- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 12.773
- Поени од реакции
- 9.896
Да даСпоред дефиницијава поштата не е кич. Од друга страна, пример, капијата е кич.
Поштата е ремек дело,таква грдосија да направиш треба стварно да умееш да створиш уникат.
Да даСпоред дефиницијава поштата не е кич. Од друга страна, пример, капијата е кич.
Јок. Поштата не го утнала периодот кога била градена. Градена е во модернистички стил за тој период и можам да кажам дека е навистина уникатно остварена. Тоа што денес не ни се допаѓа е поради тоа што имаме поинакви сфаќања за архитектурата, што е разумно. Од друга страна, портата се гради вобарок стил, воопшто не е креативно и не симболизира ништо.Да да
Поштата е ремек дело,таква грдосија да направиш треба стварно да умееш да створиш уникат.
Не постирај повеќе слики, жити очи! Што повеќе луѓе ги гледаат сликите, толку повеќе поддржувачи губи Скопје 2014.Малце апдејт со слики..да се освежи темава,ептен се испоти...
Ја па све мислев обратно е...Не постирај повеќе слики, жити очи! Што повеќе луѓе ги гледаат сликите, толку повеќе поддржувачи губи Скопје 2014.
Значи кога ги гледам сликиве баш се гледа еден модерен град од 21 век. Или не?! Гледам некои несфатливи објекти кои немаат допирни точки со ниту еден стил или сегмент од нашата историја или немаат македонска нота. Гледам бетон обложен со гипсани елементи кои не ни наликуваат на барокни елементи. Гледам милиони евра фрлени на глупости кои ќе немаме пари да ги одржуваме. Цела европа отиде напред, со маглеев возови и челични облакодери, а ние се заглавивме со дорски јонски и коринтски столбови. И пак ќе повторам: барокот е мртов стил, не се гради повеќе во барок, не е прифатливо од архитектонска гледна точка, не е нормално. Никој нема ексклузивно право на барокот зошто нема потреба од истото, никој со здрав разум не гради така. Сите вие поддржувачи на проектот дајте еден пример во светот кај што се гради во барок па ќе разговараме, се дотогаш, немате ниту еден аргумент со кој би го поддржале проектот, а има милион аргументи со кои може да се негира неговата исправност и издржаност.Малце апдејт со слики..да се освежи темава,ептен се испоти...
Бато овде не е работа за партија, искрено мене кур ме боли и за сдс и за вмро, исти кур ми се и двете партии, последните парламентарни избори нени гласав, финтата е што во овој мочан проект се завртени огромни пари на народот, па ај и да се исперени некои пари ок ама да е за нешто фукционално, приоритетно и најпотребно за државата, а ова плус не е ниту функционално, ниту приоритетно, ниту најпотребно за државата, на крај краева што кур ме боли мене за Скопје, кога сум од Куманово, а во последно време во Куманово државата нема ниту цент дадено за да се направи нешто, а така мислам размислуваат и остали милион ипол граѓани на нашата ни мочана државичка!Не ама и ги сфаќам до негде напатениве комуњарчиња.
Со секоја нова градба шансите на ass de ass да им победи на наредни избори им се намалуваат,не дека некогаш имале теоретски шанси да победат ама ај да се каже.
Сигурно и јас исто би серел за се што би направиле ass de ass,само што сироти тие ништо немаат направено па немаш ни материјал за плукање.
Да незнаеш кого повеќе да жалиш,партијата или нивните тотално со мозокот испрани и забегани поддржувачи. Жално.
Па нормално дека се,има власт што не краде ?Бато овде не е работа за партија, искрено мене кур ме боли и за сдс и за вмро, исти кур ми се и двете партии, последните парламентарни избори нени гласав, финтата е што во овој мочан проект се завртени огромни пари на народот, па ај и да се исперени некои пари ок ама да е за нешто фукционално, приоритетно и најпотребно за државата, а ова плус не е ниту функционално, ниту приоритетно, ниту најпотребно за државата, на крај краева што кур ме боли мене за Скопје, кога сум од Куманово, а во последно време во Куманово државата нема ниту цент дадено за да се направи нешто, а така мислам размислуваат и остали милион ипол граѓани на нашата ни мочана државичка!
Партиите оставете ги на страна, не ги мешајте. Јас го гледам Скопје 2014 од естетска гледна точка и не ми се допаѓа. Жално е што многу го гледаат од политичка гледна точка и тука завршува дискусијата.Не ама и ги сфаќам до негде напатениве комуњарчиња.
Со секоја нова градба шансите на ass de ass да им победи на наредни избори им се намалуваат,не дека некогаш имале теоретски шанси да победат ама ај да се каже.
Сигурно и јас исто би серел за се што би направиле ass de ass,само што сироти тие ништо немаат направено па немаш ни материјал за плукање.
Да незнаеш кого повеќе да жалиш,партијата или нивните тотално со мозокот испрани и забегани поддржувачи. Жално.
Фала богу што тие на власт не размислуваат вака.Искрено мене повеќе ќе ми одговараше наместо парите фрлени за овој проект да се направеше автопат, ама не секој размислува така.
Катни гаражи во барок стил, врби, и мостови со нереална цена. Поентата ми беше ќе се направеше нешто вредно и трајно. Имате катастрофална патна инфраструктура низ државава, ама забегуваме, батали.Фала богу што тие на власт не размислуваат вака.
Автопат..............
А вредно и трајно не се новите објекти на археолошки музеј,на музеј за македонската борба,народен театар,на македонска филхармонија ??? Тоа не е трајно,или само тоа што ти одговара го кажуваш.Катни гаражи во барок стил, врби, и мостови со нереална цена. Поентата ми беше ќе се направеше нешто вредно и трајно. Имате катастрофална патна инфраструктура низ државава, ама забегуваме, батали.
Не велам дека ништо не требаше да се направи, ама многу пари отидоа во вода. На пример ова со гаќиве на споменикот беше врв и она што ти набројав пред малку.А вредно и трајно не се новите објекти на археолошки музеј,на музеј за македонската борба,народен театар,на македонска филхармонија ??? Тоа не е трајно,или само тоа што ти одговара го кажуваш.
Иначе на овие две слики се гледа дека има добар спој помеѓу класичното и модерното.. судот и стакленикот на екс народна банка..само голема замерка имам за тањирот горе на екс народна.. без него ќе беше многу поубава зграда,плус со висина ќе беше со екс Типо зградата...ама пуст криминал,се гледа максимално да се искористи секој сантиметар,па макар на ништо неличело.Малце апдејт со слики..да се освежи темава,ептен се испоти...