Сите убави мисли ТУКА!

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Не е важно дали патот е трнлив, туку дали сте боси.

Низ животот треба да одиме со насмевка на стјуардеса, која знае дека со авионот нешто не е во ред.

Никогаш не им објаснувајте на пријателите – нема потреба. А, непријателите и онака нема да ви веруваат.

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Moving on, is a simple thing, what it leaves behind is hard - Dave Mustaine.:smir:

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Денес вие би можеле да му бидете учител на Аристотел. И да го возбудите до коска. Тоа е нашата привилегија што живееме во времињата по Њутон, Дарвин, Ајнштајн, Планк, Вотсон, Крик и нивните колеги...

H

HITCH

Гостин
Mind unemployed is mind unenjoyed.

Money is a good servant, but a dangerous master. — Bouhours

A wise man should have money in his head, but not in his heart. — Swift

If a man does not know what port he is steering for, no wind is favorable to him. - Seneca

Sometimes even to live is an act of courage. - Seneca

Член од
22 септември 2010
Мислења
130
Поени од реакции
27
`Our greatest security lies in our vulnerability, in allowing the world to touch us, just as we touch it`

Член од
17 октомври 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Животот е како филм , главаната улога ја имаш ти , а режисерот е судбината .

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Marriage is like a deck of cards, in the beginning all your need is two hearts and a diamond.
By the end you will wish you had a club and a spade !!

Член од
20 август 2010
Мислења
167
Поени од реакции
24
Стапицата е верна придружничка на животот: каде оди тој - и таа по него. Некои велат дека самиот живот е една голема стапица.
[FONT=tahoma, verdana, helvetica]Светот е, за жал, вистински; јас сум, за жал, Борхес. - [/FONT][FONT=tahoma, verdana, helvetica]Хорхе Луис Борхес
[/FONT][FONT=tahoma, verdana, helvetica]Нивните проблеми секогаш беа мои, а моите, пак, никогаш не станаа нивни.[/FONT]- [FONT=tahoma, verdana, helvetica]Данило Киш[/FONT]

H

HITCH

Гостин
Nature gave men two ends - one to sit on and one to think with. Ever since then man's success or failure has been dependent on the one he used most.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
'Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain.'

A

Auditore

Гостин
Daj mi zivote dok sam mlad najbolje zene da su oko mene barem toliko da mi gazda nije niko, zivce ko strune kad me niko ne razume i malo srece da me oce i kad nece..

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
[FONT=&quot]
Разумот е светлост која ми ги покажува нештата онакви какви што тие не се.
[/FONT]

Kajgana Shop

На врв Bottom