Сите Албанци кај нас знаат македонски, а само 3 отсто Македонци знаат албански

Статус
Затворена за нови мислења.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Сите Албанци кај нас знаат македонски...
Сите Аљбанци во Мачедонија знајев супер Мачедонски језик(Ѓуха-Мачедоништ) а никој Мачедонац не знаје да говори на Аљбански језик(Ѓуха-Шчип) епа није фер ! :pos:

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.037
Убаво е да се знаат повеќе јазици подобра можност за работа , снаодливост во повеќе земји и најбитното јазиците се богатство било каков и да е

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Убаво е да се знаат повеќе јазици подобра можност за работа , снаодливост во повеќе земји и најбитното јазиците се богатство било каков и да е
Да, па дури и Свахили-јазикот или пак Зулу-јазикот да го знаеш ! :D:LOL::P

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Убаво некој кажа - Да живеев во Албанија, сакал нејќел ќе го научев албанскиот, али што ќе ми е тука да знам албански. Или е на исто рамниште со англискиот, па станал интернационален јазик ??
Сеа да не треба секој македонец да го знај албанскиот ?
Нов patch на Рамковен ?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Убаво некој кажа - Да живеев во Албанија, сакал нејќел ќе го научев албанскиот, али што ќе ми е тука да знам албански. Или е на исто рамниште со англискиот, па станал интернационален јазик ??
Сеа да не треба секој македонец да го знај албанскиот ?
Нов patch на Рамковен ?
Абе убаво е да се учи, но од многу учење гла’а боли ! :P

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Абе убаво е да се учи, но од многу учење гла’а боли ! :P
Коа тоа се случувало, ја незнам не сум го пукал.
Тоа некоој комшија, деци мали го играл сас пиштољ..

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Остај брат овде сите се тешки фраери и патриоти, никој никогаш не би учел, ама ако така викаат зашо не виделе потреба, кога ќе им дојде јајцето на гзот ќе видиш, еве лично признавам се каам како не го научив побрзо.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Нема потреба да учите албански , бидете патриоти учете само македонски, ни турски , ни англиски.

Новите генерации албанци уште послабо ќе го знаат македонскиот јазик , пошто ништо не им е примамливо што е на македонски јазик.
Ни ТВ програми , книги , музика ...

Албанците во Македонија порано не знаеја ни албански да зборуваат како што треба... толку многу македонизми имаше во албанскиот што не се знаеше каков јазик се зборува.

Но последните 8 години има еден голем напредок ... нови ТВ програми , училиштата се исчистија од некои предмети кои се држеа на македонски јазик ... итн ...

Денеска македонскиот јазик нема да може да биде примамлив за албанците ... изгуби многу моќ.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Нема потреба да учите албански , бидете патриоти учете само македонски, ни турски , ни англиски.

Новите генерации албанци уште послабо ќе го знаат македонскиот јазик , пошто ништо не им е примамливо што е на македонски јазик.
Ни ТВ програми , книги , музика ...

Албанците во Македонија порано не знаеја ни албански да зборуваат како што треба... толку многу македонизми имаше во албанскиот што не се знаеше каков јазик се зборува.

Но последните 8 години има еден голем напредок ... нови ТВ програми , училиштата се исчистија од некои предмети кои се држеа на македонски јазик ... итн ...

Денеска македонскиот јазик нема да може да биде примамлив за албанците ... изгуби многу моќ.
Да, ама и ти си Албанец(претпоставувам млад) и знаеш Маќедоништ супер !
Значи тебе ти бил примамлив Македонскиот јазик штом толку добро си го совладал !

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Тие и да знаат не сакаат да зборат.
(со исклучоци as always)

А и која е поентата да знам албански. У македонија живеам.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Остај брат овде сите се тешки фраери и патриоти, никој никогаш не би учел, ама ако така викаат зашо не виделе потреба, кога ќе им дојде јајцето на гзот ќе видиш, еве лично признавам се каам како не го научив побрзо.
Купи си Маќедоништ-Шќип фјаљор(речник) ! :D

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
A kako rabotat vo administracija tie Planinari sto neznaat Makedonski ????
Imam Primer bev da si vadam licna karta i koga ostavav broj za kontakt toj sipacot gadniot so mrsnata kosa mu go diktiram brojot i me gleda zeleno kako od mars padnat da e i mi vika AMA JA NEZNAM i mi povtoruva AMA JA NEZNAM ...
imam i drug primer idam u banka neznam koja bese pazi i pokraj toa sto gi usluzuvase edna albanka(lele kakva bese grom i pi4ku mater) izgeda i vika da go popolnat formularot nesto i toj i pokazuva so racete ko demek neznae da pisuva lele prost narod gnidi

H

HoT IcE

Гостин
И што демек?
Се додека се како жители помалце од Македонци, се додека живеат во Република Македонија, тие мора и се принудени да го знаат јазикот македонски, никој не ги прашува дали сака, кој не знае, ајт на планина.
И онака се доселиле овде, овој народ и јазик датира уште многу одамна.

Заборавив истотака да пишам дека се чисти невистини дека скоро сите Албанци знаеле македонски, невистини. Постарите Албанци да, знаат, но младиве генерации никој ништо не знае, особено не македонски.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom