Сатанизам

S

smart ass

Гостин
Да бидеш малце појасен,ако никого не злоупотребувате тогаш значи кај "вашиот" Сатанизам НЕМА такви ритуали??
Спомнаа во една тема Канибалистички Ритуални убиства-но од ова произлегува дека НЕМА ТАКВИ?!?

Ќе бидам појасен, нема проблем Кај нас има три вида на ритуали - -Секс ритуали, Ритуал на сочуство и Ритуал на деструкција!
И
-Ритуалот на деструкција има за цел негативните емоции како омразата и гневот да ги канализира од нашиот систем кон субјектот на нашата гнев! И на тој начин да се ослободиме од тие емоции
Значи кај ла Веј Сатанизмот НЕМА Убиства ниту пак канибализам??

2. Дали не верувате во тоа дека каква енергија испраќаш - таква ќе ти се врати?

Физика-во нова форма,башка материјата константно се "губи" .

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
A тие ритуали така му текнале на Левеј или некој му ги диктираше?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ок, имам и јас прашање. Пошто Сатанистите (на Ла Веј) не се устружуваат да направат одмазда, се замислив малку за ова.

1. Дали не верувате во херметичкиот закон "as above so below"?

Не! А и секојдневието го докажува тоа! Колку луѓе има што нанеле страдање некому а сепак влакно не им фали!

--- надополнето ---

Спомнаа во една тема Канибалистички Ритуални убиства-но од ова произлегува дека НЕМА ТАКВИ?!?

И

Значи кај ла Веј Сатанизмот НЕМА Убиства ниту пак канибализам??
Па нормално дека нема! Како би бил инаку легален?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не! А и секојдневието го докажува тоа! Колку луѓе има што нанеле страдање некому а сепак влакно не им фали!

Па не мора буквално и они модрици да носат....и самиот кажа на една тема (ако не грешам) нешто во контекст дека тие луѓе што газат се пред себе за не знам која цел - животот не им е баш сјаен. Може болести милион ќе имаат, може несреќи фамилијата нивна ќе ја следат итн. Така да, зар не е можно тоа што го испраќаш да ти се враќа?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па не мора буквално и они модрици да носат....и самиот кажа на една тема (ако не грешам) нешто во контекст дека тие луѓе што газат се пред себе за не знам која цел - животот не им е баш сјаен. Може болести милион ќе имаат, може несреќи фамилијата нивна ќе ја следат итн. Така да, зар не е можно тоа што го испраќаш да ти се враќа?
Си ме побркала, не сум кажал јас тоа! Нема да зборувам за другите, ќе кажам за себе а знам дека моите истомисленици би ме подржале! Дали ќе има болести или не, дали ќе имаат несреќи и сл. ако се одмаздат зависи од моќта на сугестијата, која е реална сила! Ако субјектот во својата потсвест силно верува дека поради одредена активност нешто ќе му се случи, голема е веројатноста навистина да му се случи, без разлика што тој не го посакува тоа! Тоа е темелот на кој се базира и ритуалната магија!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Си ме побркала, не сум кажал јас тоа! Нема да зборувам за другите, ќе кажам за себе а знам дека моите истомисленици би ме подржале! Дали ќе има болести или не, дали ќе имаат несреќи и сл. ако се одмаздат зависи од моќта на сугестијата, која е реална сила! Ако субјектот во својата потсвест силно верува дека поради одредена активност нешто ќе му се случи, голема е веројатноста навистина да му се случи, без разлика што тој не го посакува тоа! Тоа е темелот на кој се базира и ритуалната магија!
Секоја магија се базира на тој основ :smir: И да, се слагам дека сугестијата може да те разболи - а и излечи (ако е тоа на кое што мислеше).

Извини што сум те побркала со друг.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Секоја магија се базира на тој основ :smir: И да, се слагам дека сугестијата може да те разболи - а и излечи (ако е тоа на кое што мислеше).

Извини што сум те побркала со друг.
Уживај :smir:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.604
Се си викам дека сугестијата не игра никаква улога кога се работи за универзален закон на акција и реакција наречен карма или судбина, ни таа ни потсвеста нема да те заштитат ако се играш со ритуални магии, посебно за остварување на лични цели креирани од анималната душа или мешањето во туѓа волја.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Satanism

Members who belong to the Church of Satan and other branches of Satanism sign letters and emails and conduct rituals with a Shemhamphorasch[clarification needed], although their version of it is different and contains 72 names of demons, not names of angels or God.
The word "Shemhamphorasch" is spoken in Church of Satan rituals, often followed by "Hail Satan!", as outlined in The Satanic Bible by Anton Szandor LaVey.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Се си викам дека сугестијата не игра никаква улога кога се работи за универзален закон на акција и реакција наречен карма или судбина, ни таа ни потсвеста нема да те заштитат ако се играш со ритуални магии, посебно за остварување на лични цели креирани од анималната душа или мешањето во туѓа волја.
Јас мислам дека сугестијата игра голема улога во магиите......али исто така, као и ти, верувам дека она поткренува поголем механизам у погон за остварување на цел и после.......:kesa:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.604
Јас мислам дека сугестијата игра голема улога во магиите......али исто така, као и ти, верувам дека она поткренува поголем механизам у погон за остварување на цел и после.......:kesa:
игра улога донекаде, но зависи за каква магија зборуваме...муабетот беше не можеш да му избегаш на ОВАЈ закон :)

- humans have free will to choose good or evil and suffer the consequences-

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И јас мислам така! Посебно што неколку пати сум се уверил во успешноста и ефикасноста!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
И јас мислам така! Посебно што неколку пати сум се уверил во успешноста и ефикасноста!
:helou:

игра улога донекаде, но зависи за каква магија зборуваме...муабетот беше не можеш да му избегаш на ОВАЈ закон :)
не го заборавај The Law of Attraction

Член од
14 август 2006
Мислења
45.262
Поени од реакции
84.358
1. Дали не верувате во херметичкиот закон "as above so below"?

Тоа што не е согледана врховната вистина "Како што е долу, така е и горе", според мене, е најголемата заблуда на сите left-hand path активисти (било какви сатанисти или телемити).

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Satanism

Members who belong to the Church of Satan and other branches of Satanism sign letters and emails and conduct rituals with a Shemhamphorasch[clarification needed], although their version of it is different and contains 72 names of demons, not names of angels or God.
The word "Shemhamphorasch" is spoken in Church of Satan rituals, often followed by "Hail Satan!", as outlined in The Satanic Bible by Anton Szandor LaVey.
Абе никој не ми одговори Shemhamphorasch што значи.

Kajgana Shop

На врв Bottom