Серии од нашите телевизии :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Еј "Бољи живот" не беше лоша, јас ја паметам и до ден денес!:icon_mrgr:
Сите овие додуша ги паметам, знам дека ги даваа иако Династија и Далас ми се во магла не ги паметам баш. Истово се однесува и за Враќањето во Идн, иако паметам дека ја даваа на МТВ со преводот со жути букви и мислам дека се појави алигатор во некоја од епизодите, нешо така ми се врти во глава.
Кога веќе ја спомна “Бољи живот“, не може да не се спомене и оваа:
Не беше алигатор туку змија во послужавник, алигатор имаше во Долго Топло Лето.

http://www.imdb.com/title/tt0089500/

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Аман бре во 4 страни се сте ставиле, да не се повторувам, горе-доле се имам изгледано :)
А за 7th Heaven, сакав да ја симнам да ја изгледам скроз до крај, ама кога видов оценката се откажав.
Ова ислам дека не го спомнавте.
Batman

На МТВ мислам дека одеше, залепен бев пред телевизор секој ден, не се испушташе епизода :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.931
Поени од реакции
73.421
Tales of the South Seas (1998)

И оваа исто, кратка но интересна серија:)

The Tribe (1999)

и секако Tribe :)
Две од моите најинтересни серии кога бев помал :D
Особено на tribe колку се палев лелеле...
Една епизода траеше едвај 25 минути... Многу се курчев :tapp:
Почнуваше накај 19 и 20 мислам, а репризата беше во 11 од сабајле, или 12...
Сесдмо одделение бев, и еднаш во некое тинејџерско списание излезе постер од нив и биографии за актерите, и мислам дека уште ми стои негде низ куќава :D
После кога дојде летото, почнаа да ја даваат порано, накај 18 часот, и тука ми се кршеше филмот, пошто научен бев тоа време да одам на игралиште. И седев дома да ја гледам, па сдругариве ќе видат ме нема за фудбал/кошарка и цело маало ќе дојдат да ме викаат на врата. Многу се нервирав пошто неможев на раат сда си гледам, а спиев до 13-14:00 па репризата ја пропуштав :facepalm:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Аман бре во 4 страни се сте ставиле, да не се повторувам, горе-доле се имам изгледано :)
А за 7th Heaven, сакав да ја симнам да ја изгледам скроз до крај, ама кога видов оценката се откажав.
Ова ислам дека не го спомнавте.
Batman

На МТВ мислам дека одеше, залепен бев пред телевизор секој ден, не се испушташе епизода :)
Веќе го ставив Бетмен ама рипост е дозволен.Cause he's the goddamn Batman!!!

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
А бе шо се праите сите модерни, ако има еден човек кој не ја гледал серијава ќе се ишишам кец...:icon_mrgr:
Да не си се лажеме...:icon_mrgr:

http://www.imdb.com/title/tt0270789/

6.2 оцена на IMDb.
Ехее уште нетргнат нашколо ја даваа серијава, ги терав моиве да ми го читаат преводот :)
Неќна цел Јутуб го пребарав сцената кога Ранду ја прободува Касандра да ја најдам, ама не биваше и на крај се откажав :)
There it is I said it :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Крејзи ги стави сите серии во 1 пост а не па 4 страни и сеа нема што да набројам од сериите.

Единствено може да кажам дека со овие серии пораснав, се уфилмував со нив, си мислев дека се најдобри на целиииииот свет. После коа малце демек пораснав, лани, ги изгледав пак и сфатив дека не се до толку најдобри ама ми будет некои чувствува на детската безбедност, фантазија и слично, нешто што не го нуди серијата како такви, туку времето кога сум ги гледал тие серии и сфатив колку ми влијаеле во животот. Тие мали, ситници, кои ги гледаш во сериите и чистите детски фантазии по гледање, те оформуваат како личност понатаму и овие серии ја оформија таа генерација, која растеше пред телевизор и ги гледаше овие серии. Зашто тешко на овие генерации кои растат со турски и индиски серии...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003

http://www.imdb.com/title/tt0103491/ Бедна оценка 5.6 , а не беше толку шит серијава , ја пратев на Сител:D

http://www.imdb.com/title/tt0160277/

Заразна серија , ја даваа на Канал 5 .
.
.
.
.

И мора да се спомне Baywatch:icon_lol: (иако една иста сезона ја пуштаа секоја година)

Kajgana Shop

На врв Bottom