- Член од
- 3 март 2010
- Мислења
- 637
- Поени од реакции
- 367
So mislite za Saravita i Kombuha dali se stvarno dobri kako alternativen pridones i lek na organizmot ili samo dobra reklama
Комбуха чајот дома се прави и јас дома го правам во зелен чај се става комбухата и 80-100 грама шеќер на литар вода и се остава да врие едно 8-10 дена зависи ако ја пие дијабетичар 13-14 дена.Прашање е кој ги произведува овие две???
За Саравита знам дека е од Велија, бидејќи кај него оди рекламата само така да тоа е срање всушност се што оди на таа телевија како реклама е срање и плус потврдено е од човек
дека ја пиел ама никаков напредок во здравјето немало.
а за Комбуха првпат слушам.
Не треба ни многу па ни малку да се очекува туку да се проба и сам човек да си донесе заклучок, мојот јас го искажав на темава е сега секој за себе си одговара.Ни едното, ни другото не се штетни за организамот можат да се употребуваат и можат да се забележат некои поволности, сепак немојте премногу да очекувате...
Комбуха чајот дома се прави и јас дома го правам во зелен чај се става комбухата и 80-100 грама шеќер на литар вода и се остава да врие едно 8-10 дена зависи ако ја пие дијабетичар 13-14 дена.
Најважна состојка од Комбуха чајот е глукоронската киселина која што во природа и вештачки не може да се најде, таа киселина ја произведува црниот дроб и служи за детоксификација на човековото тело. Чувството на исчистеност измиеност освеженост е пуууууууу неописливо дури и на кучето му давам од чајот.
П.С. Кој сака можи да му поклонам од мојата габа комбуха и одгледувањето на чајот е доста евтино само треба габа шеќер зелен или црн чај, а не мора ни чај можи и во обична вода, а е доста делотворно. Индиските јогини го пијат тој чај, а и јапонските самураи не оделе во битка без таков чај го користеле за дезинфекција на раните.
apsolutno nikoj covek ne ti potvrdil bos muabeti deka saravita bila na velia toa nema vrdka samo reklamata odese na a1 inaku za proizvodot mozes da prasas site doktori u drzavna ke ti kazat kako vlijae kaj pacienti so mozocen udar i srcevi bolni inaku se proizveduva vo OhridПрашање е кој ги произведува овие две???
За Саравита знам дека е од Велија, бидејќи кај него оди рекламата само така да тоа е срање всушност се што оди на таа телевија како реклама е срање и плус потврдено е од човек
дека ја пиел ама никаков напредок во здравјето немало.
а за Комбуха првпат слушам.
Само на а1 одеше реклама за саравитаapsolutno nikoj covek ne ti potvrdil bos muabeti deka saravita bila na velia toa nema vrdka samo reklamata odese na a1 inaku za proizvodot mozes da prasas site doktori u drzavna ke ti kazat kako vlijae kaj pacienti so mozocen udar i srcevi bolni inaku se proizveduva vo Ohrid
јас сакам ако се уште имаш.Комбуха чајот дома се прави и јас дома го правам во зелен чај се става комбухата и 80-100 грама шеќер на литар вода и се остава да врие едно 8-10 дена зависи ако ја пие дијабетичар 13-14 дена.
Најважна состојка од Комбуха чајот е глукоронската киселина која што во природа и вештачки не може да се најде, таа киселина ја произведува црниот дроб и служи за детоксификација на човековото тело. Чувството на исчистеност измиеност освеженост е пуууууууу неописливо дури и на кучето му давам од чајот.
П.С. Кој сака можи да му поклонам од мојата габа комбуха и одгледувањето на чајот е доста евтино само треба габа шеќер зелен или црн чај, а не мора ни чај можи и во обична вода, а е доста делотворно. Индиските јогини го пијат тој чај, а и јапонските самураи не оделе во битка без таков чај го користеле за дезинфекција на раните.