A
AnFem
Гостин
Фала.Не многу долго, околу 15 минути.
Фала.Не многу долго, околу 15 минути.
Не е ова ама сличен е рецептот Ова беше вака:http://24kitchen.bg/recipe/plneni-gbi
na ovie li mislis?
e samo ova najdov , drugo nemaНе е ова ама сличен е рецептот Ова беше вака:
Вареше Рудолф мали топчести компири а притоа го напраи ова со печурките, ги сецкаше ги пропржи со кромид и после додаде сметана и сецкани кисели краставички и врз нив малце од сокот. Ми треба рецептот да видам кои беа точните мерки иначе горе доле знам што ставаше.
посни кокос кифличкиДајте некој посен ама убав рецепт (сладок) Да не е нешто комплицирано за правење.
не е тоа, уживаj ќе експериментирам па што биде нека биде.
Mozes turlitava so mesan zelencuk , bez meso@ Godric добар рецепт,ама ако може нешто без тесто/брашно + и многу шеќер има..избегавам да јадам тесто и работи со шеќер ( нешто ниско калорично да биде).. нешто као зготвено со компир,зелка,зеленчук некој и сл.
Првиот рецепт го знам..турли тава ,национална гордост Е вториот ќе го пробам обавезно..тенксMozes turlitava so mesan zelencuk , bez meso
Stavas zelencuk po izbor (kromid , lukce , morkov, grasok, kompir, brokula, oriz ,tikvicka, boranija) prethodno go seckas na positni kocki, go zaprzuvas so malku kromidce,mu dodavas edna solja domatno pire , neka se proprzi uste 5-10 min , go dodavas orizot, edna solja voda i gi stavas vo tava da se podpeci.
Pouvkusno i pozdravo zdravje
--- надополнето: 26 ноември 2012 во 16:56 ---
Eve uste eden dobar i lesen recept
Potrebno ti e brokula okolu eden golem cvet
pavlaka
jajca
kaskaval
kompir
Brokulata se obarva 5 min. vo vrela voda, i se kine na sitni cvetcinja . Vo tava poprskuvame maslo , stavame eden red secen kompir kako za musaka na krugovi , odgore se redi brokulata , se posoluva so zacin po izbor . Jajcata se matat , se dodava pavlaka i smesata se poleva vrz brokulata .Se peci okolu 40 min i pred kraj se renda kaskaval.
Na zdravje
дека рече сладок па разбрав десерт еве нешто ултра посно и здраво што често го праамGodric добар рецепт,ама ако може нешто без тесто/брашно + и многу шеќер има..избегавам да јадам тесто и работи со шеќер ( нешто ниско калорично да биде).. нешто као зготвено со компир,зелка,зеленчук некој и сл.