ама за лим 2мм малку ептен потешко ја снемува дијаболата кога ке го допре лимот, сачма испукана од воздушна пушка не го дупчи туку се сплескува не па дијабола
Aко е алумински го буши милион посто, 2 мм, со Хатсан воздушна пушка сум пробал (365 m/s), му еба матер праи убаво оцртано крукче како да си бушел со бурмашина
--- надополнето: 10 август 2012 во 02:54 ---
Имам едно прашање за познавачиве на воздушни пушки,дали на застава 4,5 воздушна може да се стави оптички нишан?И колку чини?
Јас си правев сам шина за заставина, не ја подесив бог знае којзнае колку прецизно ама со штелување на оптичкиот ја нагодував така да гаѓаше дијабола во дијабола, ама а зголемиш растојание треба пак да подесиш, не само во вертикала него и во хоризонтала
--- надополнето: 10 август 2012 во 03:19 ---
da be !
vrapci , kosovi , skolovranci , grozdanci , stracki .Kokoski nemoze imaat debela kozha .
ja kao pomal gi pucav .
odamna ne sum upraznanjaval vodrusna puska
smesno posle otsluzen voen rok uste so raketa so nemav pucano da se vratam na vozdusna
Slavija 620 ceskoslovacka marka ali mnooogu dobra ....bese sea ja nemam odamna videno kuznae kolku e zargana (ako voopsto znam kade sum ja zafrlil )
aman be mnogu kako za vozdusna puska
pa do pred 5-10 god za 300-500 eura se kupuvase kalasnikov
sampioni za vozdusni puski ako sakas kvalitet glej ako ima nanovo da se kupi
Ceska ( oni se poznati po tie raboti ) ( ne sum siguren dali Slovacka proizveduva ali ako ne se Cesite togas sigurno se Slovacite )
Е ова убаво го кажа не како другаров Holy Temple што вика Гамо биле најдобри, и квалитет и јачина и прецизност. ОК јачина им е 175 м/с, не е многу ама затоа ќе го стават Гамото во зуби за прецизност, сум пукал со Гамо, ако немаш оптички си го ебал ежот. А Славија 631 без оптички шкорче на 10 метри сум гаѓал. ОК тоа и дека сум око соколово хехе, идев и по натпревари. А ептен најдобри се британските Air Arms што гледам никој не ги спомна пошто никој не ни прошетал по јутуб да види што чуда од пушки има.
--- надополнето: 10 август 2012 во 04:30 ---
Чешка произведуваше најквалитетни воздушни пушки пред 20години, Фабриката Чешка Збројовка од градот Uherský Brod, сега они само произведуваат најквалитетно огнено оружје, прваци во воздушно оружје се Шпанците, со ГАМО.
Само пред 20 години ли имале квалитет? Си ја посетил ли страната на чешка збројовка
http://www.czub.cz/en/catalog/84-air-guns-cz/ па да видиш какви пушки имаат сега. Чесите имаат континуиран квалитет и во воздушно оружје. Јас пред 13 години пукав на државен натпревар за Орце Николов средното и тогаш купивме 4 нови Славиа 631, пушките се покажаа како квалитетни и ден денешен пукаат со нив, нема проблем. А што ги фалиш Гамо толку кога се живо срање ако немаш оптички нишан, па и со него не ме победуваш со Славиа 631, која сакаш Гамо земи ја ќе пукаме ја и ти. И што гледам на пазар3, Гамо малку користена, толку пари. Гамо многу јака толку пари. Па ако ви се добри што ги продавате? Да речеше за британски Air Arms меѓу прваците (ако не и први) за воздушно оружје да ти поверував. Па после германска Diana, Anschutz, Weichrauch исто мислам се германски и уште една германска марка ја заборавив. Американски Benjamin Discovery никој не ни ги спомна тие, само што се видело по Скопје што се продава и тоа е. Ти знаеш колку пушки Гамо се расипуваат пред истек на гаранција? Читај овде коментари колку се задоволни од нив
http://www.airgundepot.com/gamo-airguns-review.html
Иначе прва пушка што сум ја имал купена пред да се родам пред 30 години и кусур е Славиа 624, квалитет пушка у п.м. Дугачка цевка, краток ама јак федер, со 6 завојници ама доста прецизна. Па после тоа Застава VP97 со нишан на лизгач, како калашников, 10 завојници екстра прецизна, додека беше нова на 50 метри имам тепано сколовранци со неа, со МЕХАНИЧКИ нишан. У гаѓање кој му стиска нека дојде, ќе гледа телевизија
Ама ми ослабе федерот на таа, не можев нигде да најдам нов, само во Самоков и тоа лудаците ми бараа дозвола за него, па ја шитнав. Па купив Застава VP81 (кој досега ги знаеше имињата на заставините пушки еве му рака, сумњам дека на форумов има таков), со јак федер некој битолчанец не знам кај го нашол не беше оригинал од неа, подебел, ама малку оштетена цевката и не е толку прецизна, и сега кај и да е ќе зимам Славиа 631, поарно од тоа во Македонија не сум видел, какво Гамо какви бакрачи.