Серии од нашите телевизии :)

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Passions,со онаа Табита и малото човече

Mother and Son

Соседи со Кајли Миног и Џејсон Донован ,едно време одеше на МТВ

My So-Called Life

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Ако почнам да ги редам сериите ќе цркне форумов, али една од најинтересните ми беше "Дали се плашите од темнината" си ја симнав ама некако слабо со преводот, иначе имаше многу јаки порано сеа нема шанси да најдеш нешто слично.

В

влијателен

Гостин
Секоја генерација растела во различен период и темава излезе сите серии, емисии и цртани кои се прикажувале на нашите телевизии пред да се актуелизираат кабловските.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.691
Поени од реакции
21.182
Секоја генерација растела во различен период и темава излезе сите серии, емисии и цртани кои се прикажувале на нашите телевизии пред да се актуелизираат кабловските.
барем сме растеле со нешто , денес освен турски серии нема ништо ...

В

влијателен

Гостин
барем сме растеле со нешто , денес освен турски серии нема ништо ...
Исто гомно и сега и тогаш имало на нашите телевизии.
Денес барем голем дел од децата имаат можност да гледаат нови цртани на Cartoon Network. Додека поминував низ темава гледам со што сме растеле. Со филмови и цртани снимени најмалку десет години пред да се родиме.
Во САД моите генерации растеле со тогаш актуелни цртани и филмови. Ако си активен на странски форуми ќе го забележиш јазот.
Еве на пример ова се цртани од САД од 90тите http://en.wikipedia.org/wiki/Category:1990s_American_animated_television_series
Забележи дека нема многу кои се емитувале кај нас во тој период
Во тој период кај нас емитуваа Полски, Чешки и Руски цртани од пред 10-20 години.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.691
Поени од реакции
21.182
Имаше и тогаш сателитска телевизија ... денешниот cartoon netwoork e за деца телетабиси !!! На времето цртаните и сериите за деца имаа на крај поука, денес такво нешто нема да најдеш !!!

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Нешто од она што сте заборавиле а ми текна во моментов...

Белото циганче. Каде без баба Мулон? Колку плачев кога го касна змијата...

Трст виа Скопје

Солунски патрдии (иако оригинал е сценариото на Марин Држиќ - „Дундо Марое“, македонската верзија е одлична)

Дајте музика, овде не сме на час, може да вреви кој колку сака колку го држи глас. :D

Итроштините на Пејо Мариовецот

Незаборавната претстава Женски оркестар чии реплики веќе ги знам напамет.

Бушава азбука. А - авијатичар!

И цртанот со чантата и школските предмети што мрдаа - Utieračik.

МТВ имаше добра програма на времето, со Ѕвон (зимско рекреативна програма), Пулсирања, дебати, прашања за родителите и децата и многу многу поучни нешта.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407

Пинк Пантеров сте го заборавиле

Него имаше неколку комедии со француска жандармерија. Главниот лик во филмовите беше едно ниско човече. Нон стоп ги репризираа на МТВ мислам

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
http://www.youtube.com/watch?v=9gvqpFbRKtQ
http://www.youtube.com/watch?v=mzQI6UZnHa4
Ај сеа од цртаниве ме мрзи да копирам линкови се знае кој Том и Џери како мал го викав Томи Џери, пинкпантер, Снупи (еден од најомилените морам линк http://www.youtube.com/watch?v=gKxXAwBRuVo) , Гарфилд исто еден од најомилените , Були Були зимно време ,,, се знаеше дека е зима а не сеа нешо ау филмови ова она..друг кој бе сеа не ми текнува....добро Рамбо обавезно...ај сеа толку. Инаку што се овие серии бе што ги пуштате со овие ли срања сте пораснале ?!?! прв пати ги гледам !
--- надополнето: 27 јули 2012 во 23:45 ---
Нешто од она што сте заборавиле а ми текна во моментов...

Белото циганче. Каде без баба Мулон? Колку плачев кога го касна змијата...

Трст виа Скопје

Солунски патрдии (иако оригинал е сценариото на Марин Држиќ - „Дундо Марое“, македонската верзија е одлична)

Дајте музика, овде не сме на час, може да вреви кој колку сака колку го држи глас. :D

Итроштините на Пејо Мариовецот

Незаборавната претстава Женски оркестар чии реплики веќе ги знам напамет.

Бушава азбука. А - авијатичар!

И цртанот со чантата и школските предмети што мрдаа - Utieračik.

МТВ имаше добра програма на времето, со Ѕвон (зимско рекреативна програма), Пулсирања, дебати, прашања за родителите и децата и многу многу поучни нешта.
За Женскиов Оркестар и Дајте Музика алал да ми ти е ...инаку кога ке почнеше дајте музика ги ссакав сите иструменти што ги свирева децата...Сара ми беше симпатија а кога ке почнеше да пее Ристо Самарџиев се прскав од смеење (до ден денес ) се си мислев дека голтнал тањир во тоа грлото :))))) Вака иде : Ако не немааа , да се пронајде треба..да се исмисли еднааа уличкаа теснааа хах..и тако даље...

Kajgana Shop

На врв Bottom