Се сеќавате на мене нели?

• Креатор на темата Macedonian-Sun
  • Време на започнување
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Разиеле... каде забранив дефинирање на поимот нормално? Напротив, те замолив да ми кажеш од каде го изведе својот заклучок.
Не забрани. Скраја да е. Само мене ми забрани да си го дефинирам како што ми одговара во еден посран пост во ЧДА и преку метафора. Ми одржа лекција прво дека не смеам така арогантно да го нарекувам носот "скренат", затоа што тоа било "апстрактен поим" во виртуелната средина. Ако се држиш доследно до апстрактниот момент и преку него го оправдуваш носот, тогаш треба да ти е јасно дека апстрактноста важи во сечие субјективно мислење кога доаѓа во судир со истото на некој друг. Моментот кога осудуваш недефинираност за да форсираш своја, која ја темелиш на твое лично мерило за вкус, е живи комедии. Зар не ве научија бившите команданти во Тетово на овие основни правила?

И те молам, како што си така способен да копаш постови, ете ископај и каде ,,тврдам дека постои дефиниција за изживување,,. Can't wait to see it.
Не тврдиш дека постои. Ја наметнуваш преку самата осуда, што е де факто форсирање.

Нема да се убие, ниту да се самоубие заради тоа што го прави, as I said. Напротив, ќе се смее, во крајна линија срами - но да се убие ради истото, навистина треба да има посериозни проблеми.
Што сепак, не е исто со bullying. Има основна разлика.
Нели пред само еден пост рече дека ваквото изживување може да ја доведе до некаков терминален чин? Нели така напиша? Сега пишуваш дека не важи тоа за нејзе, оти таа само може да се смее или срами од ова. Ако е вистина, тогаш чуму целата твоја прашина дека ја доведуваме во опасност со тоа што ја ребраме? Одлучи се, опасен е реметов или не е? Која е основната разлика?

На пример, јас и уште некој можеме да се смееме за нечија бизарна смрт. Но дали можеме да се смееме за истото со синот на тој што имал бизарна смрт?
Малце осет, не е на одмет ;)
Има едно интересно правило во комедијата. Ќе ти го објаснам преку пример.
Гледаш филм. На филмот некој батка си оди по улица. Чита списание додека оди. Наеднаш, од нигде никаде--пропаѓа цел во шахта. Сцената завршува и ти се прекршуваш од смеење. Е сега, замисли да не заврши така сцената и камерата да го зумира човекот во шахтата. Ногата му е скршена, коската му излегла и се гледа, крв прска, жили му излегуваат од вратот, плука гној, крв и црева...и умира.

Затоа пуме, комедијата секогаш пресекува кога хуморот престанува. Мене не ме интересира дали девојката во 24 часа, 15 часа плаче сама во ормар. Не ме интересира дали си ја сака работата, дали си го сака дечкото. Јас не доаѓам во ЧДА да се грижам за нејзината дентална хигиена. Ич не ми е гајле. Тука сум да се смеам. Како и сите кои доаѓаат на подфорумов. Решил носот сам да си го бара и да отвори тема во која објавува видео? Бујрум. Што тој нос ќе направи после таквата бламажа воопшто не ме интересира. И тоа е пуме, прашање на избор. А во прашањето на избор, ти немаш никакво право да ми ја вовлекуваш камерата и да ме тераш да го видам прчваросаниот чичко во шахтата. Доволно ми е да му се смеам дека пропаднал. ;)

EDIT: објавил носот, префрли се на профил, не ни е тука местото. :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
M

Macedonian-Sun

Гостин

Kajgana Shop