Скопје, за мене е...

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Zalam sto tebe ti bilo taka , nie imafme super usluga od star kelner , ne tolku zgoden ,ama sposoben si go znaeshe zanaetot :)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Скопје ми е моето детство, мојата секојдневна мисла, мојата копнеж, мојата радост и среќа, мојата тага што не сум таму. Едно нешто што сум го зажалила довека е што го оставив позади мене.

Член од
10 август 2006
Мислења
2
Поени од реакции
0
Би го заменила единствено за Санкт Петерсбург

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Скопје за мене... па шо знам од никогаш не сум го сакала нешто особено, немам некои спомени таму... иако е градот во кој се родив.
16 години поминав во Струмица и во срце ја носам :wink:

Член од
10 август 2006
Мислења
178
Поени од реакции
2
abe skopje RULLZ kaj na drugo mesto ima takov maalski zivot pa posle sema po kafici na key, u gtc, na ulica makedonija pa posle toa na burek u maalo.....

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
скопје за мене е местото каде ја почуствував првата вистинка љубов,скопје е местото каде живее тој!

скопје за мене е нешто големо,да го признавам тоа,пошо го сакам животот во скопје!

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.762
Поени од реакции
5.043
Skopje e za mene mojot roden kraj

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
Скопје за мене е местото каде што се родив, живеам...
Скопје за мене е местото каде првпат се заљубив и каде што за првпат ја сватив суровоста на реалниот свет...

S

Stef Bachatero

Гостин
Skopje e nas grad site sme od selo?
Ne me sfakajte seriozno zatoa sto ke vratam rigorzno

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Скопје е мој град..да ...а ја сум его!!!
Го обожавам градов:je:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Скопје е главен град на Македонија, јас живеам во него, и си го сакам мојот град. :je:

Член од
11 август 2006
Мислења
11
Поени од реакции
0
SKOPJE e gradce vo koe sto ziveat sekakov tip na luge.Najdosadno e preku leto koga site se po odmori i koga si vikas kako bi otisla sega negde nadvor od Skopjevo,a ustvari koga ke otides nekade odvaj cekas da se vratis,te faka nostalgija.......Dobra e onaa pesnata od Toni Zen-Skopje e moj grad,mislam deka vo pesnata,Skopje e prikazano vo pravo svetlo!:toe:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Скопје е најубаво дефинитивно во лето. Кога доаѓаат јужните ветрови кои носат песок дури од сахара... Скопје заличува на онаа стара турска престолнина на балканот. Кога топлиот ветар ќе се помеша со мирисот на Вардар и се добива оној ориентален момент кој може да се сретне веројатно само од Истанбул па натаму.
Скопје го обожувам на втори август особено. Како скопјани и тој одмора тогаш. Кога сите одат некаде, строгиот центар го покажува својот лик. Никој не го видел, бидејќи сите се надвор од него. Затоа и скопските бездомници се најшармантните на светот. Тие го имаат видено ликот на Скопје. А таа убавина дефинитвно е заразна. Нечисти се и никој не се грижи за нив, но на празник и така никој не им доаѓа на гости па можат да се опуштат. Да ги споделат маките со градскиот дух, и да поминат малку време озборувајќи ги смешните смртници.

Kajgana Shop

На врв Bottom