Скопјани ќе се возат во 300 кинески автобуси

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Како што пишуваше во веста овие дневно произведуваат 120 автобуси! Нашата фирма гарант 120 за цела година не може да произведе. Плус требаше и некој гарантен лист од банка или сл. да биде доставен со понудата, а тоа само кинезите го доставиле...
Не една две години да се прават тие пак ќе бидам за македонски автобуси. А знаеш зошто?
Затоа што ќе има дополнителни вработувања, и луѓе од таа работа ќе си го извадат лебот за да се прехранат себе и своите фамилии.

Член од
18 јуни 2009
Мислења
40
Поени од реакции
0
Kampanja: Kupuvajte 300 kineski avtobusi koj ke gi isporaca edna od kerkite firmi na Kamcev . za nase dobro

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Можда и политичкиот момент е битен.
Хидроцентрали, компјутери, автобуси, Made in China.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
каде е сега гвујо со неговите рекламни спотови КУПУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ ПРОИЗВОДИ !!!!!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Најлошата кампања на владава. Прво не се свесни од урбан аспект колку лошо ќе се вклопат овие нови автобуси. Катастрофа и разочаран сум.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Причина за неквалитетниот превоз е монополот на ЈСП. Со новите автобуси нема да се надмине хаосот, корупцијата и долговите на ЈСП.

Решението е кај приватните превозници. Да им се дадат рентабилни линии. Ќе добиеме и поквалитетна услуга, пониска цена и сигурно е дека самите ќе вложат пари во нови автобуси.:toe:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
ГОЛЕМА СРАМОТА вакали ке правиме држава, ептен се изнервирав од ваквата вест невработеност голема светскс економска криза која не одмина нас и сега учте ова ни требаше паритѕе да ги префрлиме кај кинезиве БРАВО ВЛАДА супер сте вакви сме немале до сега гратис мандат од мене.:kesa::uvo: :kesa:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47

П.С.
Проверете дома колку имате кинески производи....

Член од
18 јуни 2009
Мислења
40
Поени од реакции
0
A i moze uvoz na nekolku stotina iljadi kinezi kolku da imame eftina rabotna sila.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Ајт на здравје......толку беше од (само вербалните) декларации за поттикнување на македонското стопанство.:helou:

КУПУВАЈ МАКЕДОНСКИ ПРОЗИВОДИ..ама само до вредност на мастика..за се друго тука се грција и кина

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Можда и политичкиот момент е битен.
Хидроцентрали, компјутери, автобуси, Made in China.

Политички момент 302 автобуси за фирма која произведува 120 на ден во земја која има 1,3 милијарди жители...

Што се однесува до двокатните атобуси само ќе кажам дека владата имала УТКА проекти до сега ама ова е убедливо најголемата глупост...
Од секаков аспект ...
Точно дека требаше да се направи нешто со возниот парк на ЈСП ама ова е најглупавиот можен начин со најнепрактичните автобуси , во најнеповолно време, кај најнепогоден изведувач...
Што се однесува до приватните автобуси јас одамна би им забранил да стопанисуват тие подвижни канти се директно и пасивно опасни по животот на граѓаните...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
И јас сум разочаран од ова зашто дизајнот на нашата фабрика беше најдобар и најоргинален, ако автобусите бидат со изглед како на сликата тогаш ќе бидат посмешни од стариве.

Kajgana Shop

На врв Bottom