Manga
Golem alat
- Член од
- 21 април 2006
- Мислења
- 7.750
- Поени од реакции
- 5.003
Тоа што за мене е сатанизам и тоа што го пишувам можеш да го провериш и да речеш дека нема везе со прав сатанизам и тое е твое право. За повеќето е она клише со пентаграми,убивање животни и рецитал на неки забегани стихови што ги нашле на нет или во некоја литература.Многу искази.
Не сфаќам, треба ли да се третираат како апсолутна вистина, без проверка?
Прашувам, затоа што ти тука ми презентираш твоја вистина, како апсолутна. Мојот рационален ум, автоматски, поставува филтри, па прашувам, треба ли безусловно да се прифати вистинитоста на твоите искази?
Пример(немора да се клика на видето оти е грозно)
Скандалозен случај на ритуален обред врз мачка во Драчево
Вознемирувачките фотографии на кои се гледа преполовено маче опкружено со сатанистички пораки напишани на улица во населбата Драчево, претставува прв забележан случај на крвна жртва во Македонија. Случајот ја разбрани јавноста, но и црквата, од каде велат дека оваа морбидна случка е само...
sitel.com.mk
Ова за мене се умоболни психички случаи кои мислат дека се сатанисти,овој го фатија откоа ја закоља баба му у Драчево.
И други што некао имам начуено дека се по таков вид на сатанизам обично се тешки пациенти за у демир хисар или бетер ако постои такво место.
Можеби сатанизмот има група на интелектуалци кои се оградуваат од вакви ликови и ваквите примери им даваат лоша слика (Ако има некоја смисла тоа)