Си одам затоа што те сакам!

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Вчера на А1, доцна вечерта даваа еден филм, се вика Prime, со Ума Турман, Мерил Стрип и едно бонбонче од дечко. Ако имате прилика, погледнете го филмот, на крајот токму ова што го зборуваме на темата се покажува.
My breaking heart and I agree
That you and I could never be
So with my best
My very best
I set you free
I wish you shelter from the storm
A cozy fire to keep you warm
But most of all when snowflakes fall
I wish you love

Песната од Јамагата на крајот целиот филм и поента ја сумира - да не е Мерил во филмот, далеку ќе беше од вреден да се гледа - и косата на Ума секако :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Абе како можам да си одам од некого ако вистински го сакам?Ако сакам некого тогаш го сакам и сакам да сум постојано со него,а не да си одам.Е сега велите„си одам за да го ослободам„ -па ако тој не сака да биде со мене и ако се чувствува со мене како во затвор тогаш сам нека си се ослободи.Ништо не е морално.Нека си најде друга и јас ќе си најдам друг и крај.Не се согласувам со вас,не можам да заминам од некого ако го сакам.А баш и се сомневам дека на денешницава постојат толку солидарни луѓе.

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Абе како можам да си одам од некого ако вистински го сакам?Ако сакам некого тогаш го сакам и сакам да сум постојано со него,а не да си одам.Е сега велите„си одам за да го ослободам„ -па ако тој не сака да биде со мене и ако се чувствува со мене како во затвор тогаш сам нека си се ослободи.Ништо не е морално.Нека си најде друга и јас ќе си најдам друг и крај.Не се согласувам со вас,не можам да заминам од некого ако го сакам.А баш и се сомневам дека на денешницава постојат толку солидарни луѓе.
Се согласувам со тебе
Навистина како можеш да си заминеш од некој ако го сакаш

С

Сатори

Гостин
~*~

Чудно ми е колку многу размислувам за темава во последниве неколку дена, едноставно не ми излегува од глава, се обидувам да разберам и борбата е таа.
Навистина се потрудив да разберам, некој толку многу да го љубиш што би го ослободил, но само ако тој тоа го сака!
Не да се откажеш од борбата, а денес ... тоа е најшироко распространета појава, не е љубов.

Правопропорционално, ако љубиш се бориш, ако не љубиш, бараш изговор за да го пуштиш некој да биде слободен.

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Не разбирам зашто би си отишла од личноста што ја сакам и ме сака и се е ок?Ако не ме сака и решам да си одам 100% нема да му кажам дека го сакам.Нема да му дозволам да ја види мојата повредена страна.Искрено некако ми нема смисла темава.

N

NeMiRnA

Гостин
Чудно ми е колку многу размислувам за темава во последниве неколку дена, едноставно не ми излегува од глава, се обидувам да разберам и борбата е таа.
Навистина се потрудив да разберам, некој толку многу да го љубиш што би го ослободил, но само ако тој тоа го сака!
Не да се откажеш од борбата, а денес ... тоа е најшироко распространета појава, не е љубов.

Правопропорционално, ако љубиш се бориш, ако не љубиш, бараш изговор за да го пуштиш некој да биде слободен.
А што ако другата страна на некој начин и е жал да те остави,а очигледно е дека несака да биде со тебе,а не кажува.Што тогаш?!Ќе продолжиш да се бориш?!А за што ќе се бориш?!За себе,за тебе да ти биде убаво?!Себично е,тоа не е љубов,тоа е егоизам!
Обратнопропорционална е љубовта,а тоа е одамна докажано,како и за многу други работи.Во темава нема никаква борба,освен сама со себе да бидеш доволно храбра и искрена да го оставиш да продолжи затоа што очигледно не му е убаво со тебе,да имаш доблест да се совладаш себе си и своите разлигушени изговори и да продолжиш во име на твојата љубов кон него.

С

Сатори

Гостин
~*~

А што ако другата страна на некој начин и е жал да те остави,а очигледно е дека несака да биде со тебе,а не кажува.Што тогаш?!Ќе продолжиш да се бориш?!А за што ќе се бориш?!За себе,за тебе да ти биде убаво?!Себично е,тоа не е љубов,тоа е егоизам!
Обратнопропорционална е љубовта,а тоа е одамна докажано,како и за многу други работи.Во темава нема никаква борба,освен сама со себе да бидеш доволно храбра и искрена да го оставиш да продолжи затоа што очигледно не му е убаво со тебе,да имаш доблест да се совладаш себе си и своите разлигушени изговори и да продолжиш во име на твојата љубов кон него.
Ете каде не се разбираме.
Посочив многу убаво дека тоа не е љубов.Борбата оди ако има за што да се бориш.
Мислев дека сум била доволно јасна.:devojce 1:

K

kat.<3

Гостин
Ете каде не се разбираме.
Посочив многу убаво дека тоа не е љубов.Борбата оди ако има за што да се бориш.
Мислев дека сум била доволно јасна.:devojce 1:
кога љубовта е вистинска никогаш не е потребна борба, и секогаш дури пред твојата љубов за него ја ставаш неговата среќа, тогаш срцето не може поинаку.

LostGhost

Invisible
Член од
20 јануари 2008
Мислења
252
Поени од реакции
1
Мислам дека темава малку личи на ситуација од некој филм, никогаш нема да го пуштам она што го сакам што се однесува до мене...

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Зашто да не си одиш затоа што го сакаш!?
Али ова важи ако го пуштиш твојот љубен був во дивината. Не вреди за луѓе. Бидејќи се дегени.

Ќотек за нив. Те тепам затоа што те сакам. :pipi:

samantha

who's tha boss?
Член од
16 октомври 2007
Мислења
196
Поени од реакции
1
Ne stanuva zbor za borba za nesto.Ako poglednes vo negovite oci i za vozvrat dobies mraz ..nema so ponatamu.I ti si zaminuvas ne od darezlivost kon nego tuku kon sebe.AZa tebe postoi nekoj tamu koj ke ti vozvrati so ista mera na zaljubeniot i zaneseniot pogled...

Jas si zaminav sprotivno zatoa sto ne znaev sto sakam i uste pomalku znaev sto toj saka.Popoleka kako minuva vremeto i na dvajcata ni stanuva jasno sto sakame i toa go podobri nasiot odnos.

Zaklucok Podobro e da zamines otkolku da pritiskas.Ste ti eksplodira u facaaa!!!

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Зашто да не си одиш затоа што го сакаш!?
Али ова важи ако го пуштиш твојот љубен був во дивината. Не вреди за луѓе. Бидејќи се дегени.

Ќотек за нив. Те тепам затоа што те сакам. :pipi:
Како што славните The Most Wanted своевремено велеа... “тепај да те слуша, еби да те сака...“ :pos:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не знам,ама јас не би си отишла.
Ако го гледам дека не е среќен,најпрвин ќе се преиспитам себеси,па потоа ќе почекам да видам он како реагира, а како крајно решение се појавува муабетот.
Ако сакам некој,докрај и со сите сили ќе се борам за него.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Кој куп глупости.
Ебеш додека ти е по кеиф, после си одиш.
Дали ти мрчела нешто или си нашол подобра, не е важно.
Значи за елементарни работи да се пишеле толкави реферати.

Kajgana Shop

На врв Bottom