Сатанизам

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.655
Поени од реакции
31.540
ppfffffffff rococo i ate..... dva vs eden..........ajte., dobro e toa mozhe so valensa solidarnost:coffee:

S

smexy

Гостин
Koga lavey videl koj se hristijani, rekol ja vala ne sum, iam citano, on ustvari go osuduva vo hristijanstvoto ona sto i samite hristijani ne go pravat! A simbolika si e simbolika, no za niv Satan ne e hristijanski svaten nego si imaat svoe poimanje, simbolikata i ritualite im se cisto kontriranje i ismevanje na onie koi se kao vernici a ne pravat nisto osven samo sto zborat bas ona sto samite ne go pravat!
Христијаните го чинат христијанството.Не може да има црква ако не е на плеќите на оние кои веруваат во неа.Лавеј грешел кога обвинувал.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
La Vey ne gresel. On ubavo uvidel od sopstveno iskustvo kako hristijanstvoto e licemerna religija, istite tie koi vo nedelite idele vo crkva vo drugite denovi gi gledal po striptiz barovi. La Vey go osuduva vo hristijanstvoto ona sto i samite hristijani ne go svakaat seriozno so samoto toa sto ne go pravat onba sto go zborat! Imeno nieden od vas ne gi saka site luge bez razlika tuku se druzi od interes (obostran) pravi selekcija...samo treba da bidete iskreni pred samite sebe za da go priznaete toa.Veruvanjeto samo po sebe ne znaci nisto, eve da ve potsetam kako hristijani deka vo Biblijata se veli Kako ke go sakas Bog koj ne go gledas, ako ne go sakas blizniot svoj koj go gledas....Vo socijalizmot imase poveke hristijanstvo otkolku sega bidejki togas imase griza za rabotnikot za onoj koj proizveduva a sega hristijanstvoto e demagogija i formalizam!

S

smexy

Гостин
Христијанството,како институција не е лицемерно.Симболите треба да се распознаат.
Да се разбистри кажаното.
Лицемерни се оние кои се кријат во неговата овча кожа.
The human stain.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дали не е лицемерие да тврдиш дека не треба да сакаш лични задоволства, да се себеодрекуваш и слично, а да го правиш тоа со цел да ја поминеш вечноста во рај - (утопија на апсолутен хедонизам, вечно задоволство)?
Дали не е лицемерие богот кој самиот за себе вели дека е љубоморен да бара скромност од луѓето? Дали не е лицемерие богот кој после толку убивања, казнувања и масакри низ библијата, да бара од тебе да го свртиш другиот образ? Ако тоа не е лицемерие, тогаш незнам што е!

S

smexy

Гостин
Дали не е лицемерие да тврдиш дека не треба да сакаш лични задоволства, да се себеодрекуваш и слично, а да го правиш тоа со цел да ја поминеш вечноста во рај - (утопија на апсолутен хедонизам, вечно задоволство)?
Дали не е лицемерие богот кој самиот за себе вели дека е љубоморен да бара скромност од луѓето? Дали не е лицемерие богот кој после толку убивања, казнувања и масакри низ библијата, да бара од тебе да го свртиш другиот образ? Ако тоа не е лицемерие, тогаш незнам што е!
Премногу контрадикции меѓу стариот и новиот завет.
Старозаветниот Бог не допушта прошка.
Но мене зборот ми е,Христијанството е институција и е креација на луѓе.Луѓето се лицемерни.

Thomas A. Anderson

Cheng-tao Ke
Член од
1 декември 2010
Мислења
187
Поени од реакции
50
La Vey ne gresel. On ubavo uvidel od sopstveno iskustvo kako hristijanstvoto e licemerna religija, istite tie koi vo nedelite idele vo crkva vo drugite denovi gi gledal po striptiz barovi. La Vey go osuduva vo hristijanstvoto ona sto i samite hristijani ne go svakaat seriozno so samoto toa sto ne go pravat onba sto go zborat! Imeno nieden od vas ne gi saka site luge bez razlika tuku se druzi od interes (obostran) pravi selekcija...samo treba da bidete iskreni pred samite sebe za da go priznaete toa.Veruvanjeto samo po sebe ne znaci nisto, eve da ve potsetam kako hristijani deka vo Biblijata se veli Kako ke go sakas Bog koj ne go gledas, ako ne go sakas blizniot svoj koj go gledas....Vo socijalizmot imase poveke hristijanstvo otkolku sega bidejki togas imase griza za rabotnikot za onoj koj proizveduva a sega hristijanstvoto e demagogija i formalizam!
Не, он не грешел....ама само на прв поглед не грешел.
Умот е има 95% потсвесен дел а само 5% свесен.
Таргет на религиите не е свесниот дел, иако и тој е напаѓан доста често.
Така да кога некој ти покажуе свртен пентаграм и кози у него тоа има некое значење.
Кога некој се крсти исто има значење и т.н.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
А зарем не е апсолутна глупост да веруваш дека си бог?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
koga se veli No God except Yourself- se misli toj sto moze da ti pomogne si samiot ti!!!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А зарем не е апсолутна глупост да веруваш дека си бог?
Апсолутна глупост е да неможеш да разбереш толку проста работа како што е: Јас сум си самиот себеси бог, и господар на мојата сопствена судбина!
Ако неможеш да разбереш што е пораката во оваа реченица, тогаш извини ама ти си вистинска дефиниција за ограниченост.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Апсолутна глупост е да неможеш да разбереш толку проста работа како што е: Јас сум си самиот себеси бог, и господар на мојата сопствена судбина!
Ако неможеш да разбереш што е пораката во оваа реченица, тогаш извини ама ти си вистинска дефиниција за ограниченост.
Речи му го тоа на шефот ко ќе се закасниш на работа па ќе видиш кој е вистинскиот бог и господар на твојата судбина

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Речи му го тоа на шефот ко ќе се закасниш на работа па ќе видиш кој е вистинскиот бог и господар на твојата судбина
Ќе му го речам, затоа што шеф не е исто што и господар. Јас сум потпишал договор, со кој сум се согласил кој ќе бидат моите права и обврски во компанијата во која работам, и според тие обврски оној што е претпоставен има право да ми сугерира како и што треба. Ако шефот реши дека може да ми господарува надвор од обврските за кој сум се согласил, може од мене да добие само среден прст и ништо повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom