Светско првенство(мажи)-Хрватска, Данска, Норвешка 2025 [14 јануари - 2 Февруари]

Кој ќе биде новиот светски шампион?

• Данска

Гласови: 35 47,3%
  • Франција

Гласови: 17 23,0%
  • Шведска

Гласови: 0 0,0%
  • Норвешка

Гласови: 3 4,1%
  • Хрватска

Гласови: 6 8,1%
  • Шпанија

Гласови: 3 4,1%
  • Германија

Гласови: 4 5,4%
  • Некој друг

Гласови: 6 8,1%

• Вкупно гласачи
    74
Член од
22 јуни 2022
Мислења
222
Поени од реакции
891
Буквално им се случи Македонија - Данска 2012 :pos: .
Само што Унгарија за последниот напад шутираа 15 секунди пред крај. А ние со Данска, Лазаров промаши од 9 метри во 59:56, а Данците веќе ни го дадоа во 59:57. Сепак не се поголеми аматери од нас :vozbud:

Член од
19 март 2013
Мислења
3.485
Поени од реакции
5.216
За бронза со Немците или Португалија , таму се е можно.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.309
Поени од реакции
10.518
За бронза со Немците или Португалија , таму се е можно.
Германците не ме убедија нешто особено шампионатов. Португалија очекувам да ги пројде. И заслужуваат.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.933
Поени од реакции
17.177
Иван Мартиновиќ МВП!!!:kruna:

Со една нога го изигра цел натпревар, душа остави на терен и на крај даде клучни голови со кои ги врати Хрватите во игра.

Маџарите лузери невидени, прокоцкаа добиен натпревар, а и Чема какви глупости направи, со играч повеќе играат 7 на 5, неколку гола примија преку цел терен поради тоа глупирање.

Многу ми е мило за Хрватска и посебно за Дувњак, после се што даде за репрезентација и сите првенства што ги изигра повреден, заслужува да се прости со медал.
За мене еден од најголемите великани што чекореле на ракометниот терен.
Пишав уште во група Унгарија се зезаше со 7:5, сами себе си смеќаваат 2 играчи повеќе

Член од
19 март 2013
Мислења
3.485
Поени од реакции
5.216
Види ги па циганиве како се извадија , знаев дека Египет ќе се борат до крај и не ми се верува дека пак изгубија тесен натпревар. Буквално десетинки одлучија.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Ццц..бев за Франција дека ги мразам данците и сметам дека имаат поголема шанса у евентуално финале со нив, ама криво ми е за Египет упм..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.151
Auuufff sto se izdesi na krajov :popce::popce::popce:

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.812
Ако судеа како шо треба хрватите пола утакмица ќе играа со играч помалку
При последниот напад на Гулашите на десна страна имаше сомнителна ситуација мислам имаше удар по лицето ако ја прегледаа снимката требаше еден од шаховницата да добиет 2 мин ....требит постепено да имат измени во ракометот тренерите да имаат право 3 пати во една утакмица да бараат преглед на снимка вака ко те ј....

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.188
Поени од реакции
18.264
При последниот напад на Гулашите на десна страна имаше сомнителна ситуација мислам имаше удар по лицето ако ја прегледаа снимката требаше еден од шаховницата да добиет 2 мин ....требит постепено да имат измени во ракометот тренерите да имаат право 3 пати во една утакмица да бараат преглед на снимка вака ко те ј....
Имаше, баш ко за црвен...

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.202
Поени од реакции
4.058
Сто пати подобро што победи Франција. Овие Египет се гадури. Башка и тој претседателот, вечен, на ИХФ од таму е. Доста им е 1/4-финале.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.392
Поени од реакции
5.510
Какви две инфаркт завршници, епски завршници шо би рекле господата од мтв :cool:
Шо ги жалите маџарите бе ? Па со нив прокоцкавме се, за да пренесиме бодови и од таков меч сакаат да играт полуфинале ? - Мало сутра шо би рекол зајчето, се си има карма, нека го :pusigo:
Да се играше на друго место, можи би имале поголеми шанси, во Загребска арена тешко, уште 5 пати да се преигра мечот таму, мислам сите ќе ги добие Хрватска.
Каков Мартиновиќ, асистенцијата беше мелем за очи до Сипиќ, братот кузнај дали греши од 6м, ама според мене искина Звонимир Срна, каков меч, пресвртницата од -3 почна точно од него, па 4 напади со ред одбани Пешиќ и ко да осеќав дека ќе оди на пресврт, зовре и публиката, голема предност имаат Хрватите со тоа,а последната минута црвениот го куртули баш Срна, можи и да беше за санкција....

Вториот меч, шо би рекол Ацета победИва Станковски, без Данска од овие селекции шо останаја едино отпор шо можи да пружи по физикалиите е само Египет и така и беше, имат некои играчи тешкаши за одбрана и топ удар за во напад и тие му играат во јаки европски екипи, реално овај меч плачеше за продолженија и уште ракомет, ама среќата ги посака французите, опасна артилерија на шутери особено Мем, па Ремили, ако не тие два ќе распали Ричардсон.
Ги врати Хендави во игра Египет, скина неколку зицери, а последниот гол во стотинки е чиста среќа, а и голема предност за екипи шо играт брз центар....

За останатите двојки од четврт финалињата, нема шо да се трошат многу зборови....
Данска, апсолутен фаворит и оди на победа, иако Бразил напрај некои "сензационални" победи, ама со Данска во моментот тешко некој да се справи....
Другиот меч, треба да е исто добар за гледање, според мене прогнозирам победа на Португалија според играта на првенството, иако Германија е благ фаворит на хартија, португалницте мислам можат да победат и да одат на полуфинале со Данска.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.202
Поени од реакции
4.058
А Полска што играше нерешено со Американците!? :facepalm::popce: Овие поради тоа не заслужуваат да одат на ЕП!

Kajgana Shop

На врв Bottom