Сатанизам

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
До кога ќе се фаќаш за сламки и на секое тенџерче ќе му бараш капаче бе другар? Шефот и полицаецот не се мој ГОСПОДАРИ! Никој не му се "моли" на шефот или на полицаецот во црква или џамија!
На шeфо му се молиш кај него в канцеларија а на полицаец или в ходник во внатрешни или во некоја кафана.
Немаат сите религии исти храмови и цркви.
Инаку и сатанистите исто се раѓаат и умираат како и секој друг и христијанин или муслиман или будист. Ништо посебно не го одбележува. О него го боли заб, и тој се смее или плачи, значи ги има сите исти особини кои бог му ги дарил на секој човечки створ. Не може да речи деке ете ја су сатанис и ќе живеам 200 години......
И ти се имаат обреди верувања света книга и се обидуваат како другите да си се занимаваат со нешто додека да чекаат старост и смрт.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ај да те опитам нешто:
бидејќи спомнавте O.T.O, во Сицилија бил донесен човек (мислам со Индиско потекло) од страна на Кроули, кој бил со надпросечна интелигенција. Го изучиле за сатанизам и сакале да го прават месија.

После некое време човекот се појавува како личен учител на Лавеј...
Му го заборавив името, дали го знаеш?
Не! не сум сретнал таква Информација

--- надополнето ---

На шрфо му се молиш кај него в канцеларија а на полицаец или в ходник во внатрешни или во некоја кафана.
Немаат сите религии исти храмови и цркви.
Инаку и сатанистите исто се раѓаат и умираат како и секој друг и христијанин или муслиман или будист. Ништо посебно не го одбележува. О него го боли заб, и тој се смее или плачи, значи ги има сите исти особини кои бог му ги дарил на секој човечки створ. Не може да речи деке ете ја су сатанис и ќе живеам 200 години......
И ти се имаат обреди верувања света книга и се обидуваат како другите да си се занимаваат со нешто додека да чекаат старост и смрт.
Па кој рече дека Сатанистите не се како и секој друг човек? Каде реков јас дека Сатанистот го одбележувало нешто посебно? Не се молам јас никому ни на шеф ни на полицаец! Има разлика од почитување и молење (во религиозна смисла)!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
и ја сум истио да видиш војска ко бева а бе на генерал му окарав се и нишо не ми смееше а бе ја сум многу опасен тип и имам така еден поглед ко ќе испулам некој шо го неќам одма како језа му поминува по цело тело... а ако на некој му борчам пари ја ко ќе го сретнам в град така ќе нурнам гла и поглед в земја - чудо едно...

Ќе ме примитре во станската секција ?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
и ја сум истио да видиш војска ко бева а бе на генерал му окарав се и нишо не ми смееше а бе ја сум многу опасен тип и имам така еден поглед ко ќе испулам некој шо го неќам одма како језа му поминува по цело тело... а ако на некој му борчам пари ја ко ќе го сретнам в град така ќе нурнам гла и поглед в земја - чудо едно...

Ќе ме примитре во станската секција ?
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

T

Tetro

Гостин
Не! не сум сретнал таква Информација
еЕЕЕе, како бе? тоа се почетоците на современиот сатанизам, а ти врска немаш од тоа. ај ко ќе имам послободно време ќе ти најдам за тоа повеќе.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
еЕЕЕе, како бе? тоа се почетоците на современиот сатанизам, а ти врска немаш од тоа. ај ко ќе имам послободно време ќе ти најдам за тоа повеќе.
Договорено! благодарам.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Јас непризнавам никаков господар над мене, самиот сум свој господар и самиот сум свој бог!
Не е прашањето дали признаваш туку дали имаш господари.
Во случај на пример да плаќаш данок, ти не си самиот на себе господар, а за бог...за ова не би коментирал баш...
И сите можни правила и прописи кои мораш да ги почитуваш...ооо божанствоооо....:pos2:

:tapp::tapp:

Ветераните на Црна Ружа хахахаха.......

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не е прашањето дали признаваш туку дали имаш господари.
Во случај на пример да плаќаш данок, ти не си самиот на себе господар, а за бог...за ова не би коментирал баш...
И сите можни правила и прописи кои мораш да ги почитуваш...ооо божанствоооо....:pos2:

:tapp::tapp:

Ветераните на Црна Ружа хахахаха.......
Тоа е твое толкување а не аргумент, како што неможам јас да ти кажам дали имаш или немаш господар така неможеш ни ти да ми кажеш! Компарацијата со законите на општеството е смешна! Има огромна разлика од почитување на правило и поТчинување на заповед!
Твојот сараказам само кажува колку си спремен да прифатиш нешто различно од твоите погледи на светот и животот!
Не се сликите што си ги постирал од никаква црна ружа! Тоа е основачот на Сатанската Црква - Anton Shandor Lavey!

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Тоа е твое толкување а не аргумент, како што неможам јас да ти кажам дали имаш или немаш господар така неможеш ни ти да ми кажеш! Компарацијата со законите на општеството е смешна! Има огромна разлика од почитување на правило и поТчинување на заповед!
Твојот сараказам само кажува колку си спремен да прифатиш нешто различно од твоите погледи на светот и животот!
Не се сликите што си ги постирал од никаква црна ружа! Тоа е основачот на Сатанската Црква - Anton Shandor Lavey!
Плаќањето данок е исполнување на заповед, дали ти ќе го толкуваш како правило или заповед е безначајно...
Но секако во рамките на домот и во царството на бинарниот код ти си сам на себе - божанствооо....
Сликите се од Лавеј јасно...
А Црна Ружа?

Еве малку инфо за сатанизмот и практичната апликација на сатанизмот...

From The Times
September 17, 2008
'Satanist cannibals' stabbed victims 666 times

A gang of alleged Satanist cannibals has been accused of dismembering and eating four Russian teenagers in a series of gruesome cult killings.

The remains of a 16-year-old boy and three girls aged 16 and 17 were discovered in a pit near the home of the alleged ringleader in the Yaroslavl region. The remains of a rat tied to an upturned cross marked the spot where they had been executed.

The eight suspected killers told police that they had stabbed their victims 666 times, in line with Satanic ritual, before cooking parts of their flesh over a bonfire to eat. Investigators found tufts of hair from the teenagers, in the ashes of the fire.
One of the girls was said to have had a document titled "101 rules of Satanism" among her belongings.

The gang told police that their newest member, a 19-year-old university student, was coated in the blood of their victims as an initiation ceremony. The group then lit a fire and ate body parts before burying the dismembered remains.
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article4767971.ece

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Плаќањето данок е исполнување на заповед, дали ти ќе го толкуваш како правило или заповед е безначајно...
Но секако во рамките на домот и во царството на бинарниот код ти си сам на себе - божанствооо....
Сликите се од Лавеј јасно...
А Црна Ружа?

Еве малку инфо за сатанизмот и практичната апликација на сатанизмот...

From The Times
September 17, 2008
'Satanist cannibals' stabbed victims 666 times

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article4767971.ece
И каква врска имаат овие со Сатанизмот на Lavey?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
И каква врска имаат овие со Сатанизмот на Lavey?
Темава е општа за Сатанизам .. не е само за Сатанизмот на Лавеј ..
значи некои други групи кои се Сатанистички практикуваат овакви работи ..

но кога веќе сме тука ..
де објасни ми го Лавеј шо прави горе на сликата со наметката роговите и голата женка под него со череп на неа? :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Темава е општа за Сатанизам .. не е само за Сатанизмот на Лавеј ..
значи некои други групи кои се Сатанистички практикуваат овакви работи ..

но кога веќе сме тука ..
де објасни ми го Лавеј шо прави горе на сликата со наметката роговите и голата женка под него со череп на неа? :)
Знам дека темата е општа за сатанизмот, но бидејќи не е првпат да се извртуваат некои работи да нагласам дека коментираното нема врска со Lavey.
Што се однесува до твоето прашање, На сликата е претставен ритуал. Во нашите ритуали олтарот го претставува гола девојка, черепот е симбол на смртната природа кај секој човек а наметката и роговите се симбол на Сатаната!

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Знам дека темата е општа за сатанизмот, но бидејќи не е првпат да се извртуваат некои работи да нагласам дека коментираното нема врска со Lavey.
Што се однесува до твоето прашање, На сликата е претставен ритуал. Во нашите ритуали олтарот го претставува гола девојка, черепот е симбол на смртната природа кај секој човек а наметката и роговите се симбол на Сатаната!
ритуал за?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Има три вида ритуали: Ритуал на деструкција, секс ритуали и ритуал на сочуство!
Првиот има за цел да се исфрлат негативните емоции од системот на човекот, Вториот има за цел предизвикување на сексуална желба или страст и третиот е со цел помагање на некој што ни значи или на самите себеси! Сликата е најверојатно направена чисто за маркетинг, ситуацијата во сликата е можна за сите три типа на ритуали!
Инаку Lavey има напишано и книга со наслов Сатански ритуали, која содржи ритуали кој се еден вид пародија или исмевање на христијанските!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ок, имам и јас прашање. Пошто Сатанистите (на Ла Веј) не се устружуваат да направат одмазда, се замислив малку за ова.

1. Дали не верувате во херметичкиот закон "as above so below"?

2. Дали не верувате во тоа дека каква енергија испраќаш - таква ќе ти се врати?

Kajgana Shop

На врв Bottom