Скопјанки - спремајте бикини!

Плажа на Вардар?

• Вкупно гласачи
    186

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Незнам зошто воопшто влегувам во ваква дискусија со тебе.Бетон како Бетон не зависи од фонтани и сликички.Луѓето кој работат во Бетон земаат плата и работат низ секаде,од Русија до Македонија.А ако сакаш да ја прикажиш изградбата како врвен успех од кој зависат семејства во Македонија е во мала рака смешно.Не,не е смешно,трагично е.Као семејствата се ранат од плоштадот.Се ранат од договорите кој ги потпиша бетон за изградба на автопати надвор од земјава,ако чекаа од овие да им дадат работа оддамна ќе ставеа клуч.
Еве уште едни италијанци:
http://www.vest.com.mk/?ItemID=722D1D89E457A7499CED316EAD941F39
Инвазија на италијаниве во Скопје.
Ах да,и Ацета ќе се лие во Италија и вреди неколку милиони.А овде Македонците ќе му придржат додека го постават.Како што му ги држеа на Даме и Гоце.
зашто е смешно или трагично????
кога работниците на тие проекти ќе работат неколку месеци наравно дека ќе си земат плата,што значи директно работниците(а богами и менаџерите на фирмата) "зависат" од тие проекти....

никој не спомна дека фирмите живеаат само од тие проекти,туку дека сепак тие проекти овозможуваат поголема работна сила,нешто што е добро и за фирмата,и за работниците а богами и за економијата(иако тоа е минимално)

од градска плажа се префрливме на Скопје 2014,мислам дека доста забегуваме
идејата за градска плажа не е баш нешто нај нај и толку потребно,со оглед на проблемите кои се соочува нашиот град а богами и со нашиот менталитет не гледам дека некој од младиве ќе има храброст да се сончаа на таа плажа........така да и самите знаеме дека ако критикуваме за нефукнционалноста на самата плажа,барем да дадеме предлог за некој проект каде што е биде од големо значење за градот а воедно и за неговите граѓани

туку очекувам да се вклучат архитектите(млади,стари,) и т.н.Архи бригади.....се разбира ако не се формирани само како противтежа на Скопје 2014(иако мислам дека опстојуваат,функционираат и дејствуваат само за овој проект)

Гоце и Даме освен што се работеа во Италија,сепак имаше одредени македонски вајари кои учествуваа во тие проекти(те молам само немој да ми кажеш-е добро де они опашката ја вајаа):smir:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Како вие Скопјаништа што кењате,никој друг не ви е равен... Треба у Гинис да влезете, најголеми кењатори сте :blabla:
Али ти битно поддржуваш и плажа на гомна да се праи :pos: :pos: :pos:
Не си ти крив, те забораиле :icon_lol:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.485
Поени од реакции
6.874
Како вие Скопјаништа што кењате,никој друг не ви е равен... Треба у Гинис да влезете, најголеми кењатори сте :blabla:
па ти што мислиш одкај се гомната?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Само што ме информираше Џени дека ставила три пешкири на плажата.како резервација.Македончич спремај бикинито и трчаме!
Ја сум спремна :back:
А колку за информација планирана е изградба на голема фонтана на сред плажа и од истата на секој час ќе се исфрла по едно гомно, кое ќе биде награда за посетителите :icon_lol:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
А колку за информација планирана е изградба на голема фонтана на сред плажа и од истата на секој час ќе се исфрла по едно гомно, кое ќе биде награда за посетителите :icon_lol:

наградна игра :pos::pos::pos:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
од градска плажа се префрливме на Скопје 2014,мислам дека доста забегуваме
идејата за градска плажа не е баш нешто нај нај и толку потребно,со оглед на проблемите кои се соочува нашиот град а богами и со нашиот менталитет не гледам дека некој од младиве ќе има храброст да се сончаа на таа плажа........така да и самите знаеме дека ако критикуваме за нефукнционалноста на самата плажа,барем да дадеме предлог за некој проект каде што е биде од големо значење за градот а воедно и за неговите граѓани
Не е тешко да кажеш нечини,не е добро,за никаде е идејата,затоа е во чек дис аут.Не е страшно да критикуваш барем дел од портокаловата програма,кога си паметен и гледаш дека за никаде сме.Страшно е секој глуп проект да го браниш,макар и на гомна да се гради.Ова е буквален пример кој ја отсликува реалноста во МКД,без разлика за што се фрлаат пари неколку души само подржуваат без никаква основа,важно светецот е во право.Тоа иритира,страшно иритира особено кога доаѓа од млади луѓе кој сметаат дека Нов Зеланд е во Европа.

--- надополнето ---

Ме уби,ме уби :pos: :pos:
Кој ќе рипа за наградава? Џени ти како спортиста би требало да се покажеш или да му оставиме на Цитро да ги собере наградите и така е најактивен подржувач.
Следен проект се прашувам кој е?!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Изработка на икона со ликот на просветителот за потребите на новата црква на плоштад.Париче ќе се става од позади како жетонче.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Mе уби,ме уби :pos: :pos:
Кој ќе рипа за наградава? Џени ти како спортиста би требало да се покажеш или да му оставиме на Цитро да ги собере наградите и така е најактивен подржувач.
Следен проект се прашувам кој е?!
Досега не сум пливала во гомна ама ќе пробам да освојам нешто :pos:

А песок ќе ставаат или на трева?

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Плажа може да имаме сегде низ Скопјево...доволна е само желба. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.794
Поени од реакции
12.276
Досега не сум пливала во гомна ама ќе пробам да освојам нешто :pos:

А песок ќе ставаат или на трева?
Гледајќи го Вардар со г*на, а поучен од сопствените искуства со тие несакани кучешки лепачи за чевлите...подобро е трева, полесно се вадат на трева :)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Се договоривте ли?
Што млеко за сонце да си носам?

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
:eek:ftopic:ова автоматски значи-не можиме да ви понудиме стандард да поминете одмор на море или езеро,меѓутоа ова го можиме !!! а изгледа и толку сметаат дека заслужиле овај народ:nesvest:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Кога ќе ми текне дека пред едно 10 години сум ловел риби во Вардар :nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom