Сатанизам

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.818
Поени од реакции
7.132
Баш напротив! негирам дека постојат и двете! затоа ти реков дека ако ги читаше дискусиите ќе сватеше![/QU

Епа,што?Веруваш во нешто,што веруваш дека не постои?Ај објасни..

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Како што реков јас не сум сретнал изјава лично од Lavey каде кажува дека токму Ниче му бил инспирација, иако очигледно е дека имале слични идеи, слична филозофија.
Што се однесува до псичичките вампири, сатанизмот само посочува кој се тие личности и на кој начин можат да ја исцедат вашата енергија, љубезност и добра воља! А не дава упатства како да се прави тоа, како што ти сакаш тоа да го прикажеш. 6-та сатанска изјава јасно укажува на тоа - 6. Сатаната претставува одговорност кон одговорните, наместо грижа кон психичките вампири!

--- надополнето ---

Да почнеше да ги читаш дискусииве од почеток ќе ти беше јасно! Ние не веруваме во "Сатана" како што ја прикажува христијанството!
ахахаххааааааааааа

НЕМА УПАТСТВО?

"I DRAIN YOUR DAYS!!! I DRAIN YOUR NIGHTS!!!"
I drain you. I drain you, again and again; again and again and again and again. There is no end, 'til the last drop I've tasted. Your soul is now mine, (v.n.), you are wasted!!
http://www.churchofsatan.org/vampirism.html

Има јасни и прецизни упатства и ритуали за тоа...

П.С. Јас не сум видел кинески бизнисмен или политичар да изјави дека копираат се и сешто ама ете...

:tapp:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ахахаххааааааааааа

НЕМА УПАТСТВО?

http://www.churchofsatan.org/vampirism.html

Има јасни и прецизни упатства и ритуали за тоа...

П.С. Јас не сум видел кинески бизнисмен или политичар да изјави дека копираат се и сешто ама ете...

:tapp:
Ова не е дел од Сатанската библија ниту од ритуалите кој се таму прикажани! Вампиризмот не е Сатанизам ако е за тоа има купишта сајтови како овој н пример:http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/HOME.html што немаат врска со сатанизмот на Lavey

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ова не е дел од Сатанската библија ниту од ритуалите кој се таму прикажани! Вампиризмот не е Сатанизам ако е за тоа има купишта сајтови како овој н пример:http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/HOME.html што немаат врска со сатанизмот на Lavey
Па тој е официјален сајт на црквата на натемаго која ја основал Ла Веј...

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Atheistic/Deistic Satanism

LaVeyan Satanism
Main article: LaVeyan Satanism
LaVeyan Satanism (also known as Liberal or Atheistic) is a religion founded in 1966 by Anton Szandor LaVey. Its teachings are based on individualism, self-indulgence, and "eye for an eye" morality. Unlike Theistic Satanists, LaVeyan Satanists are atheists and agnostics who regard Satan as a symbol of man's inherent nature.[10] According to religioustolerance.org, LaVeyan Satanism is a "small religious group that is unrelated to any other faith, and whose members feel free to satisfy their urges responsibly, exhibit kindness to their friends, and attack their enemies".[11] Its beliefs were first detailed in The Satanic Bible and it is overseen by the Church of Satan.

а ова им е официјалниот линк
http://www.churchofsatan.com/home.html

--- надополнето ---

Па тој е официјален сајт на црквата на натемаго која ја основал Ла Веј...
не е тој ..
тој е со ОРГ на крај ..

--- надополнето ---

а еве имало и различни сатанисти ..
1 Theistic Satanism
--- 1.1 Luciferianism
--- 1.2 Palladists
--- 1.3 Our Lady of Endor Coven
2 Atheistic/Deistic Satanism
--- 2.1 LaVeyan Satanism
--- 2.2 Symbolic Satanism
3 Pseudo-Satanism
--- 3.1 Casual or adolescent satanism

Болдот е нашиот член :)

S

smart ass

Гостин
LaVeyan Satanism is a "small religious group that is unrelated to any other faith
Па тогаш не е сатанизам,они не го гледаат сатаната за бог...башка во откровението Бог победува:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Atheistic/Deistic Satanism

LaVeyan Satanism
Main article: LaVeyan Satanism
LaVeyan Satanism (also known as Liberal or Atheistic) is a religion founded in 1966 by Anton Szandor LaVey. Its teachings are based on individualism, self-indulgence, and "eye for an eye" morality. Unlike Theistic Satanists, LaVeyan Satanists are atheists and agnostics who regard Satan as a symbol of man's inherent nature.[10] According to religioustolerance.org, LaVeyan Satanism is a "small religious group that is unrelated to any other faith, and whose members feel free to satisfy their urges responsibly, exhibit kindness to their friends, and attack their enemies".[11] Its beliefs were first detailed in The Satanic Bible and it is overseen by the Church of Satan.

а ова им е официјалниот линк
http://www.churchofsatan.com/home.html

--- надополнето ---

не е тој ..
тој е со ОРГ на крај ..

--- надополнето ---

а еве имало и различни сатанисти ..
1 Theistic Satanism
--- 1.1 Luciferianism
--- 1.2 Palladists
--- 1.3 Our Lady of Endor Coven
2 Atheistic/Deistic Satanism
--- 2.1 LaVeyan Satanism
--- 2.2 Symbolic Satanism
3 Pseudo-Satanism
--- 3.1 Casual or adolescent satanism

Болдот е нашиот член :)
Токму така! Благодарам за појаснувањето! :wink:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Баш напротив! негирам дека постојат и двете! затоа ти реков дека ако ги читаше дискусиите ќе сватеше![/QU

Епа,што?Веруваш во нешто,што веруваш дека не постои?Ај објасни..
Кога веќе те мрзи да читаш предходни дискусии еве ќе ти пастирам што претставува Сатаната за нас:

Деветте сатански изјави

1. Сатаната претставува неограничена жед, наместо апстинирање!

2. Сатаната претставува витална егзистенција, наместо спиритуални празни соништа!

3. Сатаната претставува неизгнасена мудрост, наместо лицемерно самоотфрлање!

4. Сатаната претставува добробите кон оние кои го заслужуваат тоа, наместо љубов потрошена на невредните!

5. Сатаната претставува одмазда, наместо свртување на другиот образ!

6. Сатаната претставува одговорност кон одговорните, наместо грижа кон психичките вампири!

7. Сатаната го претставува човекот како уште едно животно, понекогаш подобар, а почесто полош од оние животни кои одат на сите четири нозе, кој заради својот "божествен спиритуален и интелектуален развој" постанал најзлобното животно од сите!

8. Сатаната стои позади сите таканаречени гревови, доколку тие водат до физичка, ментална или емоционална гратификација!

9. Сатаната е најдобриот пријател кој го имала црквата, одржувајќи ја сево ова време во бизнис!

--- надополнето ---

Друга сатанистичка црква...грешка...
Оваа е splinter group...

Црна Ружа уште вирее во Македонија?
Човечки е да се греши, ама затоа нетреба избрзување! :wink:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.534
Кога веќе те мрзи да читаш предходни дискусии еве ќе ти пастирам што претставува Сатаната за нас:

Деветте сатански изјави

1. Сатаната претставува неограничена жед, наместо апстинирање!

2. Сатаната претставува витална егзистенција, наместо спиритуални празни соништа!

3. Сатаната претставува неизгнасена мудрост, наместо лицемерно самоотфрлање!

4. Сатаната претставува добробите кон оние кои го заслужуваат тоа, наместо љубов потрошена на невредните!

5. Сатаната претставува одмазда, наместо свртување на другиот образ!

6. Сатаната претставува одговорност кон одговорните, наместо грижа кон психичките вампири!

7. Сатаната го претставува човекот како уште едно животно, понекогаш подобар, а почесто полош од оние животни кои одат на сите четири нозе, кој заради својот "божествен спиритуален и интелектуален развој" постанал најзлобното животно од сите!

8. Сатаната стои позади сите таканаречени гревови, доколку тие водат до физичка, ментална или емоционална гратификација!

9. Сатаната е најдобриот пријател кој го имала црквата, одржувајќи ја сево ова време во бизнис!

--- надополнето ---

Човечки е да се греши, ама затоа нетреба избрзување! :wink:
Едно прашање молим! Зошто јебига го величате некое христијанско непостоечко имагинарно суштество како што е вашиот т.н. Сатана, кога јебига можете во секој момент да се осврнете на Ничеовската философија...пошто така нешто ми мириса. Да беше Ничеизам и Бог е мртов ќе видев поголема логика отколку нешто демек Сатана ти реков ми рече. Сега ќе ме извиниш можеби грешам ама величање на некој христијански негативен лик ми изгледа тотално не сериозно како и самото христијанство...Поззз

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Едно прашање молим! Зошто јебига го величате некое христијанско непостоечко имагинарно суштество како што е вашиот т.н. Сатана, кога јебига можете во секој момент да се осврнете на Ничеовската философија...пошто така нешто ми мириса. Да беше Ничеизам и Бог е мртов ќе видев поголема логика отколку нешто демек Сатана ти реков ми рече. Сега ќе ме извиниш можеби грешам ама величање на некој христијански негативен лик ми изгледа тотално не сериозно како и самото христијанство...Поззз
Не станува тука збор за величење, туку напротив Сатанизмот е директно инспириран од лицемерието и апсурдноста на јудеохристијанските догми! Поимот за противник и обвинувач на еврејски е "Satan" и токму поради тоа што оваа филозофија ги отфрла и презира овие учења го носи тој назив за противник, обвинувач - Сатана!

S

smart ass

Гостин
А што правиме со оние сатанисти кои имаат ритуали притоа злоупотребувајќи малолетници/чки,понатаму некои од нив ова го вршат во Христијански цркви каде крстот е наопаку,исто и иконите,а следи оргија-ова го практикуваат во САД,Германија,Франција...и.т.н

И овие се нарекуваат Сатанисти.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А што правиме со оние сатанисти кои имаат ритуали притоа злоупотребувајќи малолетници/чки,понатаму некои од нив ова го вршат во Христијански цркви каде крстот е наопаку,исто и иконите,а следи оргија-ова го практикуваат во САД,Германија,Франција...и.т.н

И овие се нарекуваат Сатанисти.
Па има закони бе пријателче! Ако го прекршат законот ќе одговараат што друго! И ние имаме ритуали ама никого не злоупотребуваме со тие ритуали.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Ipsissimus напиша:
Многу точно! сосема се согласувам, посебно за делот дека сите религии се средство за перење на мозокот!
А кај се наога тука сатанизмот?
Инаку една работа треба да се спомне у овој контекст на религиите и прањето на мозок , а таа е дека секогаш
создавачот на религијата едни намери и идеи а потоа се се извитоперува.
Многу проста работа има тука и можеш секогаш да видиш дали некој ти пере мозок или не.
Таа е следнава :
Ако некој има ексклузивно право да интерпретира одредени книги тогаш тоа е осудено на пропаст.
Правата религија е твоето толкување на книгите .
Се друго како црквите на пр. може да се користи за колективно остварување на одредени цели и тоа со голема претпазливост .

Kajgana Shop

На врв Bottom