
Јас би сакал и сега. Да ставиме крај на овие глупости по форуми.
Не,неможе на кого што му текне во оваа држава да прави што сака..3 пати истата власт победува на избори со овој проект ставен во програма, а тоа значи дека има легитимитет да го заврши..поголем легитимитет од тиоа здравје ..и мене многу работи не ми се допаѓаат,сум против рамковен договор,против двојазични табли,против албанско знаме што се вее во Македонска држава..итн..па никој не ме прашува..
--- надополнето: Jul 16, 2011 7:46 PM ---
Џамиите кои никнуваат како печурки после дожд се финансираат од државниот буџет? Ма ајде ти се молам....

Уште колку дегенски постови ќе се пишат со класификацијава на патриоти и предавници? Како може некој да си зима за право да се нарекува себеси патриот САМО ако го подржува овој проект, а секој кој не го подржува е предавник... Никаде низ темиве за проектов немаше испади од типот `Александар е грк`, `Гоце и Даме не се македонски херои`, ... она што навистина е анти-државно и предавнички! Но сепак, некои клошари си зимаат за право да маваат етикети без основа. Ако не се платени за тоа, навистина е штета да паѓаат толку ниско....
Уште пострашно,се финансираат со пари од Саудиска Арабија и незнам каде..и што е тоа битно од каде се парите,мене ми смета што во Скопје има повеќе џамии од цркви, а Христијанското население е 70 и кусур %.. во ред ли е тоа, зашто не отвориш ваква тема па да дискутираме како луѓе,него ова ти е трн во око
--- надополнето: Jul 16, 2011 7:54 PM ---
Со твои зборови:
Тоше е македонец и Шакири е македонец зошто се родени во Македонија и затоа сум јас горд на нив. ;)
Туку шо прајме со македонците што не се родени тука? Тие не се македонци?

И што си ти толку горд на Јустинијан?
И Мака Тереза не е Македонка ,него родена во Скопје, тогаш Скопје не било дел од Македонија.. има споменик на мајка Тереза, има музеј на истата,цел свет знае дека тука е родена,ама дека е Албанка.. и сега што правиме бе гаде/гаду ..? Дај ми одговор душо златна

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Не ти го разбирам прашањето, а и искрено ме заболе таквото за Мајка Тереза.
Онтопик: Треба да се стави споменик на Филип V наместо на Јустинијан, според мене тој е многу интересен лик од македонската историја, интересен и трагичен во исто време.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Уште пострашно,се финансираат со пари од Саудиска Арабија и незнам каде..и што е тоа битно од каде се парите,мене ми смета што во Скопје има повеќе џамии од цркви, а Христијанското население е 70 и кусур %.. во ред ли е тоа, зашто не отвориш ваква тема па да дискутираме како луѓе,него ова ти е трн во око
Не, напротив, сум против било каков верски објект. Зошто би ми било трн во око негодувањето на џамиите? Не сум муслиман, ниту христијнин. Уво не ми чуе ни за минаре, ни за камбана... Македонија е изворно христијанска земја, а била и 5 века под турсо роптво. Скопје бил административен центар и логично е бројот на џамии тука да биде најголем. Но, не и поголем од бројот на цркви. Тие џамии кои се градат на по 100 души се присилно кренати од исламските фундаменталити. Не треба да се буниме против минарињата, туку против ОНИЕ кои дозволија радикалистите да влезат во Македонија! Бидејќи лично мене ме праша, јас ќе ти кажам дека сум против радикалниот исламизам бидејќи не носи апсолутно ништо позитивно во Македонија!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
Не ти го разбирам прашањето, а и искрено ме заболе таквото за Мајка Тереза.
Онтопик: Треба да се стави споменик на Филип V наместо на Јустинијан, според мене тој е многу интересен лик од македонската историја, интересен и трагичен во исто време.
Штом не те боли таквото,што има да се дискутира..се гледа дека си полуписмен човек,немаш аргументи,него само лупаш.. кафански муабети од типот ме боли за мајка Тереза,кој ми е таквото она на мене и слично,со друг дискутирај

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Еве пример после 50 години ќе дојде време на Тоше Проески да му се направи споменик. Веднаш ќе се појават интересни ликови кои ќе тролаат зошто градиме споменик од него. Ги увредуваме соседите....па ќе се запрашаме дали навистина ги навредуваме нежните ни соседи. Во име на добрососедски односи ќе го крстиме споменикот Пеач на бина. Секој кој ќе биде за изградба на споменикот ќе биде именуван како "патриот" (што моментално е пострашно да те наречат отколку предавник) или вмровец,партиски знаменосец...

Сами што си правиме ни најголемите душмани неможат да ни направат.

Kajgana Shop

На врв Bottom