Сакам да студирам Архитектура

Член од
2 септември 2011
Мислења
25
Поени од реакции
0
Da ve prasam nesto.. Na primer ako ima 100 deca zapisano na arhitektura, otprilika kolku se maski, kolku zenski spored vas?? Me interesira dali poveke maski ili zenski se zapisuvaat... :)

Член од
8 септември 2011
Мислења
8
Поени од реакции
1
Оваа година (за бруцошите мислам) девојките се повеќе од 60%

Член од
14 септември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
Здраво на сите! Јас сум 4та година гимназија,природно-математичко А. Не сум сигурна што ќе се запишам, но претпоставувам дека ќе се запишам архитектонски, па сакам да знам како е на факултетот, има ли некои подрачја на кои можеш да се определиш или....Мене ми оди одлично математика исто така ми оди и техничкото цртање, но страв ми е да не не бидам доволно креативна. Ме интересира какви се приемните испити бидејќи немам некое посебно знаење.Поздрав.:)

Член од
15 септември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Dali e seedno za matura ako polagam makedonski ili angliski, odnosno dali vlijae na priemniot ? i sko moze nesto povekje za toa koi predmeti od Gimnazija bi mozele da gi polagame sto kje imaat znacenje na priemniot? Ve molam za odgovor zatoa sto samo za ova prasanje se registrirav na forumov :)

Член од
14 септември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
Јас планирам за матура да земам математика, а како интерсни, физика и географија или на местото на гео да земам информатика. За проктна планирам да земам информатика или математика? Дали овие предмети со ке ги земам имаат предност на запишувањето од другите предмети???

Член од
16 септември 2011
Мислења
36
Поени од реакции
3
Здраво... Јас сум 4 та година Гимназија и сум општествено А. Сепак сакам понатаму да студирам Архитектура. Сакам да ве прашам дали може да полагаш англиски наместо математика за на Архитектура? Од Останатите предмети сакам да полагам географија и информатика. Иначе досега сум одличен, ама математикава иако имам 5ка некако не ја сакам... Чекам ваш одговор :)) Поззз

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Здраво на сите! Јас сум 4та година гимназија,природно-математичко А. Не сум сигурна што ќе се запишам, но претпоставувам дека ќе се запишам архитектонски, па сакам да знам како е на факултетот, има ли некои подрачја на кои можеш да се определиш или....Мене ми оди одлично математика исто така ми оди и техничкото цртање, но страв ми е да не не бидам доволно креативна. Ме интересира какви се приемните испити бидејќи немам некое посебно знаење.Поздрав.:)
Немаш подрачја, во тие 5 години студирање ќе ги опфатиш сите подрачја со кои се занимава архитектурата.
За приемните испити имам кажано и на претходниве страни, ево уш еднаш: При прај на јуни, факултетот организира часови за спремање на студенти за приемниот испит кои чинат околу 5000 денари. То за креативноста... не знам како да ти поможам, ама не плаши се аман. :)

Dali e seedno za matura ako polagam makedonski ili angliski, odnosno dali vlijae na priemniot ? i sko moze nesto povekje za toa koi predmeti od Gimnazija bi mozele da gi polagame sto kje imaat znacenje na priemniot? Ve molam za odgovor zatoa sto samo za ova prasanje se registrirav na forumov :)
На матура екстерно покрај македонски, мораш да полагаш и математика. Интерните предмети ги одбираш кои сакаш ти.

Здраво... Јас сум 4 та година Гимназија и сум општествено А. Сепак сакам понатаму да студирам Архитектура. Сакам да ве прашам дали може да полагаш англиски наместо математика за на Архитектура? Од Останатите предмети сакам да полагам географија и информатика. Иначе досега сум одличен, ама математикава иако имам 5ка некако не ја сакам... Чекам ваш одговор :)) Поззз
Не, читај погоре... потребно е математика ако сакаш да влезиш во прв уписен рок. А то е препорачливо, бидејќи оваа година сите места се пополнаа во првиот рок.
Математиката извежбаја за матура, ќе се помачиш уш малце во прва и то е то.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Не, читај погоре... потребно е математика ако сакаш да влезиш во прв уписен рок. А то е препорачливо, бидејќи оваа година сите места се пополнаа во првиот рок.
Математиката извежбаја за матура, ќе се помачиш уш малце во прва и то е то.
Не бе, јас имав англиски земено и влегов мегу првите 20. Се е до вежбањето мн гледам се плашат, а ептен лесно е. Само нека решавет на интернет IQ тестој :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Не бе, јас имав англиски земено и влегов мегу првите 20. Се е до вежбањето мн гледам се плашат, а ептен лесно е. Само нека решавет на интернет IQ тестој :)
Епа океј, јас ко се запишвев овие шо имаја земено англиски можеа само во втор уписен и понатаму да поминет.

Член од
16 септември 2011
Мислења
36
Поени од реакции
3
Е затоа и прашав... јас познавам едно дете кое исто така се запиша а имаше положено Англиски. Сепак сакав да ги слушнам мислењата...

А Некој да дај линкови за IQ тестовии?? :) :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Член од
15 септември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
ej izvenete greska vo prasanjeto pogore, mislev na matematika ili angliski no sepak fala eve vekje ima ogovor na istoto prasanje sto go postavi ''arhitektura'' :)

Член од
13 декември 2008
Мислења
30
Поени од реакции
1
Ги замолувам ако може поискусните студенти или пак од скоро приманите на архитектонски дали може да го добијам материјалот кој го вежбат на подготвителните настави кој се некаде јуни/јули за да се запознам подобро :) ( pisete mi vasiot facebook ili email jas kje vi se obratam) :)

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373
Ти кога се запиша? Ја у ГУЦ учам архитектура, и класната ни кажа дека на факултет за упис ги бодувале само математика и македонски, англиски не. И сеа не знам шо да праам, не стојам баш добро со математикава, така да голем ризик ми е да земам да полагам тоа на матура..

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373
И ај нека ме контактира некој што учи(да не е прва)/завршил на факултетот за архитектура..

Kajgana Shop

На врв Bottom