Самоубиство

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
*P|nK_G|rL* напиша:
Iam epten razmisluvano na ovaa tema. Na pr. koa ke se skaram so moite ili so nekoj koj sto mn. mi zna4i stalno mislam so bi bilo ako mene me nema, dali ke bide podobro, dali ke se desavaat volku karanici. No toa go pomisluvam samo vo momentot koga sum iznervirana i razo4arana. Otkako ke se sozemam svakjam sto sum pomisluvala i deka nemalo nisto podobro da se slu4i ako me nema mene. Inaku se razbira nikogas pri zdrav razum ne bi pomislila da se samoubijam. Zivotot e ubav :kajg:

Ништо на добро нема да смениш тоа го знаеш, само замисли дека едноставно ке те нема после тој акт колку е глупаво чувството

Член од
11 јули 2006
Мислења
79
Поени од реакции
1
Za se vo zivotot ima resenie...
Za se osven smrtta. Zatoa e glupo lugeto sami da si go odzemaat zivotot. Kukavicki e...

DaSiDe

Born Crazy Lived Insaine
Член од
6 март 2006
Мислења
119
Поени од реакции
0
Сите ќе умрите и така шо морат пред време да се случит то. живејте си го зивотот ко секој ден да е последен и уживајте. Самоубиството е бегање од сите проблеми но со тоа тие не се решаваат туку само се предизвикува нова болка и нови проблеми.

Член од
18 јули 2006
Мислења
118
Поени од реакции
1
Стварно некогаш помислуваме на тоа, но не е секогаш излезот во тоа. Ако си во брак на пример, и ако немаш пари, не е излезот во самоубиството пошто ќе оставиш сопруг/а и евентуално деца кои многу потешко ќе живеат понатаму. Како прво ќе им фали родител, а исто така нема да добијат пари од твојата смрт за да продолжат да живеат како што треба. Поради уште полошата финансиска состојба можеби и некој друг од семејството ќе се одлучи за истиот чекор, за да се спаси ода маките, и со тоа нема да се постигне буквално ништо. Затоа барајте спас во животот и пробајте на поинаков начин да ги решите проблемите, не е се во самоубиството.

Член од
1 јули 2006
Мислења
86
Поени од реакции
5
...abe nekoj to go gledat kako edinstven izlez od ko ke izgubat se (primer narkomanite)onie koj podolgo vreme koristat teski drogi po izvesen period gi faka teska depresija koja ja resavat na ovoj nacin...

Член од
13 јули 2006
Мислења
125
Поени од реакции
3
Самоубиство?? Никогаш!!! ЈАс не гледам смисла во тоа луѓето (посебно жените) да пијат седативи за да се смират, т.е. на некој благ начин да се обидат да се убедат себеси дека некој некогаш некако ќе им ги реши проблемите, наместо да наоѓаат самите решение за истите...
Па што останало за самоубиство, тоа е најбесмислената работа што некој може да ја преземе... Не мислам дека постои некој толку голем проблем на земјава што не може да се реши, па мора да се преземе чекорот самоубиство...

Плус тоа, животот ни е се што имаме, кои сме па ние да си даваме за право да си го одземаме.... Господ е тука за тоа... :)

Највише ми се лоши кога слушнам дека некоја девојка се самоубила (или, во подобар случај, се обидела да се самоубие) затоа што ја оставил дечкото, или... ум... затоа што нејзините не ја пуштиле на Мај, или не ја пуштиле да искача и да биде со дечко и... или такви некои глупости... (сите настани кои ги спомнав се вистински)
Последното нешто што го чув е дека некое девојче се самоубило со апчиња затоа што не и идело добро на школо и едно што се обесило дома затоа што не ја пуштиле неа, туку сестра и да иде со друштво на одмор..
Свашта, да ти се слоши, проклето колку се само глупи луѓето! Не измислиле професионална помош за џабе, ебаго!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Самоубиство најверојатно извршуваат луѓе кои не гледаат излез од проблемите, и според нив, полесно е да се убиеш отколку да почнеш да ги решаваш проблемите

Член од
12 март 2006
Мислења
354
Поени од реакции
1
Fantom_oh напиша:
Самоубиство најверојатно извршуваат луѓе кои не гледаат излез од проблемите, и според нив, полесно е да се убиеш отколку да почнеш да ги решаваш проблемите
dzabe e brat. jas dosega tri-cetiri pati se imam samoubieno i pak imam problemi ahahahahahhaha

Член од
14 февруари 2007
Мислења
7
Поени од реакции
1
Abe ponekogas koga pobesnuvam i ne mislam da sum posakuval.Ali toa e ludost.Koga ke razmislam so ke se sluci koga ke go storam toa zaebi brat.

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Fala ama ja sum protiv, koga na nekoj ke mu dojde vreme, gospod ke go zeme.

Член од
15 февруари 2007
Мислења
82
Поени од реакции
1
Mozda ovde nekoj od vas go ima slusnato stihot (u prevod) *Nikogas nema da znaeme dali smrta e neso najubavoto sto moze da ni se sluci* od pesnata na Rihanna. Ima mala greska u ova oti ke doznaeme dali e koga ke se sluci toa. No, dali ke bide isto ako umres po priroden pat ili samiot ja premines taa granica... Iskreno jas ne se chustvuvam sposobna da go napravam toa. No nikogas nema da bidam sigurna... Btw moe mislenje e i kolku da ti e tesko vo zivotot i kolku da se osekas deka na nikogo ne mu e gajle za tebe ne bi trebalo da izvrsis samoubistvo... Togas ne samo so ke se povredis samiot sebesi i ke nema vrakanje tuku sigurno ke povredis i dr. lugje kolku i da mislis ti deka si osamen i sam... Sekogas ima nekoj na kogo mu e gajle za tebe.

Deswaldos

Bob's your uncle!
Член од
11 февруари 2007
Мислења
585
Поени од реакции
2
Kod nas u Sloveniji ima skoro najvise samoubistva u Europi. Ljudi su nesretni, svadjaju se sa komsijom, misliju samo na sebe. Nek se ubiju. Jedan ološ manje...
Ali mislim da je taj covek kukavica. Sve se moze ako se oce. Koliko ljudi bi htjelo da zivi, a no baca zivot!!!

Член од
18 февруари 2007
Мислења
69
Поени од реакции
2
сум помислил, ама моментално ми се сменува мислењето кога ке си помислам на многу убави работи во животов, тоа го препорачувам на депресивните...

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Znam deka ama bas NIKOMU nema da mu nedostigam ako se samoubijam.. Mozebi na najbliskiot krug luge okolu mene.. ali ke im pomine :baeh: Ipak mi e gajle so mislat drugite za mene.. Mi e gajle so se desaa okolu mene.. Ziveam kao sakam.. Ziveam zosto SAKAM da ziveam.. I zaso obidot za samoubistvo e slabost.. A jas NIKOGAS ne pokazuvam slabost.. Nemam bre slabosti i kraj.. Tie so probuvaat da se samubijat se PICKI.!!!
Site iame problemi.. Ja gi iam na toni.. Pa sea so?! Za sfe ima resenie.. Pa i da nema.. Podobro da se naucis da zivees so problemot.. Odkolku da "se resis" sebesi..

sredicka

Аddams
Член од
7 февруари 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
Сепак е похрабро да се живее...Секој нов ден е нов предизвик,можеби и нов проблем ама што би бил животот без тоа...Ако се е рамно не е интересно нели?!За идните самоубијци:не ве копка шо ке биде утре?!:nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom