Скандал во репрезентацијата: Седловски му удри шлаканица на Попов!

K

KomitaMKD

Гостин
Ако Седлоски излезеше и и се извинеше на Македонската јавност сигурен сум дека немаше да има исвиркувања за него. А тој ем е крив, ем е капитен, ем не се извина и сакаше цела публика да се однесува како се да е во ред. Навивачите видоа многу маки за да стигнат до тој „фамозен“ дуел со Шпанија, а тој се испонаша како „ме боли ку* за навивачите“ :nerv: И исвиркувањата не беа од група навивачи како што кажува тој, туку беа од 95% од присутните на стадионот.
Ако не го болеше к*р за навивачите тој немаше да побара измена.Тој најверојатно навреден од нивното однесување се решил на таков потег и јас целосно го оправдувам.Ете погоре некој кажа дека Арбелоа го удри на Илчо без топка, зошто толку спортската публика во Скопје не го исвиркуваше на секој допир со топката?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Ако не го болеше к*р за навивачите тој немаше да побара измена.Тој најверојатно навреден од нивното однесување се решил на таков потег и јас целосно го оправдувам.Ете погоре некој кажа дека Арбелоа го удри на Илчо без топка, зошто толку спортската публика во Скопје не го исвиркуваше на секој допир со топката?
Не го видоа тоа многу луѓе... јас лично видов кај што го удри Чави и сите наеднаш почнавме да му свириме... и друго е кога капитенот на тренинг ги мава своите играчи, нема потреба Седлоски да биде навреден, тој ниту еднаш после тепањето не излезе да им се извини на навивачите, ниту еднаш. Ако му беше толку важно ќе излезеше, да, виновен сум, на секој може да му се случи тоа, ви се извинувам на сите... а тој само си молчеше како ништо да не било. Не е незаменлив, можеби во нашиот тим во моментот немаше квалитетна резерва, но да беше Васоски, сигурен сум дека Шпанците немаше толку лесно да постигнат гол, факт е дека Новески и Васоски се нашите најдобри дефанзивци!!! :)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Не го видоа тоа многу луѓе... јас лично видов кај што го удри Чави и сите наеднаш почнавме да му свириме... и друго е кога капитенот на тренинг ги мава своите играчи, нема потреба Седлоски да биде навреден, тој ниту еднаш после тепањето не излезе да им се извини на навивачите, ниту еднаш. Ако му беше толку важно ќе излезеше, да, виновен сум, на секој може да му се случи тоа, ви се извинувам на сите... а тој само си молчеше како ништо да не било. Не е незаменлив, можеби во нашиот тим во моментот немаше квалитетна резерва, но да беше Васоски, сигурен сум дека Шпанците немаше толку лесно да постигнат гол, факт е дека Новески и Васоски се нашите најдобри дефанзивци!!! :)
Све е кажано...Васоски се враќа у добра форма, еве почна пак да игра за Франкфурт и да се надеваме дека повредите ќе го остаат на раат више. Ќе ни биде и тоа како потребен за останативе 2 утакмици.

bongo

ЛИВЕРПУЛ
Член од
14 октомври 2008
Мислења
87
Поени од реакции
8
Тоа што го направи Седлоски не беше добро но сепак не требаше да биде толку исвиркуван а ќе се најде замена за него не е тој незаменлив а враќањето на Васоски во форма е во вистинско време

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Да не ме разберете погрешно, зборим општо за Илчо...не само за утакмицава.
и јас зборим општо

Не реков дека не е остар или нешто слично. Тоа да го оставиме на страна. Илчо секогаш дава максимум, како во напад така и во одбрана. Многу помага во одбранбените задачи, трча како коњ од една на друга страна за да пресече акција и често успева во тоа. Ретко се наоѓа таков фудбалер како него ама...Ако мислите дека Тасески е подобар нека игра Тасески што да кажем...
Не е финтата да трчи како коњ, треба да трча како фудбалер.. Он себеси ако се дефинира како напагач, треба да се одликува со други способности, а не со коњски:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom