Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Дали знае некој каде може да се регистрира трејдмарк во Македонија?
Каде може да се патентира „нешто“ во Македонија и кој е процесот?

Која е цената за ова?

Дали знае некој каде може да се регистрира трејдмарк во Македонија?
Каде може да се патентира „нешто“ во Македонија и кој е процесот?

Која е цената за ова?
Да можеш да регистрираш марка во Државниот завод за индустриска сопственост повели и линк http://www.ippo.gov.mk/MK/Index_mk.aspx

Каде се продаваат protective suits за една употреба на големо?
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 248002
види дали имаат..

сакам да знам дали има тема за туристичкиве агенции и проблемов со враќање не враќање на пари тука на форумов, не можам да најдам :(

сакам да знам дали има тема за туристичкиве агенции и проблемов со враќање не враќање на пари тука на форумов, не можам да најдам :(
...пробај тука кај пашата, клик!

Сакам да знам како оди постапката преку суд за правење на ДНК тестови? Ве молам некој да ми објасни детални (што треба да правиш во суд, итн) :D

Здраво на сите, ме интересира доколку некој знае подетално со законски одредба и слично дали банкиве прават проблеми за уплата на шалтер на готовина на сопствена сметка до 2000 EUR?

Последно уредено:
Здраво на сите, ме интересира доколку некој знае подетално со законски уредби и слично дали банкиве прават проблеми за уплата на шалтер на готовина на сопствена сметка до 2000 EUR?
Не, лимитот над кој мораш да имаш доказ за потекло е негде 10 или 15 илјади.

Како е со враќањето на данокот (tax free) во Србија?
Во Грција ти ги враќаат парите (и земаат нешто за нив) на фри шопот.
Во Бугарија ти стават само печат, а за парите треба да се враќаш во Софија за да си ги земеш.
Каде ти ги враќат парите во Србија?

Дали некој има правено нарачка од sportsdirect пред брзо време? Сега се обидов ама ја нема Македонија и не можам да платам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па најверојатно нема испорака до Мк, јас ја користам во УК и стигаат без проблем.

xx.gif

Дечки имам еден новчаник кој ептен ми праи кејф, а почна веќе да ми се кине на неколку места.
Некој да ми препорачате кој може убаво да го среди?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom