Свирки и Maк Meтал

antitalent

idiotizam i renesansa....
Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
da me boli cev vise ne svirime u kastro nikat nemisla radi tripeda mi ojde bendot inace da prijaveni sme i ke svirme na rokfest

Пуци

Somewhere in time
Член од
16 август 2008
Мислења
571
Поени од реакции
13
А ако не свирите у кастро,каде би свиреле?Да не знаеш случајно програмаа на рок-фест???????

antitalent

Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
neznam a iksreno za kastro so vikas bolje ke napraam 2-3 svirki godisno u mkc koi ke zvucat sto pati bolje odkolku 10 u kastro zanikade...

Пуци

Somewhere in time
Член од
16 август 2008
Мислења
571
Поени од реакции
13
Е да и тука си у право...Ај со среќа на рок-фест

antitalent

Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
aj fala se nadevam ke bide bolje tamu:D

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Трипе ќе јаде гаден ќотек!!! Не знам шо и како ќе биде тоа ама ќе се деси шо сака нека биде да му ебам тоа котилото мрсно.

Член од
13 февруари 2009
Мислења
12
Поени од реакции
2
Pozdrav i ogromno fala do LAOD so ne viknaa stvarno super ja organiziraa svirkata i deckite se super i bi mi bilo mnogu drago ako pak svirime na svirka zaedno. A tonecot e drug muabet so vise nejkam da go praam, zaso ke ispadne mozda za nekoi deka se pravdame,a kako stvarno bese ja si znam zaso ja bev na bubanjot i ne go slusav toa so trebase da go slusam, kako i drugite od bendot... za drugpat si znaeme... Pozdrav do LAOD use ednas

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Last Act Of Defiance ми го избушија мозокот. :vozbud::vozbud::vozbud:

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
znaci eve jas ke vi kazam ako treba da praite nekat svirka u kastro i tonec vi e tripe otkazetese!!!znaci neznam vie napret kako slusavte ama nie pozadi ama bas nikoj niso ne slusase i ke bide loso isvreno epa ke bide normalno koa tapanarot ne slusa gitari jas ne go slusav pero ni on mene i ke se brkame pa ke se brkame normalno
jbg losa svirka...
Тоа што не сте си се слушале на сцена, многу лесно се решава, само ако имаш желба да подразмислиш малце(мноогу малце), пред да почнеш да трескаш глупости за Трипе... :smir:

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
Брат трипе општо за ништо не го бива.... секоја свирка таму има некакви проблеми. Минатиот пат Hall of Sins кога свиреа освен тапанот и пеачот јас ништо друго не слушав, на демо фест исто беше. Не бев вчера али можам да замислам како било...плус чоекот не разбира основни ствари за компресори, еквилајзери и панери...кој паметен става full pan на гитарите. Ја лично на свирки увек сум у прв ред и секогаш ја слушам само гитарата на страната на која што сум.

BTW http://plagij.at/index.php?sajt=more&id=3446 само ова најдов за рок фест, а и богами далеку е за да кажуваат распоред.

antitalent

Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
Тоа што не сте си се слушале на сцена, многу лесно се решава, само ако имаш желба да подразмислиш малце(мноогу малце), пред да почнеш да трескаш глупости за Трипе... :smir:
da se resava ako na tripe mu tekne da ukluci monitori ne sum glup ebate!!!

Член од
23 ноември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
7
Брат трипе општо за ништо не го бива.... секоја свирка таму има некакви проблеми. Минатиот пат Hall of Sins кога свиреа освен тапанот и пеачот јас ништо друго не слушав, на демо фест исто беше. Не бев вчера али можам да замислам како било...плус чоекот не разбира основни ствари за компресори, еквилајзери и панери...кој паметен става full pan на гитарите. Ја лично на свирки увек сум у прв ред и секогаш ја слушам само гитарата на страната на која што сум.

BTW http://plagij.at/index.php?sajt=more&id=3446 само ова најдов за рок фест, а и богами далеку е за да кажуваат распоред.

Не е до Трипе али ај. Хал оф синс не знаат да си наместат звук на гитари, лошо звучат гитарите нивни и на снимка а у живо уште бетер,а сите што звучат лошо во кастро е само ради тоа, Трипе сите ги мести исто, не е да е другар со некој па за инат на другите да им расипе. Свирење на сцена е искуство, не е проба во гаража.

Совет за сите. Научете си ги инструментите и педалите па после свирете. Не обвинувајте некој друг.

А муабетот за во МКЦ ќе ви кажам дека е многу полошо од Кастро, тоа е факат.

antitalent

Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
Не е до Трипе али ај. Хал оф синс не знаат да си наместат звук на гитари, лошо звучат гитарите нивни и на снимка а у живо уште бетер,а сите што звучат лошо во кастро е само ради тоа, Трипе сите ги мести исто, не е да е другар со некој па за инат на другите да им расипе. Свирење на сцена е искуство, не е проба во гаража.

Совет за сите. Научете си ги инструментите и педалите па после свирете. Не обвинувајте некој друг.

А муабетот за во МКЦ ќе ви кажам дека е многу полошо од Кастро, тоа е факат.
brat da ti kazam i tebe distorzijata na promocijata ne ti bese neso...

a i za tripe ima veze ama aj sekoja svirka kao svirme se poloso i poloso e...a i batkata ima neso protiv metal od drugi izvori vi kazuvam ama nema veze...

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Што треба да размислувам бе брат, ако сум пуштен на 7 гласноќа на 200 ватен Рандал, а бубњарот ништо не ме слуша??? Да не е до мене случајно? И Звер со Маршалот, истиот муабет, Ти размисли малце, само малце, до кого е тоа, важи?:smir:

Пуци

Somewhere in time
Член од
16 август 2008
Мислења
571
Поени од реакции
13
Незнам зашо се препуцавате дали бил крив трипе или челновите на бендовите за лошите изведби синоќа...А поготово дориан незнам шо толку го брани тој трипе,ако членовите викаат дека не го бива дечкото,што веф збориш дека го бива.Сепак они знаат најдобро,немоеш ти да им кажуеш дека чинеле или некој други ствари...

Kajgana Shop

На врв Bottom