Скопски фестивал 2009 - одбери го твојот победник (анкета)

Победник на Евросонг!

• Сленг – Генгста оро

Гласови: 127 48,3%
  • Ристо Самарџиев feat. Зоран Џорлев – 103 бели лебеди

Гласови: 14 5,3%
  • Next Time - Нешто што ќе остане

Гласови: 29 11,0%
  • Проект Македонија – Помалку наивно

Гласови: 10 3,8%
  • Рок Агресори - Динг донг

Гласови: 20 7,6%
  • Даниел – Сила на љубовта

Гласови: 2 0,8%
  • Александар Белов - Застани

Гласови: 9 3,4%
  • Костадин Папа – За неа постојам

Гласови: 3 1,1%
  • Влатко Лозаноски - Блиску до мене

Гласови: 20 7,6%
  • Верче Пандиловска – Северно од мене, јужно од тебе

Гласови: 0 0,0%
  • Браво Бенд - Девојко

Гласови: 2 0,8%
  • Влатко Илиевски - Најбогат на свет

Гласови: 13 4,9%
  • Калиопи & Наум - Рум дум дум

Гласови: 12 4,6%
  • Кристијан - Нема да зборам

Гласови: 1 0,4%
  • Дејан Трифуновски - Љубовта доаѓа

Гласови: 0 0,0%
  • Андријана Јаневска – Дрво без корен

Гласови: 1 0,4%

• Вкупно гласачи
    263
Статус
Затворена за нови мислења.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Па да, многу јасно.
Кај треба да се гледа? Позади носот? Лево, десно?

Ако сакаше да кажеш некоја интересна фраза, ја згреши. Не гледаш подалеку од носот се вели, али :OK: нема врска.:back:

И сега се напрај многу паметен со овај пост, и постот претходно?

Сам знајш дека то сакав да кажам, дека гледате само право, ограничено, ни пред, ни зад, ни потаму од носот, туку само пред вашиот нос, и ништо повеќе.

Ама ај, ваша работа, т.е твоја работа.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Жал ми е за Калиопи, тоа беше дебакл во нејзината кариера, по трети пат ја пропушта шансата да не претставува на Евровизија, нигде ја немаше ни по бимовите, не с епојави ни на крајот на сцена - и публиката беше страшно изритирана пред се од СТРАЦИТЕ кои беа во жири, кои не знаеја ни да прочитаат како што треба нешто
така да сега Каљопа ако продолжи да пее во Македонија, тогаш вината за денешниот неуспех нека ја бара во старците кои уште толку ја фрлија во пропаст
Искрено ми е сега жал за неа
ОРОТО ќе остане само наш непребол!!!!!!!

Член од
14 март 2007
Мислења
86
Поени од реакции
2
Е шо сакам батињава од Next time само за вас шо сан андреас имате скапено играње да го напрат најдобриот пласман досега и да ви докажат гангста ороно е shit.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Сега гарант и ќе се бунат дека било наместено :pos2:
Не знам само како ако победеа ќе одеа на Евровизија знаејќи дека цела публика не ја сака песната :nesvest:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Море луѓе поарно што не доби 12 Сленг од публиката оти тогаш ќе не претставуваа калиопи:nenene::nenene::nenene::nenene:.Овака со 12 од публиката за Некст Тајм супер плус доста добра е песната.
Барем ќе излезеа на очиглед глупавите местенки што ги прават дебилите во СМРТ па може ќе ги променеа правилата за во иднина... Многу сакав да им се исполни желбата на ојдените од жирито па да ја видам Рум Дум Дум како ќе изгледаше на сцена...
Вака... никому ништо... само заташкаа работа. Ќе ја видиш баба ти Каљопа после две години пак ќе се "истопори"..
ps.: Мене нејќам никој да ме претставува у Москва. Мојата држава (Ѓengstaland) нема да има претставник.

T

the Carpenter

Гостин
Бон Џови ќе не претставува, а?

трагедија македонска, реден број ???

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Не сум некој си фан на Next time,ама подобро што одат тие него Калиопи и Наум.
Не беше ни нивната песна нешто посебно ама не беше ни лоша.
Со среќа нека ви е:smir:

L

Liberation

Гостин
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
И сега се напрај многу паметен со овај пост, и постот претходно?

Сам знајш дека то сакав да кажам, дека гледате само право, ограничено, ни пред, ни зад, ни потаму од носот, туку само пред вашиот нос, и ништо повеќе.

Ама ај, ваша работа, т.е твоја работа.

Не се правам, сум.
Добро знам што е мојата работа тука, па истата и ја правам во моментов. Се дури не ме нападна ти неосновано. Многу јасно дека ќе мавам иронични коментари, што треба... да кревам крвен притисок и да кубам коси за банални неважни работи, кои не ме засегаат? Јок, едноставно си ја пополнувам вечерта на форум бидејќи нема ништо интересно во град. Киска и се гледаме утре на Паркети, агресивна ниедна. :D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
За мене има двајца победници. Сленг и Некст Тајм.
Подеднакво добри. Едните (Сленг) заради настапот и фештата, а другите (Некст Тајм) заради изведбата и певливата песна. Има лесен рефрен кој влегува во уво повеќе од било која песна на фестивалов.

Подобро да идат млади и надежни изведувачи, отколку фосили кои имаат пуштено корени длабоко во МРТВ и нивното „стручно жири“ со кое може да се манипулира со 3 ракии. Калиопи не излезе на сцена кога се доделуваше наградата, си знае. А и на Некст Тајм им се скрши филмот на крај, се гледаше. Поради лошата и напната атмосфера пред се, а потоа знаејќи дека во наредниов период треба да соработуваш со некои излитени фраери од МРТВ кои треба да ти го организираат настапот во Русија...

H

HITCH

Гостин
Заборавив да им честитам на Nex Time а се разбира и на Ѓенгста Оро морални победници :helou: а сега ДОБРА НОЌ јас отидов да спијам ќе ве читам утре :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom