Сатанизам

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Me интересира која е крајната цел во сексуалната слобода, секуларност, капитализам, владеење на способните и моќните....итн, итн~?
Што ќар од тоа?
Ако не верувате(немате знаење од тој тип) во афтерлајф тогаш за кој курац?
Стварно неможам да се изначудам.....абе ако нема афтерлајф нема ништо смисла.
АПСОЛУТНО НИШТО.
Ќарот од тоа е да го живееш животот како што ти сакаш.
Животот нема универзална смисла за сите, од проста причина што сите не се исти. Тоа што мене ми дава смисла во животот, на некој друг не му дава. Значи "смислата" на животот се различни нешта за различни луѓе. Од таа причина наметнувањето на догми, каде еден принцип, морал, и кодекс важи за сите, е апсурд и глупост!
Јас...а и останатите сатанисти не веруваме во задгробен живот. Причината е едноставна. Ти како индивидуа, личност за да постоиш вечно, треба да си неменлив и константен, а тоа не е случај. Ти постојано се менуваш! Игор од пред 15 години и Игор денес не се истата личност! Ниту Игор после 15 години нема да биде Игор кој е сега! Тоа значи дека ти како инндивидуа не си вечен! Имаш почеток, а со тоа и крај! Тој или тоа што е вечно нема ниту почеток ниту крај...едноставно е! Постои независно од ништо, и е неменливо - апсолутно!
Бидејќи постојано го цитираш Ошо, и си фасциниран од Источниот мистицизам, можеш да видиш дека и кај овие филозофии индивидуата и умот не се претставени како вечни.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Epa sranje ama i kaj Buda e taka
On koa vidol deka ima bolest starost i smrt svatil deka se e stradanje!-Toa e prva dogma vo budizmot!!!
Znaes se e minlivo pa ubavoto stanuva loso a losoto ne pominuva i sl.
Sustinata na reinkarnacijata e toa deka samo vrstata opstojuva pa taka sekogas svetot se konstatira vo novo telo, vo nova svest-toa se novite predstavnici na vrstata koja opstojuva. Bidejki svetot-Objektot postoi vo subjektot koj go percipira i toa e poentata na drugite zivoti. Pod dusa se podrzabiraat uslovite koi ja ovozmozuvaat svesta i identitetot i zatoa uvek nekoj drug si, kako sto sega si ovoj taka posle i uvek nekoj ke bide odvnatre od sebe nekoj drug i toa e ona sto se vika preselba na dusite ustvari samo rodot opstojuva i preku novite predstavnici na vrstata sekogas novi zivoti, zatoa se vika ne moze da umres-svetot sekogas ke bide vo subjektot kako sega kaj sekoj poedinec.
Plavookiot Buda i prikaznata negova imaa druga cel, da gi diskvalifikuvaat satanskite vrednosti.
Demek ako postignes nesto vo zivotot golema rabota si napravil.
A od druga strana vika deka nema afterlajf.
Tie dve raboti ne odat zaedno, i se negiraat edna so druga.
Ako postoi ednoto nema smisla drugoto, i obratno.
A za toa sto e dusata i dali postoi e druga tema...da ne razglabame ovde mnogu.
Sakav da go razoblicam apsurdot vo satanizmov.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ap
Plavookiot Buda i prikaznata negova imaa druga cel, da gi diskvalifikuvaat satanskite vrednosti.
Demek ako postignes nesto vo zivotot golema rabota si napravil.
A od druga strana vika deka nema afterlajf.
Tie dve raboti ne odat zaedno, i se negiraat edna so druga.
Ako postoi ednoto nema smisla drugoto, i obratno.
A za toa sto e dusata i dali postoi e druga tema...da ne razglabame ovde mnogu.
Sakav da go razoblicam apsurdot vo satanizmov.
Apsurdot e vo samiot zivot vo samiot svet, Toa sto samo minlivosta e vecna e apsurd na svetot a ne na onie koi go uvidele toa.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ќарот од тоа е да го живееш животот како што ти сакаш.
Животот нема универзална смисла за сите, од проста причина што сите не се исти. Тоа што мене ми дава смисла во животот, на некој друг не му дава. Значи "смислата" на животот се различни нешта за различни луѓе. Од таа причина наметнувањето на догми, каде еден принцип, морал, и кодекс важи за сите, е апсурд и глупост!
Јас...а и останатите сатанисти не веруваме во задгробен живот. Причината е едноставна. Ти како индивидуа, личност за да постоиш вечно, треба да си неменлив и константен, а тоа не е случај. Ти постојано се менуваш! Игор од пред 15 години и Игор денес не се истата личност! Ниту Игор после 15 години нема да биде Игор кој е сега! Тоа значи дека ти како инндивидуа не си вечен! Имаш почеток, а со тоа и крај! Тој или тоа што е вечно нема ниту почеток ниту крај...едноставно е! Постои независно од ништо, и е неменливо - апсолутно!
Бидејќи постојано го цитираш Ошо, и си фасциниран од Источниот мистицизам, можеш да видиш дека и кај овие филозофии индивидуата и умот не се претставени како вечни.
Nema smisla nadvor od vecnosta.
Za razlicnosta vo toa sto e smisla na postoenjeto kaj razlicni tipovi na licnosti(luge) se slagam.
Sega za tvojata pricina zs ne malo afterlajf.
Ako e samo taa odma da te oslobodam od taa dogma.
Dmt ne e individua, tuku licnost.
Ili potocno kazano individuata (toa sum Jas) ima poveke licnosti, imala predhodno i ke ima.
Patem tie se kako reka, vo nieden moment konstanta.
Ama individuata(ogledaloto, svesta) e konstanta(vecno, nepromenlivo).
Individuata(Jas) e vecna, nit se rodila nitu ke umre.
Taa e nadvor od konceptot prostor-vreme...patem i kvantnata mehanika dokaza mnogu
kako sto i sam znaes na toa pole.
Za Osho i istokot moze mnogu da se zboruva, ama ne znaci deka se za se vo pravo.
Toa sto jas go citiram e toa so sto jas se slagam, a ima mnogu so sto ne se slagam.
I ima mnogu sto e izvitopereno so tek na vreme.
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:53 PM ---
Apsurdot e vo samiot zivot vo samiot svet, Toa sto samo minlivosta e vecna e apsurd na svetot a ne na onie koi go uvidele toa.
Vo princip ne bi trebalo da ima apsurd vo zivotot.
Toa sto na planetava se izvitopereni percepciite e druga rabota.
Apsurdot se naoga vo poimanjeto na realnosta.
Em vikas bori se, bidi najdobar.
Ako nekoj ti vleze vo dvor ubij go.
A od druga strana nema afterlajf, eban si na kraen rok..........
Ne odi toa taka.
--- надополнето: Aug 23, 2011 9:59 PM ---
Za istokot da dopolnam.
Na niv im e dadeno znaenje koe nemoze da se stekne direktno so momentalnava percepcija
odnosno so momentalnive sposobnosti na covekot. Postoi indirektna moznost no toa ne e dovolno vo slucajov.
Zatoa site tie prikazni od vedite lebdat vo vozduh.
Covek od ovaa strana nemoze da gi doznae site tie raboti, mora da izleze nadvor od "matricata".

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Nema smisla nadvor od vecnosta.
Za razlicnosta vo toa sto e smisla na postoenjeto kaj razlicni tipovi na licnosti(luge) se slagam.
Sega za tvojata pricina zs ne malo afterlajf.
Ako e samo taa odma da te oslobodam od taa dogma.
Dmt ne e individua, tuku licnost.
Ili potocno kazano individuata (toa sum Jas) ima poveke licnosti, imala predhodno i ke ima.
Patem tie se kako reka, vo nieden moment konstanta.
Ama individuata(ogledaloto, svesta) e konstanta(vecno, nepromenlivo).
Individuata(Jas) e vecna, nit se rodila nitu ke umre.
Taa e nadvor od konceptot prostor-vreme...patem i kvantnata mehanika dokaza mnogu
kako sto i sam znaes na toa pole.
Za Osho i istokot moze mnogu da se zboruva, ama ne znaci deka se za se vo pravo.
Toa sto jas go citiram e toa so sto jas se slagam, a ima mnogu so sto ne se slagam.
I ima mnogu sto e izvitopereno so tek na vreme.
"Јас" не е "индивидуа", таа сензација која ја препознаваме како "Јас" е егото, не его во смисла на суета, туку концептот со кој субјективното го создава концептот за одвоеноста! ("јас" е посебно и одвоено од се останато). Во кабалата ова "Јас" е наречено "кли". Тоа го поседува секој свесен ентитет или субјект! Од микроорганизмите, па се до животните и луѓето. Се останато што се надградува на егото е она кое го нарекуване идентитет - индивидуа или личност.
Егото во својата најосновна или најсуштинска смисла е само едно, непостои мое и твое его, постои моја и твоја перспектива на тоа его! Во тоа најосновно ниво, сите сме "Јас".
Кога егото почнува да создава перспективи, почнува да се здобива со искуство, а времето или четвртата димнзија е нуспроизвод на тој процес.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Se slagam deka na najosnovno nivo sme edno.
Osven toa EDNO ne postoi ni edno drugo :)
Ama na cudesen nacin se dozivuva na beskonecno razlicni nacini.
Jas sum EDEN od beskonecnosta, ti si EDEN od beskonecnosta i t.n.
Zelbata na toa EDNO preku mene e da e vecno...taka i ke bide.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Se slagam deka na najosnovno nivo sme edno.
Osven toa EDNO ne postoi ni edno drugo :)
Ama na cudesen nacin se dozivuva na beskonecno razlicni nacini.
Jas sum EDEN od beskonecnosta, ti si EDEN od beskonecnosta i t.n.
Zelbata na toa EDNO preku mene e da e vecno...taka i ke bide.
Епа затоа источните мистици велат дека физичката реалност е илузија или маја. Затоа што за нив она што е минливо и што не е вечно, не е ни реално. Тие единствено вечноста ја сметаат за реалност. Но тоа незначи дека треба да ја потцениме "илузијата" и да не гледаме смисла во оваа форма на постоење во која сега се наоѓаме. Ако е погрешна, ако е безмислена...тогаш зошто сме тука и сега?!
Се што постои има причина! Па така и ова материјално битисување е подеднакво важно и треба да се искористи максимум, а не да се смета за невредно и да се потценува. Токму поради ова, сатанските вредности не се никаков апсурд! Тие се подеднакво битни и потребни! Непостои shortcat, сите форми на постоењето мора да се искусат, друг начин нема.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Епа затоа источните мистици велат дека физичката реалност е илузија или маја. Затоа што за нив она што е минливо и што не е вечно, не е ни реално. Тие единствено вечноста ја сметаат за реалност. Но тоа незначи дека треба да ја потцениме "илузијата" и да не гледаме смисла во оваа форма на постоење во која сега се наоѓаме. Ако е погрешна, ако е безмислена...тогаш зошто сме тука и сега?!
Се што постои има причина! Па така и ова материјално битисување е подеднакво важно и треба да се искористи максимум, а не да се смета за невредно и да се потценува. Токму поради ова, сатанските вредности не се никаков апсурд! Тие се подеднакво битни и потребни! Непостои shortcat, сите форми на постоењето мора да се искусат, друг начин нема.
Ako site sme Edno kako da go ubijam komsijata sto mi vlegol u dvor?
Sam sebe li da se ubijam?
Ako site sme edno kako da se boram da bidam posuperioren od "nekogo"?
Koga site "resursi" se iscrpeni odime ponataka.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ako site sme Edno kako da go ubijam komsijata sto mi vlegol u dvor?
Sam sebe li da se ubijam?
Ako site sme edno kako da se boram da bidam posuperioren od "nekogo"?
Koga site "resursi" se iscrpeni odime ponataka.
Ако мене ми се појави чир на носот, како да го одстранам кога е дел од мене?:) Дали само затоа што е дел од мене, треба да го трпам и да не го одстранам?! Тогаш како ќе се усовршувам? Како ќе станам подобар?
Сваќаш? ;)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ако мене ми се појави чир на носот, како да го одстранам кога е дел од мене?:) Дали само затоа што е дел од мене, треба да го трпам и да не го одстранам?! Тогаш како ќе се усовршувам? Како ќе станам подобар?
Сваќаш? ;)
Cirot ne e individua...ne zezaj :D
Inaku sto ima da stanuvas podobar?
Se sto ti treba e da se razbudis, se drugo e iluzija kako sto rece.
A i vo slucajot da e iluzija, buden ke znaes sto da pravis......vo sekoj slucaj.
Taka da ne postojat vrednosti, se e toa iluzija.
Postojat sostojbi, i toa dve.
Buden i uspan.

• Ми се допаѓа
Reactions: ___

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Cirot ne e individua...ne zezaj :D
Inaku sto ima da stanuvas podobar?
Se sto ti treba e da se razbudis, se drugo e iluzija kako sto rece.
A i vo slucajot da e iluzija, buden ke znaes sto da pravis......vo sekoj slucaj.
Taka da ne postojat vrednosti, se e toa iluzija.
Postojat sostojbi, i toa dve.
Buden i uspan.
Чирот беше алегорија, знам дека не е е личност. :D Ти направив споредба за да ти ја доловам суштината. Ако ти неменуваш ништо што ти смета кај тебе, само затоа што е дел од тебе, никогаш нема да напредуваш, да се подобруваш.....! "Будењето" е неизбежно, кога тогаш ќе станеш дел од се што постои, како што капката се враќа во океанот и ја губи својата индивидуалност, но додека си "капка" не треба да си го губиш времето и треба да го искористиш секој момент.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.559
Where were we? А да...

Па и сатанизмот не негира дека има елементи кој се превземени од други религии! Ако сатанизмот го обвинуваш поради тоа, значи дека и христијанството го обвинуваш за истото.
Не туку ти намерно или случајно забораваш дека сатаната е симбол на зло во твојата глава и во лицемерните религии како христијанството! Во сатанизмот таа е симбол на сосема поинакви вредности!
Апсолутна и бедна лага е тврдењето дека идеологијата на Лавеј промовира силување, предавство, зло и убиства! Кога би било така, објасни ми на кој начин би било легално сето тоа? Сатанизмот на Лавеј е легална организација во сите демократски земји! Како може тоа да е случај ако одобрува и промовира силување, убиства и предавства?

Парадоксот е во твојата тврдоглавост или глупост...сеедно! Претпоставувам дека си христијанин, затоа ќе те прашам дали си свесен за заповедта во твојата света книга која вели не лажи и не сведочи лажно?! Ако си свесен, тогаш штотуку ги прекрши тие заповеди! НИКАДЕ, ама НИКАДЕ во оваа идеологија не се тврди дека е исправно да се силува, убива, распнуваат девици или слични глупости!
Сатаната во оваа идеологија е симбол на непокорот, индивидуалноста, материјалноста, моќта, гордоста....! А не на злото!

А дали и оваа црква според тебе е религиска институција, затоа што во својот назив има "црква"? - http://www.cannabischurches.net/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
Што се однесува до тоа дека се религија, а се против религиите, и за тоа објаснив - дека се против религиите кој го промовираат самоодрекувањето, и безусловната потчинетост!

Тоа што за тебе е разумно, незначи дека и за сите е разумно! И мене ми е глупо некој да си го крсти детето Фиат, ама очигледно некому не му било, па денес имаме јавна личност која се вика Фиат Цановски. Или да си го крстиш детето Лав, како Љубчо Георгиевски, можеби тебе и тоа ти е глупо, ама нему не му било! Се додека критериум за разумност и логичност ни се нашите сопствени убедувања, и се додека луѓето размислуваат како тебе, никогаш нема да се помрднеме од оваа малограѓанштина и затупеност.
Повторно лажни набедувања и лаги! Сатаната во сатанизмот не е ѓаволот од библијата! Таа е обвинувач на организираните религии кој промовираат потчинетост и пасивност, и се средство за манипулација на широките маси! Нудејќи лажна надеж и користејќи заплашување и лажни надежи.
Сатаната е олицетворение на основните човечки нагони, потреби и карактеристики, нзагадени од религиозните догми и манипулации!

За Кроули ќе ги прашаш телемитите на форумов, има посебни теми за тоа! Јас лично не сум слушнал дека бил педофил! Што се однесува до користењето дроги, Хептаграм ти посочи материјали и книги од кој можеш да дознаеш зошто и како живеел на тој начин, но очигледно дека тебе не ти е битна вистината, туку клеветењето!
Затоа што така сакале! Кој си ти да кажуваш некому што и како? Зошто да не им бидат такви ритуалите? Зошто да неправат оргии ако тоа им причинува задоволство? Твојот концепт за моралност, е твој, што незначи дека е единствено исправниот!
Јас убаво објаснив кој религии ги сметам за зло! Религиите кој палеле живи луѓе, кој цензурирале, забранувале, мачеле, уништувале се што не им било по ќејф! Не се прави со сила мутав!
Чекај сега, сакаш да излеземе јас и ти и да прашаме муслиман, будист, рандом фаца на улица, што за нив е сатана? Што симболизира тоа, што претставува тоа? Да можевме да се вратиме 200-300-500 години уназад да прашаме што претставувало тоа? И сега ќелавиов вика не бе за мене претставува друго. Ок, fine by me... Тоа мене уште не ми го дава одговорот зошто баш тоа. Види синко, кога ти правиш концепт на религија, сакаш да си озбилен, не ко црквава на канабисот кои очигледно се заебаваат, ондак ти симболи не земаш туку така. Верувај ми он знаел зошто баш тие симболи. Значи религијава не е заебанција, луѓево се озбилни и посветени во организацијата, ги прифатиле тие симболи и ритуали на нивниот основач, бодење вуду кукли, црни свеќи, пентаграми, магии и слично, Ла Веј се облекува како ѓавол, прави некои ритуали, синот си го крстува Сатан, а ќерката на 4 години ја крсти во ритуална церемониа. Tи сакаше да кажеш дека мора да наполни 18 г. за да се придружи во црквата, или ќерка му има други привилегии? Знаеш како сето ова изгледа од страна, реално, не христијански или муслимански или религиозно? Како фрик циркузијада. Оснивачот е или најблаго кажано ексцентрик или реално кажано фрик, или солено кажано социопат. А и/или највероватно е attention whore, уште едно тинејџерче што не можел да се уклопи во средината, мама и тато разведени, па ај сега ќе се глупирам за пажња. Нешто како Боки 13-ка. Немој само молим те да си ми кажал муабети дека тоа што за мене е нормално за други не е, оти тоа секој втор во Бардовци ќе ти го каже, дека не е разбран, дека општеството не го сфаќа итн... И плус како што кажав погоре, идеолошки прататко е Кроули, ти пишав и каков бил тој, и колкав му е кредибилитетот. Никаков... Али барем за една работа го поштувам. Успеал да биде пооригинален. Во сите тие трипања дур бил на печурки и додека зборел со духови, направил многу сајнс фикшн дела и реторики, интересни и тоа. Овој-нишчо.

Значи да удриме сумарум.

1. Човек што е атеист формира религија. Зошто атеист би формирал религија?

2. Концептот на религијата му е копи-пејст од друг човек. Зошто копи-пејст?

3. Тој човек од кој што го превзема тоа бил наркоман, тврдел дека зборувал со духови и Богови, правел сулуди ритуали и сајнс фикшн филмови, се оженил при здрав (предпоставка) памет со ментално ретардирана жена. Каков кредибилитет има тој човек да се сфати озбилно? Каков кредибилтет има човек кој што за свој идеолошки татко зема човек што има таков кредибилитет?

4. Покрај тоа што е атеист, за симбол го зема сатаната којшто сите знаеме што симболизира. Он вика не за мене не симболизира тоа, туку непокор, правда бла-бла-бла. Прави некои магиски ритуали, глупости, вуду кукли брца, црта пентаграми, синот го крсти Сатан, се облекува како ѓавол итн. Со други зборови, прави работи кои за повеќето не се нормални. Некој би се смеел, некој ќе се згрози некој ќе се уплаши ама за рандом нормален човек тие се ненормални работи. Зошто баш тој начин го одбира, и зошто баш тие работи ги прави?

Еве мои предпоставки на тие прашања. Ваљда логички сум ги донел

1. Затоа што или е глуп и нема поима што е тоа религија, или е ненормален ментално, или за да пере пари оти религиите т.е црквите не плаќаат данок.

2. Затоа што немал што свое да понуди, а сакал да биде фраер. Обично така функционнираат таквите. Ако не можеш да си фраер копирај што фраерите прават.

3. Ни он ни другиот немаат никаков кредибилитет. Лично не можам ги прифатам озбилно во нивните идеологии.

4. Затоа што или задскриено е сатанист каков што повеќето знаат што представува тоа (односно теистички сатанист), или е ненормален ментално, или сака да се курчи и да е attention whore.

И други атеистички питања. Кој е бре Ла Веј да ми ја ограничува мене слободната воља, дали јас треба да прифатам дека глупоста е грев или дека слабоста е грев, и дека треба или не треба да се каам за мои дела и тоа да ми го наметнува во книга. Кој е па он да ми наметнува у своја книга тоа. У стилом твој избор, али слабоста ти е грев. Епа како ондак да е мој волја?

Значи Ипсимусе, нели бре ова како атеист не те замислува, барем малце? Пошто идеологијата на ќелавиов нема една фалинка него има милион. У реду е, јас немам никакво право, нити пак против, нити пак да ти се мешам а нити пак сакам, да ти кажам да не бидеш сатанист. Нема проблем ваша картичка ваши пари. Ама исто и мое право да од се горе напишаното којшто се потрудив да биде логичен и непристасен, не си доведам заклучок да јас оваа Лавејанската школа да ја сфатам како циркузијада на фрикови, перење пари и добра заебанција. А за тоа што е нормално што не е, и што е прифатливо а што не е, i'll bet my money во мојата теза дека ако направиме анкета дека она што јас го пишувам ќе го каже горе-долу и тешкото мнозинство. Are you willin' to bet yours? Затоа што не можеме со математичка равенка да го решиме тоа прашање. Во општествените сфери мнозинството ги сетира ''теоремите''.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Слушај "синко"! Нит си прв, нит последен што плукал по сатанизмот заради вуду куклите, роговите, хулахопките, веѓите....и сличните патетични модно стилистички критики и ставови, за кој право да ти кажам "стојко" ме заболе што мислење имаш ти, и дали биле невкусни, солени или кисели! Абе тачно увце ме заболе што мислиш ти! Во недостиг од аргументирана критика, своите комплекси ги лечите напаѓајќи ја стилистичката страна и модниот вкус за облекување!
Твоите квалификации за фрик, социопат и тинејџер кој вриштел за "пажња" мене ми значат колку и ланскиот снег! Кога јас критикувам, никогаш не го правам тоа врз основа на тоа како си го крстил синот поглаварот на дотичната религија, или каква хулахопка облака у слободно време! Јас критиките ги базирам на идеолошките принципи! Не на модниот и стилски (не)вкус!
Што се однесува до твоите четири сумирани заклучоци, еднаш ти дадов објаснување, но очигледно дека не си ни барал тоа, туку само провоцираш или толку ти сече! Али еве пак ќе ти одговорам:
1. Човек што е атеист формира религија. Зошто атеист би формирал религија?
1. Обрати се и прашај ги зошто и како следниве господа: http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_atheism сигурен сум дека ќе ти објаснат зошто и како! Или можеби за нив постојат посебни логички олеснувања, па кај нив не е апсурдо и глупо да бидеш ем христијанин ем атеист?
2. Концептот на религијата му е копи-пејст од друг човек. Зошто копи-пејст?
2. Ти озбилен си? :tapp: Прво, нема никаква врска концептот на Кроули со концептот на Лавеј...баш никаква! Имаш телемити на форумов, слободно прашај ги ако неверуваш! Но кога сме кај плагијати веќе, христијанството као не е копи -пејст?! Митра, Сајмон, Дионизис......?! Познато?
3. Ни он ни другиот немаат никаков кредибилитет. Лично не можам ги прифатам озбилно во нивните идеологии.
3. Ееееј Пу!! Јазк!! Каква штета што ТИ ЛИЧНО неможеш да ги прифатиш нивните идеологии! Јас верувам дека денешниов ден ќе биде прогласен за ден на жалост во Црквата на сатаната!!:place:
4. Покрај тоа што е атеист, за симбол го зема сатаната којшто сите знаеме што симболизира. Он вика не за мене не симболизира тоа, туку непокор, правда бла-бла-бла. Прави некои магиски ритуали, глупости, вуду кукли брца, црта пентаграми, синот го крсти Сатан, се облекува како ѓавол итн. Со други зборови, прави работи кои за повеќето не се нормални. Некој би се смеел, некој ќе се згрози некој ќе се уплаши ама за рандом нормален човек тие се ненормални работи. Зошто баш тој начин го одбира, и зошто баш тие работи ги прави?
Затоа што се ова е заговор, за да се исплашат и згрозат луѓето и за да може ти да им ги отвориш очите! :vozbud:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.559
Слушај "синко"! Нит си прв, нит последен што плукал по сатанизмот заради вуду куклите, роговите, хулахопките, веѓите....и сличните патетични модно стилистички критики и ставови, за кој право да ти кажам "стојко" ме заболе што мислење имаш ти, и дали биле невкусни, солени или кисели! Абе тачно увце ме заболе што мислиш ти! Во недостиг од аргументирана критика, своите комплекси ги лечите напаѓајќи ја стилистичката страна и модниот вкус за облекување!
Твоите квалификации за фрик, социопат и тинејџер кој вриштел за "пажња" мене ми значат колку и ланскиот снег! Кога јас критикувам, никогаш не го правам тоа врз основа на тоа како си го крстил синот поглаварот на дотичната религија, или каква хулахопка облака у слободно време! Јас критиките ги базирам на идеолошките принципи! Не на модниот и стилски (не)вкус!
Што се однесува до твоите четири сумирани заклучоци, еднаш ти дадов објаснување, но очигледно дека не си ни барал тоа, туку само провоцираш или толку ти сече! Али еве пак ќе ти одговорам:

1. Обрати се и прашај ги зошто и како следниве господа: http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_atheism сигурен сум дека ќе ти објаснат зошто и како! Или можеби за нив постојат посебни логички олеснувања, па кај нив не е апсурдо и глупо да бидеш ем христијанин ем атеист?

2. Ти озбилен си? :tapp: Прво, нема никаква врска концептот на Кроули со концептот на Лавеј...баш никаква! Имаш телемити на форумов, слободно прашај ги ако неверуваш! Но кога сме кај плагијати веќе, христијанството као не е копи -пејст?! Митра, Сајмон, Дионизис......?! Познато?

3. Ееееј Пу!! Јазк!! Каква штета што ТИ ЛИЧНО неможеш да ги прифатиш нивните идеологии! Јас верувам дека денешниов ден ќе биде прогласен за ден на жалост во Црквата на сатаната!!:place:

Затоа што се ова е заговор, за да се исплашат и згрозат луѓето и за да може ти да им ги отвориш очите! :vozbud:
Почнавме со лични навреди? Одлично, тука започнува твојата немоќ, да видиме до кај ќе оди. По сатанистичката религија моќта се цени а немоќта не. Тоа нели е и во склад на твојата црква. Дали ти имаш венерични болести, не го негира фактот дека станува збор за фрик циркузијада. И погоди што, црните миси, ритуалите, фриковските збиранки СЕ дел од идеологијата. The satanic rituals римембер? Тие работи што ги прават, ги прават токму од идеолошките причини, нели ин д нејм оф сејтан. За моите квалификации за фрик, социопат и тинејџер ти реков i'll bet on it. Ти не ми одговори дали ти би го направил истото? Онака да направиме една анкета да им покажеме како изгледа црна миса на јутуб, и да ги прашаме луѓето дали тоа што го гледаат е настрано, перверзно, дури и умоболно? И сам знаеш какви ќе бидат одговорите нели? И после тоа пак можеш да кажеш дека те боли што кажале луѓето. И тоа не е проблем. Ама тогаш нема да можеш да кажеш дека, сето тоа не е настрано, перверзно итн... Тогаш како атеист, логичар, ако си таков нели, треба да го прифатиш тој факт.

1. Кога ќе се појави христијански атеист на форумов или кога ќе го упознаам во живо или негде ако упознаам ќе го прашам. Тебе те прашувам како сатанист а ти ми одговараш како македонски политичар. Зошто сте атеисти а религија? Па еве има и христијани атеисти. Зошто не ја водите државата добро? Ама и вие не ја водевте државата добро. Одличен одговор синко.

2. Христијанството е продолжение на јудеизмот, еврејската религија или како сакаш. Сам Исус бил обрежан, посетувал синагога, ја читал Тората итн... Се претставил како Спасител, проповедал некои работи, надоврзани на веќе постоечката Тора некој верувале во тоа и го прифатиле, други не верувале и не го прифатиле. Не копирал ништо, самиот бил Евреј којшто го продолжил тоа во кое верувал.

3. Твојот обид за цинизам, не дава одговор за кредибилитетот што го поставив. Ама па нели не ме чуди кога преку цинизам и лични навреди сакаш да ја скриеш твојата неможност да одговориш на некои прашања.

4. И пак истиот обид за цинизам и пак твојата немоќ.

Знаеш синко, велат дека една слика вреди 1000 зборови. По некоја аритметичка прогресија, еден видео клип треба да вреди 10 000 зборови.

Значи цело време, ние збориме за овој.

/watch?v=HiLU120f91U пиши јутјуб.ком пред косата цртата

Дали ти сериозно мислиш дека некој со здрав разум, изграден став и нормален човек, ќе помисли дека тој бил нормален, или дека нешто не е како што треба у ситуацијава.

Не сериозно, за овој тип уствари дискутираме цело време?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
капитализам, владеење на способните и моќните....итн, итн~?
интересен концепт кој заедно со уште некои концепти или не го разбирам (можда се однесува на големите сили Русија, Америка, наоружавање...) или ако секој проба да го следи (како луѓе и единки), мајка земја ќе стане прилично крвава планета. Попуштањето кон нечија моќ честопати е гласот на разумот, а не неспособност и немоќ.
Ако личност икс не изигрувал надмоќ, сега неговиот сосед ќе беше жив, без процеп направен од секира во мозокот. Или пак се работи за економска моќ и надмоќ, економска предност, предност на работна позиција која пак е добиена со...а која не е всушност моќ на личноста туку на економската состојба и работната позиција.
Или друг е концептот на оваа т.н. моќ и способност? Стварно не го разбирам па еден пример ако може.

Kajgana Shop

На врв Bottom