Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Ќарот од тоа е да го живееш животот како што ти сакаш.Me интересира која е крајната цел во сексуалната слобода, секуларност, капитализам, владеење на способните и моќните....итн, итн~?
Што ќар од тоа?
Ако не верувате(немате знаење од тој тип) во афтерлајф тогаш за кој курац?
Стварно неможам да се изначудам.....абе ако нема афтерлајф нема ништо смисла.
АПСОЛУТНО НИШТО.
Животот нема универзална смисла за сите, од проста причина што сите не се исти. Тоа што мене ми дава смисла во животот, на некој друг не му дава. Значи "смислата" на животот се различни нешта за различни луѓе. Од таа причина наметнувањето на догми, каде еден принцип, морал, и кодекс важи за сите, е апсурд и глупост!
Јас...а и останатите сатанисти не веруваме во задгробен живот. Причината е едноставна. Ти како индивидуа, личност за да постоиш вечно, треба да си неменлив и константен, а тоа не е случај. Ти постојано се менуваш! Игор од пред 15 години и Игор денес не се истата личност! Ниту Игор после 15 години нема да биде Игор кој е сега! Тоа значи дека ти како инндивидуа не си вечен! Имаш почеток, а со тоа и крај! Тој или тоа што е вечно нема ниту почеток ниту крај...едноставно е! Постои независно од ништо, и е неменливо - апсолутно!
Бидејќи постојано го цитираш Ошо, и си фасциниран од Источниот мистицизам, можеш да видиш дека и кај овие филозофии индивидуата и умот не се претставени како вечни.