Си имате ли зацртано некоја цел?

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Имам уште три месеци од средново и после планирам да се запишам на електро оти тоа ме влече, може малку е потешко, но и на кој не е тешко. А човек ако не е учен е ништо, што ако некој има пари кога школо нема завршено т.е. неписмен е. А такви има многу кај нас.

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Уште некој месец средно, па после на факултет, па работа... како шо си оди животот. :)

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Многу добро прашање. И многу индикативни одговори. Повеќето учат за да можат да си обезбедат егзистенција, за себе и семејството, и/или да го работат тоа што го сакаат.
Во нормален образовен систем, ова би требало да се обезбеди со добро конципирано средно образование, за да можат луѓето што побрзо да се вработат и да станат финасиски самостојни. А после, ако сметаат дека им е неопходно понатамошно усовршување, бујрум на факултет.
За жал, сега тепаат децава чеири-пет-шест дополнителни години, затоа што немаат избор. Малкумина од нив сакаат, навистина сакаат да учат.
Јас имав цел. Даим помагам на луѓето да учат. Не да ги учам, зошто сметам дека никој не поседува толку длабоки познавања, туку да им помагам. Уште ја нема постигнато целта. Уште учам.

*n0t*0rd!nary*

~*SimplY UniQue*~
Член од
5 февруари 2007
Мислења
126
Поени од реакции
4
Нормално дека имам цел во животот, целта ми ја одредува насоката по која се движам во животот. По средното образование планирам да продолжам на архитектура ... се надевам дека ке успеам да се запишам, зошто многу го сакам тоа и би го работела со многу љубов :).

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Pa sakam da zavrsam kompjuterski mrezi, a cel mi e da napravam nova revolucionerna mreza :)

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Имам и работам секојдневно на тоа. Целта ми е да изградиме НОРМАЛЕН, ЗДРАВ, ПРАВ образовен систем во Македонија кој за возврат ќе создава нормални образовани малди луѓе кои ќе се борат и ќе победуваат со знаење насекаде низ светот.

Еве уште една ветерница. Саночоооооо.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
И ја имам цел али со ваков образовен систем малце тешко ке ја остварам целта. целта ми е да заврсам гимназија и да се записам на природно математички факултет нешто за информатика. ама со вакво образованије малце тешко. учам секакви глупости кој на 90% од учениците не им требаат а не учиме работи што треба. па после се поставува прашањето дали имаме цел или во училиште идеме затоа што мораме да одиме. треба да хе стимулираат да одиме во школо, нешто интересно да воведат и материјалот да го упростат за ние да сакаме да одиме во школо. Абе ја викам Be Cool F**k The School

Gorco

WEHADAHFUKDOWAHNODAT
Член од
29 април 2005
Мислења
556
Поени од реакции
35
mRnO напиша:
Учите од што мора или учите бидејки имате некоја цел во животот.Кој е врвот на образование кои би сакале да го достигнете и зашто?
Го учев тоа што го обожавав (ПМФ, информатика), нешто што сакав да ми биде и хоби и начин за заработка во животот... но животната раскрсница ме натера на друг пат и не го завршив тоа што го почнав. И немам regrets за таа одлука. Во изминативе 10 години, сите столбови кои го стабилизираат мојот живот, ги имам поставено со јака арматура.
Процесот на учење и усовршување е основа за биснисот кој го планирам.. помалку финансиски издатоци и максимална контрола во процесот.

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Учам од што ми е ќеиф, али добро има работи и кои не ми се допаѓаат во Македонското образование. Затоа од Септември летам на подобар степен надвор од границата.
А за највисоко образование што го сакам... па што е можно повисоко. Ќе ми покаже животот

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Учам зашто сакам, и ми причинува вистинско задоволство, никој ништо не ме тера со сила. Не учам за висока оценка, или за моите или за професорите (од кои патем 3-4 се прави педагози и ми се некаков пример), ниту нешто слично, го правам тоа за себе.
Имам цел, многу јасно, да довршам средно школо, па факултет (не сум уште сигурна, ама најверојатно ќе биде применети јазици), и сериозно размислувам за втор после тоа, историја на уметност доаѓа предвид, или археологија...), ама има време, не брзам. И така...:nokti:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Si imam zacrtano cel, sega nekogas ucam od sto moram ama ucam za da zavrsam kako i site, ako ne najdam rabota koja ja planiram idam na postdiplomski studii, sigurno ne na mojot fakultet, na privaten ili vo stranstvo, imam cel i se stremam da ja postignam, a ke ja postignam!

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Секако, секој има.
Да бидам морнар на бела лаѓа!

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Normalno deka si imam zacrtano.. sto kako so ponatamu vo zivotot.. i gleam kako sto e mozno podobro da go ostvaram toa.. ali nekako ovie cetiri godini mi bea teski vo sredno.. na faks mislam deka podobro ke mi bide zdravje boze ako se zapisam tamu kaj so sakam iii ako se zapisam mn lesno ke go zavrsam fakulteto

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Ne ucam od sto moram, tuku od sto sakam da postignam nesto vo zivotov... da imam zacrtano cel i sakam da mi se ostvari, da zavrsam fakultet, pa posle zdravje da idam i magistratura... i da najdam nekoja dobra rabota :)

Kajgana Shop

На врв Bottom