Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас не се сеќавам некогаш Тоше да сум го видела во оваа поза да пее.

Шо ви е гајле важно се гради :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Сакав да искритикувам нешто кога дојдов на темава, ама викам ајде доста е кењатор mode од мене во последно време, па да пофалам нешто. ФАЛА БОГУ СЕГА ИМА ПРОЛАЗ НАКАЈ КАФИЧИТЕ НА КЕЈ, не морам по ѓубрето и тој смрадот да се протињам секој пат кога имам потреба да поминам натаму. Глупавана конструкција ја завршија, и сега има простор за поминување. Језда со песок и прашина ќе се направиш малце, ама јеботе, не можеш све да имаш и да ти е удoволено (барем тоа те учи државава наша :) ).

Aјде, привремено ќе го изигравам "задоволниот граѓанин".

До наредното серење of course.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сега ја видов анкетава, абе што се измени од почетокот на проектот?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Од Скопје 2014 се претвори во Споменици 2014, тоа се измени. Толку мртви на едно место нема ни у катакомбите во Париз.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ти дојде душата на место кога виде 50,2%? :) Сигурно секој ден проверуваше:)
иначе за спомениците - планот е познат уште пред 2 години и се знае кои споменици треба да дојдат, т.е. тие се порачани уште од тогаш, веројатно и платени. Така да нема никакви изненадувања. Мостот око беше најавен уште пред 2-3 години сосе скулптурите. Исто ќе биде и на мостот што ќе оди према археолошкиот музеј, ќе има и таму скулптури. Со тоа што за пола година-година во Фокус ќе има изненадувачки наслов - нови скулптури!

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А да ги средеја малце улициве?

Раскопано е се, а ништо не е доградено и завршено. Оставено така да седи, ровови и траки насекаде. АМАН, вчера со другар од раскoпини насекаде, стеснета цела улица, ќе не закачеше еден со кола.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ти дојде душата на место кога виде 50,2%? :) Сигурно секој ден проверуваше:)
иначе за спомениците - планот е познат уште пред 2 години и се знае кои споменици треба да дојдат, т.е. тие се порачани уште од тогаш, веројатно и платени. Така да нема никакви изненадувања. Мостот око беше најавен уште пред 2-3 години сосе скулптурите. Исто ќе биде и на мостот што ќе оди према археолошкиот музеј, ќе има и таму скулптури. Со тоа што за пола година-година во Фокус ќе има изненадувачки наслов - нови скулптури!
Да, на темава спијам од кога е отворена. Што се смени?
Веројатно.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
А да ги средеја малце улициве?

Раскопано е се, а ништо не е доградено и завршено. Оставено така да седи, ровови и траки насекаде. АМАН, вчера со другар од раскпини насекаде, стеснета цела улица, ќе не закачеше еден со кола.
па брат улица не се прави за 2 дена. Има рок и во тој рок се завршува. Иначе има еден куп завршени улици и лани и оваа година. Тоа што во твое маало сега дошла улицата на ред тоа е друго...
--- надополнето: 10 август 2012 во 10:55 ---
Да, на темава спијам од кога е отворена. Што се смени?
Веројатно.
Се отвориле неколку акаунти плус и оп промена :)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
па брат улица не се прави за 2 дена. Има рок и во тој рок се завршува. Иначе има еден куп завршени улици и лани и оваа година. Тоа што во твое маало сега дошла улицата на ред тоа е друго...
Не се прави за два дена. А ги нема цели месеци работниците да завршат нешто. Јас ако можам да завршам на време, нема да чекам на рокови па тогаш да го завршам.

ЗНАМ дека има еден куп незавршени улици и раскопини, и ниедна не е завршена, и се нема абер да се заврши - за ТОА серам на темава. Не ЗОШТО е таква ситуацијата, него КАДЕ се работниците на било која од раскопиниве да работат.

И ова не беше кај мене во маало (не си претпоставувај), туку беше накај Рампа.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ахам, фино што се гради , ама се што се гради треба и да се одржува.. Колку ќе не кошта од буџетот (годишно) одржувањето на овој скап проект?
Иначе дека е претерано со споменици, претерано е.. Има и други населби во кој можеа да се изградат. Иако Центар е главна населба и е центар на нашата држава ова многу ми изгледа како замачкување очи и глупа тактика. Да се среди Центарот, а се друго да биде тапа, е исто како ставање маска па демек види што е среден Центарот па ќе помислат туристите и другите населби се средени, отидеш друга населба нема ни саглам улица, ни ништо. Ептен е глупо..

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Не се прави за два дена. А ги нема цели месеци работниците да завршат нешто. Јас ако можам да завршам на време, нема да чекам на рокови па тогаш да го завршам.

ЗНАМ дека има еден куп незавршени улици и раскопини, и ниедна не е завршена, и се нема абер да се заврши - за ТОА серам на темава. Не ЗОШТО е таква ситуацијата, него КАДЕ се работниците на било која од раскопиниве да работат.

И ова не беше кај мене во маало (не си претпоставувај), туку беше накај Рампа.
Во право си, ќе ги остават така засекогаш. Особено првомајска.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Во право си, ќе ги остават така засекогаш. Особено првомајска.
Види, можеш да сереш сарказам колку сакаш. Кога гледам ровови по улица, очекувам да видам и работници кои работат. А не после на телевизија да ми кукаат дека немале работа, никој не ги најмувал, не чинела државава и слично. А вака ги нема ни на една раскопина, ни друга, ни трета.

That's my whole fucking point.

Сега удри resume на твојот сарказам. Очигледно кога не ти прија напишаното, немаш поинаков начин на реплицирање.

Kajgana Shop

На врв Bottom