Семинарски, состави, есеи, задачи

Член од
22 февруари 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
ve molam ako ima nekoj na ovie temi nekoj sostav da mi prati...ve molam denes ni kaza deka ke pravime pismena zadutre,a nemam vreme se da napisam imam i dr za u4enje...ve molammmmm ako ima nekoj neka mi prati do utre najkasno...ve molam....fala odnapred

temi:

1.cveta-olicetvorie na izdrzlivost i hrabrost,primer za za4uvuvanje na identitetot.
2.zenskite likovi vo dramata na vasil iljoski-begalka
3.sudir generacii vo socijalno bitovata drama-begalka
4.makedonskiot identitet i borba za makedonskoto opstojuvanje prikazano niz likovite vo makednoska krvava svadba

ve molam ako imate pise te mi....plsssss

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Не е итно, така да кога ќе имаш време можеш да испостираш нешто, фала многу
Крајот на 3 век пред нашата ера го означува почетокот на римските освојувања на Балканот....Во периодот од 50-години биле водени три војни меѓу Рим и Македонија...

1 Војна)Започнува во 215 година и во неа нема директен судир меѓу двете војски.Рим ја започнува војната против Филип 5,заедно со нејзините приврзаници од Етолскиот сојуз...Приина за војната е тоа што Рим стравувал дека Македонија може да прати помош на Ханибал,предводник на картагинците..и да застане на страната на Картагина(во овој период се водели и пунските војни)...Гл.цел на Рим сепак била исполнета и Филип 5 бил спречен да прати помош на Картагина..Војната тарела до 205 година.п.н.е

2 Војна)Започнува во 200 година п.н.е.Ова е почеток на римската агресија на Истокот...Причината за војната Рим ја гледал во неисполнетото вето кон Филип5 за враќање на освоените територии на исток,да ја запре војната против Хелените и спорните прашања да ги решава пред посебен суд...Главната битка била кај Киноскефале(Кучешка Глава) во 197г.п.н.е...каде Римјаните ја поразиле Македонија и ја оставиле со тешки последици.

3 Војна)Обидите да се обнови моќта на Македонија по 2 римско-македонска војна биле неуспешни...Односно двата сина на Филип5 воделе различна политика...Деметриј сметал дека има потреба од соработка со Рим,а Персеј бил за нова војна..На власт доаѓа Персеј,но во мак.војска енмало доволна дисциплина и тоа било ветување за неуспех против Рим..Така решавачката битка се водела кај планината Пидна во 168 година.п.н.е.,а римските војски билекомандувани од Луциј Емилиј Паул и ја поразила мак.војска...Со што војната завршува во 168 година..и Мак.целосно потпаѓа под римска.власт..

Сојузници на Македонија биле:
1. Војна)Хеленските Држави,Ахаја и Британија..
2. Војна :Tасалија,Магнезија,Коринт,Халкидик,Деметрија,Еубаја(остров) и Акарнанија..
3.Војна:Демократските сили во Хелада,градови во Илирија,Сирија и Египет..

Сојузници на римската држава биле:
1.Војна-Ајтолскиот сојуз и Пергамското Кралство
2. Војна-Пергамско Кралство,Родос,Илири,Дарданци,Ајтолски Сојуз и Ахајски Сојуз..
3. Војна-Пергасмко Кралство,Дарданци,градови во Хелада...

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Ако има некој нешто за Волфганг Амадеус Моцарт, некој интересен факт,случка или некој дополнителен податок нека го постира тука. Јас ги знам основните биографски податоци, делата и моментално читам книга за него. Ми треба најдоцна за 1 недела. Фала.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Ај да замолам, ако има некој нешто за “ Набавната и продажната функција во претпријатието“

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
ништо од тоа! хаха. ме бива за текстови и есеи кои се да речеме полирско и критички ориентирани, детални описи и тако даље. :toe:
Од школо сакаа да ме пратат на некојси меѓународен натпревар за репликации на ДНА и сл срања т.е. научни докази и сл трудови да ги преобратам во есеј или боље кажано у реферат до 700 збора . Прва награда 300 евра. :S ама не отидов. не ми иде тоа што да праам.. хх
Ако му треба некој нешто за таква тема може да се обидам... бајј

Член од
30 јануари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
ве молам ако може некој да ми помогне, ми треба семинарска во врска со Платниот биланс во Македонија и странство.

S

StereoLove

Гостин
Ај ако може завршен дел за Дистрибуција на производство за семинарска работа.
Крајниот дел може да содржи било што.

Благодарам однапред:smir:

Член од
28 февруари 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ми треба семинарска Монетарна Економија, поточно ми требаат две семинарски. Најдов неколку на форумот, но кога не можам да ги симнам. the file have been downloaded maximum number of times

blade-

Научник
Член од
28 август 2009
Мислења
51
Поени од реакции
4
има ли некој бизнис план ајде нека пише итно ми треба

Ada?

мјаууууу
Член од
4 април 2009
Мислења
490
Поени од реакции
54
Eсеи за Човековата алчност или пак за човечкото око на кое секогаш му е малку ..ќе ми послужат дури и некој интересни наслови во врска со оваа тема зш не верувам дека некој ке понуди било каков есеј ;) :smir:

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Ако има некој нешто за „Животен циклус на кариерата“ или нешто слично, да ми помогне... :pipi:

Член од
5 декември 2007
Мислења
428
Поени од реакции
5
може ли некој да ми помогне,т.е дали му се наоѓа семинарска(по економија) за теорија на игри, игри со преговарање,или некои материјали поврзани со овие теми.може и некоја семинарска поврзана со управување со економски системи.

фала однапред

Член од
24 август 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
Mi treba programa vo C++ ili Java za Hufmanovo kodiranje.

Ako ima nekoj ili moze da mi napravi, neka pise. Ke si platam kolku treba.

S

smart ass

Гостин
Не ќе да е лошо да ја читнеш книгава....вреди и тоа многу:)

Уствари по ПП....значи читај имаш примери и ќе би..

Coding Theory: Algorithms, Architectures and Applications provides a concise overview of channel coding theory and practice, as well as the accompanying signal processing architectures. The book is unique in presenting algorithms, architectures, and applications of coding theory in a unified framework. It covers the basics of coding theory before moving on to discuss algebraic linear block and cyclic codes, turbo codes and low density parity check codes and space-time codes. Coding Theory provides algorithms and architectures used for implementing coding and decoding strategies as well as coding schemes used in practice especially in communication systems.

Ми треба семинарска Монетарна Економија, поточно ми требаат две семинарски. Најдов неколку на форумот, но кога не можам да ги симнам. the file have been downloaded maximum number of times
Епа толку дозволува хостингот....јас изгубив доста материјал при форматирање...ама ако некој има симната(А има)..нека ти прати ПП:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom