Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Па што не присоберете пари малку да ја заличите зградата,штом е обврска на станарите..
Живеам во куќа. Многу е скапо сам да одржуваш фасада. А за зградите знам дека е скоро неможно да се договориш и уште поскапо од куќа (скелиња прво што ми текнува). Зборот е дека ако веќе ги фасадираат одредени згради, тоа треба да го направат и за другите жители во градот без разлика дали во зграда или куќа.

P

PewDiePie

Гостин
Зборот е дека ако веќе ги фасадираат одредени згради, тоа треба да го направат и за другите жители во градот без разлика дали во зграда или куќа.
Треба,ако не на сите барем на зградите што се 10+ спрата.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Мене ми се чини или ќе се појави пренатрупаност од трговски центри? (Ramstore, Vero, G-mall Skopje, Skopje City Mall, ГТЦ...)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Се разбира дека не е пренатрупано, дури има простор за уште молови. Луѓево одат до Софија и Солун на шопинг затоа што нема многу избор во Скопје а она што се нуди е со пренадуени цени. Плус не заборавај дека овие трговски центри освен продавници нудат и забава во форма на кино сали, кафулиња, место за јадењеи други содржини.

G-Mall не верувам дека ќе се изгради, дај боже да грешам а Vero и Ramstore (работи турбо но сепак нема толку голем број на продавници) се премали и повеќе би ги класифицирал како локални молови.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Во Скопје никогаш нема да живеам! Порано ми беше Скопје лошо место за живеење поради гужвата што се ствара од 14 до 18 часот и од сабајле, додека сега секој викенд сум во Скопје и се осеќам како да сум во некоја копија на Прага- Будимпешта шта ти ја знам барок до јаја, според мене исто ти е тоа како да носиш "Adibas" патики а да мислип дека носис Adidas... така да Куманово не го менувам за никаква копија!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Абе глупости.. барок имало само во Прага и Будимпешта :pos: и бил патентиран :unsure:
Форумов станува смешен..многу смешен.

Член од
21 октомври 2011
Мислења
83
Поени од реакции
22
Bidejki me mrzi da gi chitam site 150 strani shto gi imate napisano za temava, samo kje si go komentiram moeto mislenje.
Skopje 2014 e top proekt... ako izvadime 80% od spomenicite. Site tie zgradi shto gi izgradija od drugata strana na Vardar se mnogu ubavo neshto, isto i triumfalnata kapija, isto i toa shto kje go gradat nad sobranieto(Iako e kopija na Reichtagot vo Berlin, predobro e).
Od spomenicite bi gi ostavil Chento, Delcev, Gruev, i Ackata... Justinijan i Samoil mislam deka ne treba da bidat na plostad.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Со карузел ќе се вртиме на плоштад?

Карузел или венецијанска вртелешка на кружна и ротирачка платформа се планира да се постави на плоштадот Македонија во Скопје. Иницијативата доаѓа од Градот, а конкурсот за карузелот кој е во тек го води ЈП „Паркови и зеленило“. Јавното отворање на понудите е закажано за 30 април, во просториите на јавното претпријатие.
Според официјалните податоци од тендерската документација, изведбата на карузелот би чинела околу 137.000 евра, а рокот на поставување на новата градска атракција, која воопшто не е својствена за репрезентативен дел на една метропола, е 150 работни денови по потпишување на договорот со избраниот економски оператор.
Според некои од поставените услови, се бара димензиите на дијаметарот на центарот на подлогата и на покривот да бидат минимум седум метри. Да има декоративен венец, дрвена ротирачка платформа со минимум 32 седишта со фигури на пони коњчиња, кочии и ротирачки чаши. Економскиот оператор е должен да обезбеди гаранција на понудата во износ од најмалку 3 отсто од вкупната вредност на понудата.
ГМВ/БИ

http://www.plusinfo.mk/vest/37644/So-karuzel-kje-se-vrtime-na-ploshtad

Јас сум ако има шанси врз Ацета и еден рингишпил да ни стават...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Уште куќа на стравот и "know your destiny" таа бабата со тарот карти и магична кугла и комплет ќе бидеме.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Bidejki me mrzi da gi chitam site 150 strani shto gi imate napisano za temava, samo kje si go komentiram moeto mislenje.
Skopje 2014 e top proekt... ako izvadime 80% od spomenicite. Site tie zgradi shto gi izgradija od drugata strana na Vardar se mnogu ubavo neshto, isto i triumfalnata kapija, isto i toa shto kje go gradat nad sobranieto(Iako e kopija na Reichtagot vo Berlin, predobro e).
Od spomenicite bi gi ostavil Chento, Delcev, Gruev, i Ackata... Justinijan i Samoil mislam deka ne treba da bidat na plostad.
Предлогот се одбива, и од соросоидите и од античките фалангисти на Грујо Велики.
--- надополнето: 23 март 2012 во 03:59 ---
Абе глупости.. барок имало само во Прага и Будимпешта :pos: и бил патентиран :unsure:
Форумов станува смешен..многу смешен.
Па СК 2014 води на анкетата, нормално дека ќе биде смешен.

Kajgana Shop

На врв Bottom