Секс без оргазам

Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
Sto se podrazbira pod (bukvalno sve)? Ako se raboti za nesto sto i jas go sakam da. Aako se raboti za nesto sto jas ne sakam da go pravam, sto ne mi pretstavuva zadovolstvo, normalno deka ne. Kompromis mora da postoi.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Компромис? Дефинирај компромис! Компромис како кога ќе ти се смилува: "Ај добро, немора да ти свршам во уста", или кога ти ќе му речеш:"Ај те молам немој анално, ме боли, ама затоа ќе ти дозволам да ми свршиш на фаца"? Малку "сочно" се изразив, не со цел да бидам вулгарен, туку да го дефинираме компромисов поубаво.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Мистичен напиша:
Компромис? Дефинирај компромис! Компромис како кога ќе ти се смилува: "Ај добро, немора да ти свршам во уста", или кога ти ќе му речеш:"Ај те молам немој анално, ме боли, ама затоа ќе ти дозволам да ми свршиш на фаца"? Малку "сочно" се изразив, не со цел да бидам вулгарен, туку да го дефинираме компромисов поубаво.
Кочи малу, Мистичен!?! Јас пак си мислев дека уживката во сексот е баш во тоа да му правиш убави работи на чоекот/жената, работи што гледаш дека се прифатливи и задоволителни, а никако нешто што не му се допаѓа. Мислам, може и тоа да те пали, ама онда треба у речник да се бараш :wink: :lol:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Нема потреба од кочење со "пајканска", не сум многу улетан, возам прописно. Уживката во сексот јесте да му правиш убаини, но збориме за исполнување на желбите, нали? Дадов само пример за компромис. А ако се фатиме за речниците и лексиконите, веруј сите од нас овде ќе се најдеме "matching" со по неколку поими...

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Otvorenost i dialog , bez stram da si kazis so posakuvas i vo sto uzivash mislam e osnova za zustar seks i ako ne bese prvata tura najjaka vtorata bez promasaj ke e 8)

J

Johnny Stulic

Гостин
Ima eden psiholog-seksolof Simon de Bodevoar(taka bar mi se cini se vika) vo svojot trud koj slucajno go procitav ima edno ubavo objasnuvajne citiram" na zenata i e potrebno najmalku 12-minutno aktivno seksualno i psihicko vozbuduvajne za da dozivee orgazam). Otkako go procitav ova mi se raznisa samodoverbata znaci normalni mazi na prva partija nemame sansi da i ovozmozime orgazam(mislam za brzive ko mene).Aj ustvari neka se javat zenite da me demantiraat i mene i ovoj ekimov so minutive .

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Многу е нормално да има и „брзи девојки“, како што има и „брзи момци“ како тебе, нели Јони? :wink:

Така да, теоријата на психо-сексолог велики, отпаѓа.

J

Johnny Stulic

Гостин
A be ne veruvam mnogu vo "brzi"devojki dosega takvi nemam nacekano iako citav za edna deka imala orgazam dodeka praela muabet so prodavacot na pazar ama edna(nekoj degeneretik)valjda.Jas pojce tipuvam deka ti se praj brza za da ne se razocaras oti ne mojz da ja zadovolis itn itn.....
P.S. Ne sum tolku brz za da ne vidam i pobrza od mene ama dosega nemam nacekano. i so rekle srbi"Zivi bili pa videli :lol:

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Johnny Stulic напиша:
Otkako go procitav ova mi se raznisa samodoverbata znaci normalni mazi na prva partija nemame sansi da i ovozmozime orgazam(mislam za brzive ko mene).Aj ustvari neka se javat zenite da me demantiraat i mene i ovoj ekimov so minutive .
Џони, ако мажјакот има намера само да ја легне типката, скокне на неа и запне ко мутав на телефон, ондак сигурно ништо не праи (некаде ми паднало в очи дека машкиот просек е околу 7 минути). Ако пак решиш активноста да ја придружиш со рази пред- и пост- игри, шансите ти се големи целата работа да потрае мнооогу повеќе од спомнатите 12 минути. Така да не се секирај и врати си ја самодовербата :)

Член од
2 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
1
cYb3rc0re напиша:
Дивајн има право. Некои девојки (за разлика од таа што свршувала по 600 пати денот поради пречка во мозокот) не ни знаат како изгледа оргазам.
mene monstop mi se desava, so drugi zborovi, ne svrsuvam! ne e do tipit, poso go smeniv, do mene e! i ne znam vise zaso imam seks koa ne svrsuvam? izglea imam problem.......ili ne?! :kesa:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
BABY_17 напиша:
mene monstop mi se desava, so drugi zborovi, ne svrsuvam! ne e do tipit, poso go smeniv, do mene e! i ne znam vise zaso imam seks koa ne svrsuvam? izglea imam problem.......ili ne?! :kesa:
ФРИГИДНОСТ-се однесува на ниско ниво на сексуална желба и интерест манифестирано преку неуспех да иницира или да прифати иницијатива од страна на партнерот за сексуална активност. Има два стадиума: прв:каде персоната никогаш не осетила желба за сексуална активност или интерес и втор стадиум:каде што персоната во минатото поседувала сексуална желба, но веќе не постои интерес.
се пронаоѓаш?
со оглед на бројката до твоето име(претпоставувајки дека тоа е твојата возраст), и менувањето на партнери, можеби тоа доведува до твоето "несвршување"? трема, неможеш доволно да се опуштиш итн...?

Член од
11 март 2007
Мислења
24
Поени од реакции
2
kpbKENGUR напиша:
ФРИГИДНОСТ-се однесува на ниско ниво на сексуална желба и интерест манифестирано преку неуспех да иницира или да прифати иницијатива од страна на партнерот за сексуална активност. Има два стадиума: прв:каде персоната никогаш не осетила желба за сексуална активност или интерес и втор стадиум:каде што персоната во минатото поседувала сексуална желба, но веќе не постои интерес.
се пронаоѓаш?
со оглед на бројката до твоето име(претпоставувајки дека тоа е твојата возраст), и менувањето на партнери, можеби тоа доведува до твоето "несвршување"? трема, неможеш доволно да се опуштиш итн...?

KAKO STO SAM KAZUVAS FRIGIDNOST E NEMANJE ZELBA ZA SEKS STO NEMA VRSKA SO NESVRSUVANJETO! NEDOZIVUVANJE ORGAZAM KAJ ZENATA MOZE DA BIDE OD PSIHICKI PRICINI ODNOSNO NEDOVOLNA OPUSTENOST, ZATOA CASKA DVE POVEKE I SE KE BIDE VO RED. I NE SE OPTERETUVAJTE SO ORGAZAM NAUCI DA UZIVAS VO SAMIOT CIN I ORGAZMOT SAM KE SI DOJDE!
PS MENJAJTE POZI, KAZETE SI KOJA POZA NAJVISE VI GODI-SAMO OPUSTENO!

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
znaete mislam deka ne treba da zaboravime na eden vazen detal. Se raboti za G-tockata,taka da mislam deka nesto najbitno za usoglasuvanjeto na orgazmite e stimulacijata na G tockata. Iskreno i jas znam deka vremetraenjeto na maskiot i zenskiot orgazam e razlicen,ama zatoa ne treba da se potrudime da gi usoglasime.A toa e preku stimulacijata na G-tockata,iako za mnogu ovaa pretstavuva misterija za mnogu e vazen fakt za dobar seks.Vo samata predigra obidete se so ovaa i mozebi ke uspeete da ja zadovolite zenskata uste pred da i se "kacite". Samo ke potenciram deka ogromen broj devojcinja imaat seks bez orgazam,a ni samite oni ne se svesni za toa

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
ahil напиша:
znaete mislam deka ne treba da zaboravime na eden vazen detal. Se raboti za G-tockata,taka da mislam deka nesto najbitno za usoglasuvanjeto na orgazmite e stimulacijata na G tockata. Iskreno i jas znam deka vremetraenjeto na maskiot i zenskiot orgazam e razlicen,ama zatoa ne treba da se potrudime da gi usoglasime.A toa e preku stimulacijata na G-tockata,iako za mnogu ovaa pretstavuva misterija za mnogu e vazen fakt za dobar seks.Vo samata predigra obidete se so ovaa i mozebi ke uspeete da ja zadovolite zenskata uste pred da i se "kacite". Samo ke potenciram deka ogromen broj devojcinja imaat seks bez orgazam,a ni samite oni ne se svesni za toa
Не се свесни дека имаат секс без оргазам?
Како така, ај те молам објасни ми.:smir:

N

NeMiRnA

Гостин
ahil напиша:
Ti vaka kako sto gledam dobro zapoznaen so ovaa tematika te imanjeto seks bez orgazam,pronaogjanje na g tockata i taka natamu,dali bi bil ljubezen i da ni pojasnis kakvo e toa vodenje ljubov bez orgazam,a da nemas poim deka ne si go doziveal i kako ti ja pronaogas g tockata?Ako ni odgovoris na ovie prasanja site clenovi na forumov bi ti bile blagodarni...:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom