Сам се казнил?! :)

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Денеска на новото место каде што работам ја слушнав нај интересната приказна откако сум таму. А таму со 1 месец и некој ден.

За што станува збор.

Еден од вработените во фирмата, кој што работи на техничка подршка (телефонска) работел трета смена. Во фирмата немало никој тој бил сам. Некаде околу 02:00 го фатило криза и типот задремал. Се разбудил некаде околу 02:40.

Најинтересното е што, тоа го копкало, не можел да издржи и самиот се казнил!

Утредента пишал E-mail на директорот каде што "признал" дека отспал на работно место 40-тина минути, и дека тоа било многу неодговорно од негова страна и не смеело да се случи. И нормално директорот откако го прочитал маилот му одбил 40% од плата!!! И тука не завршува приказната. Типот пресреќен од одлуката што НЕ ГО ИЗБРКАЛЕ од работа туку само му одбиле 40% наредниот ден купил бајадери и го частел директорот што бил обзирен во донесувањето на казната!!!!!??

How stupid is this? :)

Можно ли е да постојат уште вакви полтронски морони на планетава?

Или некој би изиграл исто?
А?

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
moTaro напиша:
Денеска на новото место каде што работам ја слушнав нај интересната приказна откако сум таму. А таму со 1 месец и некој ден.

За што станува збор.

Еден од вработените во фирмата, кој што работи на техничка подршка (телефонска) работел трета смена. Во фирмата немало никој тој бил сам. Некаде околу 02:00 го фатило криза и типот задремал. Се разбудил некаде околу 02:40.

Утредента пишал E-mail на директорот каде што "признал" дека отспал на работно место 40-тина минути, и дека тоа било многу неодговорно од негова страна и не смеело да се случи. И нормално директорот откако го прочитал маилот му одбил 40% од плата!!! И тука не завршува приказната. Типот пресреќен од одлуката што НЕ ГО ИЗБРКАЛЕ од работа туку само му одбиле 40% наредниот ден купил бајадери и го частел директорот што бил обзирен во донесувањето на казната!!!!!??

А?
Мене повеќе ми личи на паметна игра, т.е добивање поени кај директорот:)

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Мене тука ништо не ми е паметно. Туку полтронски опрезно.

Во стилот, од преплашеност да не случајно директорот проверува, ЈАС прв ќе му кажам, а со тоа директорот ќе знае дека сум чесен и дека сам сум се пријавил. Полтронски ми е, што знам

Јас би се вадел на проблем со телекомуникации дури и да сум заспал, никако не би признал ако веќе сум се сомневал во тоа да не некој случајно дознал.

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Добро де, тоа беше мое мислење:)

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Оф корс. И мент но дисриспект грл.... :)

Locutus of Borg

Trekkie
Член од
5 август 2005
Мислења
301
Поени од реакции
4
Ја не би играл така. :) Чекај, а видео надзор или нешто имало или било каков друг начин за да дознае директорот за тоа?

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
абе заебано е малце ова сам да си бидеш издаица у душата треба самоит да не си совесен да се издадеш незнам шо да кажам за човекот

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
Идиотизам бре! Дремнал малку и одма да се пријави кај директорот. А бре нормално е ако се работи трета смена да се дремнува, ејјј.....

Сепак ова личи на некој кој у основно и средно бил тужи-баба и сега во новонастанатата ситуација се пронашол себе си како тема за тужакање, па се пријавил самиот себе си. КРЕТЕН!

ДА_Бич, грешка е грешка, ако се дознае не се намалува вината, и не добил поени, само докажал дека е полтрон. Инаку има и погрдни имиња за истите луѓе. Одвратно сепак!

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Locutus of Borg напиша:
Ја не би играл така. :) Чекај, а видео надзор или нешто имало или било каков друг начин за да дознае директорот за тоа?
Не не ништо човече. Не наведов тоа!

There was no camera.
Никаков начин да дознае, освен црвот дека можеби баш тој период некако проверил односно се јавил по телефон.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
moTaro напиша:

За што станува збор.

А?

Oва се вика Лижење Гз нишо повеќе. Или ко шо кажа мотаро полтронски морони. Пичајзла. Вервајте овде на ПМФ пола асистенти се такви (или слични) се изведуваат, тресат зелени безевезе...

Locutus of Borg

Trekkie
Член од
5 август 2005
Мислења
301
Поени од реакции
4
Глупо е шо му скинал од плата. Па не спиел многу. :/

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
moTaro напиша:
Никаков начин да дознае, освен црвот дека можеби баш тој период некако проверил односно се јавил по телефон.
2 по почноќ. аууу ептен тешко...
додека работеф во нет кафе по завршеток на работно време гледаф филмови на DivX додека да ми дојде автобусот за дома, и се случуваше газдата да ми прави друштво, али ова е сосема друга ситуација.

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
mene mi izgleda mnogu glup ali i od druga strana mnogu pametno kako sho vika karlito mnogu e glup da si izgubish plata ne e lesno ama ko sho kaza bitch poeni kaj direktorot koj nzae dali e mnogu glup dechkovo ili igra nekoja pametna igra doverba kaj direktorot da stekne moze

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
ја мислам само дека е поштен човекот, или па е глуп

Kajgana Shop

На врв Bottom