Сите убави мисли ТУКА!

Член од
18 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
14
,,Додека се жалиш и кукаш дека розите имаат трње....уживај и восхитувај се на трњето дека имаат рози,,

,,Дури и кога мислиш дека се е` изгубено...обиди се уште еднаш. Подобро е да се запали уште една свеќа...отколку да се колне темнината,,

,,Ах тие среќни песимисти...каква ли радост чувствуваат секогаш кога ќе докажат дека не постои радост,,

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Еден стар дедо ми рече:
Сонот е посладок и од се.

ehS

Член од
18 февруари 2010
Мислења
26
Поени од реакции
4
страшно добра мисла која не се сеќавам каде ја прочитав

Големите луѓе се поголеми од нас само по тоа што главите им се повисоко од нашите, но со нозете се исто така ниско како и ние.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
"Живет само вљубените, останатите просто суштествуваат." - Шекспир

Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!

Секој човек умира, но не секој живее вистински .

Не се помирувај со тоа да си пепел, кога можеш да си оган!

по добро да си објект на завист- отколку на страдање.
Граници постојат единствено ако ти си ги поставиш!

Лесно е да му ја земеш жената на некого, но ај обиди се да му ја вратиш …:pos2:

M

M del Mar

Гостин
-Во предност е оној што става крај, отколку оној што ќе добие шанса за нов почеток!
-Луѓето се како праски у круши, стануваат слатки, само малку пред да почнат да се расипуваат!
-Волјата е работа на силните, а желбата на слабите.
-Колку повеќе водиме сметка за времето, толку повеќе очајуваме дека го немаме доволно;колку повеќе неразумно го трошиме, толку ни се чини дека го имаме прекумерено.
-Не се лоши времињата, туку човекот!
-Оној што долго одлагал, всушност не сакал!
-Човекот често прво мора да размисли зошто се радува, но секогаш знае поради што е тажен.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.018
Не држи силни мислења за работи што не ги разбираш.

Понекогаш треба да побегнеш, само за да видиш кој ќе те следи.

Тешко е да се одговори на прашањето: "Што не е в ред", кога ништо не е како што треба да биде.

Само затоа што се смеам, не значи дека сум среќен.

I just like playing games with people, I always hope there'll be someone smart enough to see through me but you're all so stupid.

ZuPaN

Major
Член од
28 февруари 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
Борбата ја создала природата, но човекот ја измислил омразата. Карел Ч.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.018
No more joy - No more sadness - No emotion - Only madness. I can't see. I don't feel. I can't touch. I don't heal.

Everybody knows that something's wrong but nobody knows what's going on.

A pill to make you numb, a pill to you make you dumb, a pill to make you anybody else, but all the drugs in this world won’t save her from herself.

Where ever I am I always find myself looking out the window wishing I was somewhere else.

I try to talk to you, but I don't know what to say. I am afraid you don't want me to say anything. So I don't. But inside of me there are words waiting to come out. And tell you how I feel-like how I miss you.And how I need you in my life. And especially how much I want you. But those words may forever stay in my heart-locked inside. Sometimes I wonder if there are words locked inside you too... but I'll never know.

-- Author Unknown

M

M del Mar

Гостин
-Во животот ни е дозволено да направиме многу грешки освен една, онаа што ќе не уништи.

-Биди како извор кој протекува, а не како корито во кое водата секогаш е една и иста.

-Вистинската љубов со време се менува, се развива и наоѓа нови начини за да се искаже.

-Првата љубов никогаш не се заборава, но секогаш поминува.

-Лудилото е неспособност да ги искажеш своите мисли.

M

M del Mar

Гостин
Она што е важно за една личност е во нејзиното постоење да го прифати неизбежното свесно... и да направи целина од својот внатрешен и надворешен живот, така животот нема да биде ниту празен ниту безвреден...

Страста не е духовна сила туку триење меѓу душата и надворешниот свет.

Животот на сите нас е чудно невин и чудно расипан.

Новото започува, а новото ќе биде ужасно за оние што се приврзани на старото.

Зборовите само и штетат на скриената мисла, се е поинаку кога ќе се изговори...

ZuPaN

Major
Член од
28 февруари 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
Најтивките зборови носат бура. Мислите кои што доаѓаат со нечуен чекор го управуваат светот.

Тешко е да се сака, уште потешко да не се сака, а најтешко е да најдеш сакан што те сака

Да се биде вљубен значи во очите на оној што ве сака да го гледате тоа што го посакувате, а не реалноста. Пол Ребу

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
Човекот со богат дух дури и во најголемата самотија одлично се забавува со сопствените мисли :turn:

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
Вени,Види,Вици-Дојдов,Видов,Победив-Јулие Цезар

оф топик: Јулие Цезар бил првиот п**ер:pos2:

ZuPaN

Major
Член од
28 февруари 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
Со незгодата човек се бори со ум, а не со солзи. Јапонска народна поговорка

Човековото место во животот не е одредено со тоа што го знае, туку со тоа што го сака и што може да го стори. Густав ле Бон

Не одрекувај се од ништо. Секое одрекување е по една мала смрт. Михали Б.

Kajgana Shop

На врв Bottom