Сите убави мисли ТУКА!

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
To give anything less then your best is to sacrifice the gift.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark; professionals built the Titanic!

Член од
25 мај 2008
Мислења
547
Поени од реакции
14
-Таа беше онаа малечка неопходна јаготка што се става на врвот на секој шлаг. Таа беше и пријатен соговорник, во нејзе немаше ни трошка препотентност или пак, знаци од онаа толку типична ладна бруталност што ги краси суштествата што се блиску до совршенството.....:pipi:

mile_panikaaa

Нормален
Член од
28 април 2008
Мислења
348
Поени од реакции
9
Љубовта нема години таа секогаш се раѓа.-ПАСКАЛ
Нема поефикасен козметички препарат од ЉУБОВТА--Belmondo
Љубовта не е чудо,ама прави чудеса -- Milan begovich
ДОСТА СЕ .

Член од
25 мај 2008
Мислења
547
Поени од реакции
14
Детето застана полнејќи си ги градите со опивната миризба, настаната од здружувањето на сите миризби што ги испуштаа сеното, сламата, овошјето...

-Пламенот од дрвото што догоруваше правеше весели шарки по исчадените зидови си играше со сенката на детето, тегнејќи ја и собирајќи ја. Беше пријатно да се седи покрај огнот, беше убаво и да се задреме, но тоа му е дозволено само на човек кој нема работа...

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
Никогаш немој да дозволиш да ги заборавиш драгите луѓе, бидејќи заборавените никогаш не забораваат дека некогаш некој ги заборавил.:pipi:

С

Сатори

Гостин
Nothing has been purchased more dearly than the little bit of reason and sense of freedom which now constitutes our pride.

It is impossible to suffer without making someone pay for it; every complaint already contains revenge.

He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. Is not life a hundred times too short for us to bore ourselves?

Friedrich Nietzsche

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Be not angry that you cannot make others as you wish them to be, since you cannot make yourself as you wish to be.

Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't.

He who can take advice is sometimes superior to him who can give it.

Quality is not an act. It is a habit.

People who cannot bear to be alone are generally the worst company.

Over every mountain there is a path, although it may not be seen from the valley.

It is easier to fight for principles than to live up to them.

There's a mighty big difference between good sound reasons, and reasons that sound good.

The most important thing in communication is to hear what isn't being said.

People will forget what you said. People will forget what you did. But they won't forget the way you made them feel.

Experience is the name everyone gives to his mistakes.

Experience is that marvelous thing that enables you recognize a mistake when you make it again.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
“Some people are settling down, some people are settling and some people refuse to settle for anything less than butterflies.”

“When you're young, your whole life is about the pursuit of fun. Then, you grow up and learn to be cautious. You could break a bone or a heart. You look before you leap and sometimes you don't leap at all because there's not always someone there to catch you. And in life, there's no safety net. When did it stop being fun and start being scary?”

“Maybe mistakes are what make our fate... without them what would shape our lives? Maybe if we had never veered off course we wouldn't fall in love, have babies, or be who we are. After all, things change, so do cities, people come into your life and they go. But it's comforting to know that the ones you love are always in your heart... and if you're very lucky, a plane ride away”

“After all, computers crash, people die, relationships fall apart. The best we can do is breath and reboot.”

“Poetry is not an expression of the party line. It's that time of night, lying in bed, thinking what you really think, making the private world public, that's what the poet does.”

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
42
Колкумина од нас се поштедени од тоа да видат како ВАЖНИТЕ работи од нашиот живот исчезнуваат во еден миг?!
Не мислам само на луѓето, туку и на нашите ИДЕАЛИ и на нашите СОНИШТА!Можеме да издржиме еден ден..една недела...неколку години... НО, осудени сме да ЗАГУБИМЕ!

Член од
25 мај 2008
Мислења
547
Поени од реакции
14
Шума...
Во шумата царуваше тишината. Се слушна некој звук. Исто како што шумолат лисјата. Тоа беше ветерот кој си играше со лисјата. Се слушна и некое колкотење. Тоа беше водата во потокот кој си играше со камењата... ах кога ќе се сетам на се....:icon_frow

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Нема човек кој ја поделил својата радост со пријателите а да не се израдувал повеќе како што нема човек кој ја поделил својата тага со пријателот а да не тагувал помалку.

Член од
25 мај 2008
Мислења
547
Поени од реакции
14
Нема човек кој ја поделил својата радост со пријателите а да не се израдувал повеќе како што нема човек кој ја поделил својата тага со пријателот а да не тагувал помалку.
Бравос се согласувам со тебе секоја чест за мислава:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom