На луѓето им скурчи изгледа, па сега гласале повеќе за "Не"Сега ја видов анкетава, абе што се измени од почетокот на проектот?
Од Скопје 2014 се претвори во Споменици 2014, тоа се измени. Толку мртви на едно место нема ни у катакомбите во Париз.Сега ја видов анкетава, абе што се измени од почетокот на проектот?
Ти дојде душата на место кога виде 50,2%? Сигурно секој ден проверувашеСега ја видов анкетава, абе што се измени од почетокот на проектот?
Да, на темава спијам од кога е отворена. Што се смени?Ти дојде душата на место кога виде 50,2%? Сигурно секој ден проверуваше
иначе за спомениците - планот е познат уште пред 2 години и се знае кои споменици треба да дојдат, т.е. тие се порачани уште од тогаш, веројатно и платени. Така да нема никакви изненадувања. Мостот око беше најавен уште пред 2-3 години сосе скулптурите. Исто ќе биде и на мостот што ќе оди према археолошкиот музеј, ќе има и таму скулптури. Со тоа што за пола година-година во Фокус ќе има изненадувачки наслов - нови скулптури!
па брат улица не се прави за 2 дена. Има рок и во тој рок се завршува. Иначе има еден куп завршени улици и лани и оваа година. Тоа што во твое маало сега дошла улицата на ред тоа е друго...А да ги средеја малце улициве?
Раскопано е се, а ништо не е доградено и завршено. Оставено така да седи, ровови и траки насекаде. АМАН, вчера со другар од раскпини насекаде, стеснета цела улица, ќе не закачеше еден со кола.
Се отвориле неколку акаунти плус и оп променаДа, на темава спијам од кога е отворена. Што се смени?
Веројатно.
Или се освестиле. Трето немаСе отвориле неколку акаунти плус и оп промена
Не се прави за два дена. А ги нема цели месеци работниците да завршат нешто. Јас ако можам да завршам на време, нема да чекам на рокови па тогаш да го завршам.па брат улица не се прави за 2 дена. Има рок и во тој рок се завршува. Иначе има еден куп завршени улици и лани и оваа година. Тоа што во твое маало сега дошла улицата на ред тоа е друго...
Во право си, ќе ги остават така засекогаш. Особено првомајска.Не се прави за два дена. А ги нема цели месеци работниците да завршат нешто. Јас ако можам да завршам на време, нема да чекам на рокови па тогаш да го завршам.
ЗНАМ дека има еден куп незавршени улици и раскопини, и ниедна не е завршена, и се нема абер да се заврши - за ТОА серам на темава. Не ЗОШТО е таква ситуацијата, него КАДЕ се работниците на било која од раскопиниве да работат.
И ова не беше кај мене во маало (не си претпоставувај), туку беше накај Рампа.
Види, можеш да сереш сарказам колку сакаш. Кога гледам ровови по улица, очекувам да видам и работници кои работат. А не после на телевизија да ми кукаат дека немале работа, никој не ги најмувал, не чинела државава и слично. А вака ги нема ни на една раскопина, ни друга, ни трета.Во право си, ќе ги остават така засекогаш. Особено првомајска.