B
Borg_Drone
Гостин
Ти еден пример, а јас ако сакаш можам пет примери да ти наведам на ова што го тврдиш ти и со тоа да ти докажам дека веројатноста маќеата или очувот да не го сака тоа дете поради тоа што не е негово е огромна.Соочи се, општество на стереотипи и искомплексирани луѓе; не сите размислуваат исто како тебе или како мене.Ова што го пишуваш овде:Еве ти еден конкретен пример, за човек кој сигурна сум дека го познаваш, но нема да го кажам неговото име во јавност.
Човекот беше оженет, имаше ќерка и син со жената. Жената умре во сообраќајна несреќа. После 2 години се прежени, и доби уште 2 ќерки со новата жена.
Од она што сум го гледала кај нив дома, а сум гледала секојдневно, децата подеднакво беа чувани, со тоа што дури и децата кои не беа нејзини повеќе ги размазуваше, со нејзините беше далеку построга.
Денес дечкото има 23 години, девојчето 20.
Случајно девојчето ми е другарка, нашите мајки (нејзината биолошка) и мојата мајка израснале заедно, и ние исто така. Девојчето према маќеата се однесува како према другарка, ја вика ,,мамо,,, а родителите на маќеата ги вика ,,бабо,, и ,,дедо,, . Маќеата нејзина, неа и нејзиниот дечко ги носи по одмори заедно со нејзините две биолошки деца, ги носи на гробот на нивната биолошка мајка, ги носи во посета на нивните биолошки баба и дедо.
Маќеата одеше на сите родителски, сите претстави, сите родендени, за 18тиот роденден на девојчето имаше направено забава-изненадување. За што и да и треба во животот, прво се јавува на маќеата.
Како им е на децата со маќеа/очув? Зависи каква е маќеата/очувот и колку умее да пружи љубов и емпатија кон тоа дете. Не значи дека ако е маќеа, мора да е лоша.
Ако јас утре запознаам човек кој има дете, но нема жена, треба ли да го оставам веднаш, само затоа што има дете? Мислиш дека не сум способна да го сакам тоа дете како да е мое?
Тоа е себично, максимално себично и егоистично размислување, типично за премногу галени деца.
сосема си во право, и јас те поддржувам во ова; и јас би направил така.Но, мнозинството не размислува како тебе а примери со кои можам да ти го поткрепам ова се еден куп.Ако јас утре запознаам човек кој има дете, но нема жена, треба ли да го оставам веднаш, само затоа што има дете?
Мислиш дека не сум способна да го сакам тоа дете како да е мое?
А и самата напиша дека не е пожелно едно дете да добие вонбрачен родител до седумнаесетата година а зошто? И самата знаеш зошто, да не знаеше немаше тоа да го напишеш.Најверојатно ќе биде ова што го напишав погоре.