Здраво на сите! Јас сум 4та година гимназија,природно-математичко А. Не сум сигурна што ќе се запишам, но претпоставувам дека ќе се запишам архитектонски, па сакам да знам како е на факултетот, има ли некои подрачја на кои можеш да се определиш или....Мене ми оди одлично математика исто така ми оди и техничкото цртање, но страв ми е да не не бидам доволно креативна. Ме интересира какви се приемните испити бидејќи немам некое посебно знаење.Поздрав.
Немаш подрачја, во тие 5 години студирање ќе ги опфатиш сите подрачја со кои се занимава архитектурата.
За приемните испити имам кажано и на претходниве страни, ево уш еднаш: При прај на јуни, факултетот организира часови за спремање на студенти за приемниот испит кои чинат околу 5000 денари. То за креативноста... не знам како да ти поможам, ама не плаши се аман.
Dali e seedno za matura ako polagam makedonski ili angliski, odnosno dali vlijae na priemniot ? i sko moze nesto povekje za toa koi predmeti od Gimnazija bi mozele da gi polagame sto kje imaat znacenje na priemniot? Ve molam za odgovor zatoa sto samo za ova prasanje se registrirav na forumov
На матура екстерно покрај македонски, мораш да полагаш и математика. Интерните предмети ги одбираш кои сакаш ти.
Здраво... Јас сум 4 та година Гимназија и сум општествено А. Сепак сакам понатаму да студирам Архитектура. Сакам да ве прашам дали може да полагаш англиски наместо математика за на Архитектура? Од Останатите предмети сакам да полагам географија и информатика. Иначе досега сум одличен, ама математикава иако имам 5ка некако не ја сакам... Чекам ваш одговор
) Поззз
Не, читај погоре... потребно е математика ако сакаш да влезиш во прв уписен рок. А то е препорачливо, бидејќи оваа година сите места се пополнаа во првиот рок.
Математиката извежбаја за матура, ќе се помачиш уш малце во прва и то е то.