Скопјанки - спремајте бикини!

Плажа на Вардар?

• Вкупно гласачи
    186

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Гоне, ги иам гледано сите демонстрации, имам учествувано...што имам добиено јас или некој друг граѓанин? Промена на подобро немам видено во државава.
и јас го викаме истото........ШТО КОРИСТ имам од тој протест,освен што ќе се испукам од секојдневните грижи?????
и знаеш кој ми одговорот...........СЕКОГАШ СЛЕПЦИТЕ го водат народот,затоа се надевам дека некогаш ќе дојде некоја личност која ќе биде организатор на протестот,а нема да биде член на ниедна партија,нема да има индивидуална корист од тоа..............туку ќе се стрми за ПОДОБРО УТРО НА СВОИТЕ ГРАЃАНИ.............но кога пак се навратам каде и со кого живеаам,едноставно пак си го поставувам прашањето!!!

јас барем верувам дека со некој протест работите ќе се сменат за 360,но ова на олигарси,бизнисмени,политичари,партиски војничиња во никој случај не им одговара

--- надополнето ---

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^Читај ми го последниот пост :smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Еве што се постигна, ни дадоа и бесплатни фенови дури :pos2:
На Рузвелтова сте немале топла вода??? Чаре, тенџериња и корита на тераса -ете соларна енергија услов за ЕУ :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
па 90-тите барем имаше НАРОД кој имаше смелост да ЈАВНО ДА КРИТИКУВА,а не како сега вируелни протести да организираме

ако правите протест за позначајни работи за Скопјево тогаш ја имате мојата подршка(и ако му дозволи работата дури и ќе присуствува на тие протести).
но ако дознаам,видам некој е припадник на некоја партија(се бута таму само колку да остави впечаток во партијата) ВЕРУВАЈТЕ дека убаво нема да си помине.........................
Јас во 93та имав 11 години.Ти колку имаше?
И зошто оваа власт е толку алергична на критика?Зошто се поврзува со вечната нула во оваа држава.Ако беше толку подобар немаше да се споредува со еден лузер.Ако беше толку храбар и човек пред се,ќе го пикнеше апашот на македонската економија доживотно зад решетки.Затоа немојте да продавате муда за бубрези,барем се градело.Подобро велете,барем се краде ама на поинаков начин.Нели археологијата беше 0,0000005% од буџетот,зошто прекинаа ископите?Ако е за толку малку има пари,ама да не беа повеќе?

--- надополнето ---

Само што ме информираше Џени дека ставила три пешкири на плажата.како резервација.Македончич спремај бикинито и трчаме!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На Рузвелтова сте немале топла вода??? Чаре, тенџериња и корита на тераса -ете соларна енергија услов за ЕУ :)
Не, грешно си ме сфатил ама и јас се изразив така. Агенција за млади и спорт е на Рузвелтова и таму штрајкувавме и пред општина, ама кога бевме кај Рузвелтова ја блокиравме улицата за топла вода во базенот. Тапа, уште се тресеме :(

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Татковците на твоите другари работат деноноќно за тие 15 000 денари.Ама незнаат фонтана да изградат нели?
Дај да не се правиме луди...
како прво фонтаната е во фаза на правење
како второ помини низ плоштадот да видиш кој поставува,тргнува инсталации(водоводни,електрични,телекомуникациски) Италијанци или Македонци
како трето ќе видиме кога ќе почне да се прави фонтаната кои луѓе ќе работат на неа
и како трето јбг што да правам кога можеби не си дел од работничката класа,па да видиш како е да зависиш од тие прокти

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
како прво фонтаната е во фаза на правење
како второ помини низ плоштадот да видиш кој поставува,тргнува инсталации(водоводни,електрични,телекомуникациски) Италијанци или Македонци
како трето ќе видиме кога ќе почне да се прави фонтаната кои луѓе ќе работат на неа
и како трето јбг што да правам кога можеби не си дел од работничката класа,па да видиш како е да зависиш од тие прокти

Луртз де ти си по линквоите закачи овде кој ќе ја гради фонтаната?
И не сум јас работничка класа,јас лежам во фотеља на државна администрација и штракам по тастатура.Затоа и имам место на плажата,кога сте будали вие овде седете јас ќе се сончам покрај Вардар.

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Отиде државата џабе ние мудруваме по форумов,за година дена најкасно ќе ја стигнеме Грција(економски) и ќе изрикаме ко магариња.Тогаш ќе ве прашам дали ќе мислите дали е добро да има плажа на кеј на Вардар или...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Не, грешно си ме сфатил ама и јас се изразив така. Агенција за млади и спорт е на Рузвелтова и таму штрајкувавме и пред општина, ама кога бевме кај Рузвелтова ја блокиравме улицата за топла вода во базенот. Тапа, уште се тресеме :(
Глеј као Брајан, од посветлата страна...ладна вода е здравје...море малку вода ви пуштаат уште топла барате :)

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Јас во 93та имав 11 години.Ти колку имаше?
И зошто оваа власт е толку алергична на критика?Зошто се поврзува со вечната нула во оваа држава.Ако беше толку подобар немаше да се споредува со еден лузер.Ако беше толку храбар и човек пред се,ќе го пикнеше апашот на македонската економија доживотно зад решетки.Затоа немојте да продавате муда за бубрези,барем се градело.Подобро велете,барем се краде ама на поинаков начин.Нели археологијата беше 0,0000005% од буџетот,зошто прекинаа ископите?Ако е за толку малку има пари,ама да не беа повеќе?
--- надополнето ---
па само тоа знамем да критикуваме т.е. г...на да јадеме
како јас да ја критикувам археологијата и парите што се обезбедуваат за неа,кога претходното лето два месеци копав на Кале......ЗЕМАВ ПАРИИИИИИИИИИИ

и кого треба јас да "подржувам" нешто од што змеам пари или нешто-ФИРМА/ИНСИТУЦИЈА која ми вели не си наш кадар,немаш работно искуство,немам партиска или роднинска врска за да си работам канцелариска работа

кога ќе бидам како вас(ако грешам се извинувам) и да земам 18 000,работам од пон до петок,секој празник го седам дома,имам 20 дена годишен одмор(без да ми одбијат од плата)............ВЕРУВАЈ ДЕКА ЌЕ БИДАМ ДЕЛ ОД ВАШИОТ ЕШАЛОН и ќе критикувам зашто на НАС НЕ НИ ДАДАТ +10% плата туку вложуваат во некој безврска проекти каде што ние не гледаме НИТУ ДЕНАР ОД НИВ

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
И не сум јас работничка класа,јас лежам во фотеља на државна администрација и штракам по тастатура.Затоа и имам место на плажата,кога сте будали вие овде седете јас ќе се сончам покрај Вардар.
Ви дадов слика од предлог фонтана за на плажа (она детенцено со таквото) ама изгледа не ве бендиса

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
ако сакаш и лично ќе отидеме до плоштадот да видиш кој ќе ја работи фонтаната(иако и за споменикот мислам дека наши скулптури,вајари работат).............ако не разбираш македонски ќе најдам соодветен начин за да ти преведам на кој јазик зборуваат тие работници;)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Уф, сигурно некој има повеќе инфо, еве што у моментов има за плоштадот
Прв од објектите на плоштадот Македонија кој ќе почне да се гради веднаш по изборите ќе биде фонтаната предвидена во самиот центар на плоштадот. Неофицијално дознаваме дека градежната компанија Бетон го добила тендерот и на почетокот од април ќе се удри камен-темелник за нејзина изградба. Фонтаната заедно со монументалниот споменик на Александар Македонски треба да никнат точно во центарот на градскиот плоштад. Од Бетон не сакаа да коментираат ништо по ова прашање, но според неофицијалните информации до кои дојдовме, проектот бил подготвен и се чекало само да завршат изборите за да почне изградбата.
Од вчера на плоштадот Македонија се копа голема дупка на местото каде што ќе се гради фонтаната со споменикот на античкиот војсководец Александар Македонски. Изградбата ќе биде голем и скап градежен зафат и ќе трае до крајот на годинава. Поставувањето на коњаникот се очекува за следната година. Прво ќе се извади машинската соба, што беше изградена за потребите на претходно планираната фонтана, за која поранешниот скопски градоначалник Ристо Пенов потроши 200.000 евра градски пари. Дислокацијата на халата ќе чини 10.000 евра, а изградбата на фонтаната 3 милиони евра. Пред два дена беа извадени тарабите и од местото на плоштадот каде што е предвидена изградба на црквата „Свети Константин и Елена“. Претходно на тоа место беше извршено поместување на примарниот вод од фекалната канализација. 9.април
Од Општина Центар велат дека фонтаната ќе се гради откако ќе биде завршен овој зафат. Проектот за фонтаната е готов и е дело на „Инпума“, а е подготвен и посебен проект за хидро и електроефектите. Изведувач на градежните работи ќе биде „Бетон“.
За изградбата „Бетон“ ангажирал свои подизведувачи од Италија, кои ќе бидат одговорни за изведба на светлосни и водени ефекти.
Инпума имаат бааги решенија земено низ Македонија

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Пошто оваа влада сака да инвестира во многу идеи (некој глупави некој не) јас предлагам да се изгради чешма т.е. 2.Едната да биде гола жена и од нејзините брадавички да тече вода и тоа да биде машка чешма.А исто така да се изгради и женска чешма каде што ќе има еден така младич и од неговиот полов орган да тече вода.За двете фонтани препорачливо е водата да биде со хлор за нели поголемо соживување со реалноста.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ако сакаш и лично ќе отидеме до плоштадот да видиш кој ќе ја работи фонтаната(иако и за споменикот мислам дека наши скулптури,вајари работат).............ако не разбираш македонски ќе најдам соодветен начин за да ти преведам на кој јазик зборуваат тие работници;)
Незнам зошто воопшто влегувам во ваква дискусија со тебе.Бетон како Бетон не зависи од фонтани и сликички.Луѓето кој работат во Бетон земаат плата и работат низ секаде,од Русија до Македонија.А ако сакаш да ја прикажиш изградбата како врвен успех од кој зависат семејства во Македонија е во мала рака смешно.Не,не е смешно,трагично е.Као семејствата се ранат од плоштадот.Се ранат од договорите кој ги потпиша бетон за изградба на автопати надвор од земјава,ако чекаа од овие да им дадат работа оддамна ќе ставеа клуч.
Еве уште едни италијанци:
http://www.vest.com.mk/?ItemID=722D1D89E457A7499CED316EAD941F39
Инвазија на италијаниве во Скопје.
Ах да,и Ацета ќе се лие во Италија и вреди неколку милиони.А овде Македонците ќе му придржат додека го постават.Како што му ги држеа на Даме и Гоце.

Kajgana Shop

На врв Bottom