Bratot
Стоик и Машкртник!
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 17.089
- Поени од реакции
- 4.499
Ако не забележавте стои име и презиме под секое сведоштво, па тогаш обидувајќи се да ме омаловажите мене поради тоа што сум го напишал, ги омаловажувате и Прличев, Пулевски, Цепенко, Миладинов и ред другите кои се цитирани.
Тоа во врска кој “измислувал“ нова историја или како што повторно се обидуваат едни исти ликови да протнат некои тези за “нови“ истории и сл.
Пред вас стојат 2 века стари сведоштва, можеби не се доволно стари, ќе се потрудам постари да најдам.
А тогаш кој ќе биде изговорот за плукањето по историјата?
Дека е престара, античка?
И не треба друга држава или платен пропагатор да ти го одземе идентитетот, туку доволно е самиот да си го одземеш, преку откажување и негирање на својата историја и потекло.
Последниве денови интензивно почнаа да се слушаат коментари и да излагаат текстови каде се поставува прашањето “Е од кај сега Александар го извадија“, “Шо иаме ние со Александар“, “Ние сме Словени, никако антички“, “Букефалисти“, “ Македоноиди“ и ред други омаловажувачки коментари.
И тоа не се прави така наивно, не преку медиумска кампања.
Целта е да се изманипулира просечниот Македонец кој и не се интересирал многу за историски аргументи, да поверува дека нема ништо допирно со Александар, а со тоа и да му го одродат името, историјата.
Само на тој начин кај народот послено ќе помине една промена на името.
Не ни очекував да ме разбереш, очекував ваков коментар, цинички да се потсмеваш, да обезвреднуваш, за тебе Марсовке ништо нема значење, ништо што не е материјално, за да имаш лична корист.
Оној што се цени самиот себе, својот народ и земја, никогаш нема да оди по линија на предавството, тоа е правиот пат.
Тоа во врска кој “измислувал“ нова историја или како што повторно се обидуваат едни исти ликови да протнат некои тези за “нови“ истории и сл.
Пред вас стојат 2 века стари сведоштва, можеби не се доволно стари, ќе се потрудам постари да најдам.
А тогаш кој ќе биде изговорот за плукањето по историјата?
Дека е престара, античка?
А јас имам впечаток дека тебе и на твоите истомисленици им сметаат овакви теми.Мислиш на идентитет ?
Види братот.
Мене ми е сосема доволно што знам дека сум Македонец, и што знам дека не постои индивидуа, народ, држава, сојуз или било кој, што тоа чувство може да ми го одземе.
Мислиш ли дека ти Dze или некој трет, со вашите текстови ќе ме направи помалку или повеќе Македонец ?
Не бе другар.
Во голема заблуда си.
Криза на идентитет може да има само оној кој не е сигурен во својот.
Јас сум сигурен во својот.
Имам чувство дека ти и твоите истомисленици, своите тези сакате со сила да ги вградите во главите на оние кои ве читаат и дискутираат.
Мислиш дека тоа е вистинскиот начин на кој ќе го одбраниш континуитетот за кој пишуваш ?
И не треба друга држава или платен пропагатор да ти го одземе идентитетот, туку доволно е самиот да си го одземеш, преку откажување и негирање на својата историја и потекло.
Последниве денови интензивно почнаа да се слушаат коментари и да излагаат текстови каде се поставува прашањето “Е од кај сега Александар го извадија“, “Шо иаме ние со Александар“, “Ние сме Словени, никако антички“, “Букефалисти“, “ Македоноиди“ и ред други омаловажувачки коментари.
И тоа не се прави така наивно, не преку медиумска кампања.
Целта е да се изманипулира просечниот Македонец кој и не се интересирал многу за историски аргументи, да поверува дека нема ништо допирно со Александар, а со тоа и да му го одродат името, историјата.
Само на тој начин кај народот послено ќе помине една промена на името.
А кој е правиот пат?
Според тебе
Не ни очекував да ме разбереш, очекував ваков коментар, цинички да се потсмеваш, да обезвреднуваш, за тебе Марсовке ништо нема значење, ништо што не е материјално, за да имаш лична корист.
Оној што се цени самиот себе, својот народ и земја, никогаш нема да оди по линија на предавството, тоа е правиот пат.