СУГС Јосип Броз -Тито

Член од
24 јуни 2011
Мислења
26
Поени од реакции
0
Се извинувам што ја преплавив темава со мои прашања, ама многу сум љубопитна што да правам.:icon_mrgr: Ме интересира што ќе правиме првата недела-две, одма се почнува со испрашувања, тестови такви ствари.. ? И на први и втори ќе ни даваат распоред и книги, за да знам дали да носам нешто, ќеса, тетратка.. Мене едно девојче од ЈБТ ми рече дека не давале распоред на први ама па други ми рекле дека давале..

M

Mr.InF3ction

Гостин
Де бе уште не почна а знаеш повеќе од мене за училиштето :D. Кога ќе почнеш сама ќе видиш што е како е ...поинтересно е сама да отркиеш :) И не се секирај нема да те изненадат од прв ден со книги или распоред.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се извинувам што ја преплавив темава со мои прашања, ама многу сум љубопитна што да правам.:icon_mrgr: Ме интересира што ќе правиме првата недела-две, одма се почнува со испрашувања, тестови такви ствари.. ? И на први и втори ќе ни даваат распоред и книги, за да знам дали да носам нешто, ќеса, тетратка.. Мене едно девојче од ЈБТ ми рече дека не давале распоред на први ама па други ми рекле дека давале..
Уживај :) Првиот час кај сите професори е запознавање меѓусебно, дрндање. Може да се деси некој и тест да ви дае ама тоа немој да се плашиш зошто е повеќе ко трошење време а и да знаат отприлика на кој степен ви е знаењето. После од вториот час носи си тетратка зошто почнуваат да предаваат. Мој совет за како да си го направиш животот поубав во ЈБТ е да се јавуваш доброволец одма кога ќе е првото испрашување и кога на сите да им згусне да одговараат да поправаат оцени на 5 теми ти да си кулираш. Така правев во 3та и 4та и живот видов, а во прва и втора многу се мачев, поготово првите полугодија :)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Премногу се замараш,а дефинитивно не треба.Уште една недела имаш изнауживај се додека можеш после пошто сите ќе кукаат пак за 10 јуни.Првата недела нема да биде ништо освен запознавања.Се што ќе кажат професорите е лага.Најголема лага е тоа коа ќе кажат дисциплината е пола оцена,а друга половина знаење.Нема врска.На почетокот ќе бараат уредност али после нема ништо.Кој и да ти биде глеј да не се обрукаш нешто на старт зошто не е добро да си трн во око на некој цела година пошто гадно ќе го наебеш.Тест и испрашување.Најгадно е тоа али од тој прв тест се дознава дали може да се препишува кај професорот,дали можеш да му кажеш на некој или па да ти кажат.И не паѓајте на фори од типот нема никакво попуштање.Ќе видиш кон крај на година како пред канцеларија врие од родители за поправање оцена.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не само што врие него и ако му се качиш на глава ептен ќе ти попушти. Пиши ни ги професорите што ќе ти се паднат и ќе ти кажеме. И уживај ти викам, да можам јас сега да сум прва на твое место се ќе дадам, најубавите години ти следат.

Член од
24 јуни 2011
Мислења
26
Поени од реакции
0
Фала ви на сите, стварно сте супер.:) Посебно фала на Кирца и Џену грл, ју рок! А иначе Кирца така не потплашуваа и во петто одделение, кога ќе ми текне кои ботови сме биле, т.е секоја година не плашеа ама ништо не им запали. А и по ова што ми кажа, првата недела била уживанција, јас мислев ова средно и као нема зафрканции, одма ни даваат распоред и почнуваме да учиме. А за првото испрашување сум слушнала и ќе бидам спремна (ваљда :icon_mrgr:)

Само едно девојче ми има кажано дека некоја шлакната по физика што и предава на неа и се раздрала зашто девојчево носело тефтер на прв час а не тетратка, демек кај ќе пишувала, како во школо идела така неспремна.. А она нормално си носела тефтер да запише ако нешто им каже, што како треба, каква тетратка да носат и такви ствари. И Џену, на први обавезно ќе ви пишам за професорите, т.е која класна најпрво ми се паднала а се надевам дека ќе ми се падне Ачковска, топ ќе ми биде ако ми е она.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Фала ви на сите, стварно сте супер.:) Посебно фала на Кирца и Џену грл, ју рок! А иначе Кирца така не потплашуваа и во петто одделение, кога ќе ми текне кои ботови сме биле, т.е секоја година не плашеа ама ништо не им запали. А и по ова што ми кажа, првата недела била уживанција, јас мислев ова средно и као нема зафрканции, одма ни даваат распоред и почнуваме да учиме. А за првото испрашување сум слушнала и ќе бидам спремна (ваљда :icon_mrgr:)

Само едно девојче ми има кажано дека некоја шлакната по физика што и предава на неа и се раздрала зашто девојчево носело тефтер на прв час а не тетратка, демек кај ќе пишувала, како во школо идела така неспремна.. А она нормално си носела тефтер да запише ако нешто им каже, што како треба, каква тетратка да носат и такви ствари. И Џену, на први обавезно ќе ви пишам за професорите, т.е која класна најпрво ми се паднала а се надевам дека ќе ми се падне Ачковска, топ ќе ми биде ако ми е она.
јас на прв час ништо не носев ни тетратка ни тефтер ни пенкало па ништо не ми рече ружа.Ачковска е топ професорка ако ја слушаш,за класна да не праам муабет (кирца знае тоа).

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289

Ачкоска нема да ти е класна сигурно.Она ќе е на 3та.Се е топ кај неа само што многу тешк осе оправдува.Мислам дека нема ни да ти предава.Иначе како за прв час која и да ти е класна ипак нема да е строга(за сите важи освен за Љубица).Пиши ги сите што ќе ти предаваат па ќе видиме кој знаеме.
Иначе и ја чекам да видам кој ќе ми е класен.Олга зборат ако ти е класна дека хемија слаби оцени не ставала во нејзин клас плус и лесно оправдувала.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Ачковска само бара знаење, тоа е се. Нормално е тоа кога некој се труди да те научи и да ти објасни после да си го бара тоа. Има некои што не го прават ова а бараат, таквите се најгадни. Само таков да немаш.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Кај Ачкоска е гадно ако те фати на старт дека не знаеш.Викаше дека не попушта иако ни е класна даваше втори трети шанси али лошо е и тие ако не ги искористиш.Концептот на тестовите е лесен.Заокружување,дополнување и табели да поврзуваш али знае да откопа тешки прашања.Плус знае да предавамдобро и да не го напраи досаден часот.
Е сеа Цеце не би сакал да ми предава.Језда лесно се вадат оцени кај нејзе али дефинитивно не можам да седам кај нејзе на час.Не е свесна колку замарантски зборува и ако се смееш мисли дека на нејзе и се смееш.
И ќе биде интересно и Златко ми предава годинава хемија.Уште од сеа предосеќам 25 кеца прво тромесечие без разлика кој колку знае.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е сеа Цеце не би сакал да ми предава.Језда лесно се вадат оцени кај нејзе али дефинитивно не можам да седам кај нејзе на час.Не е свесна колку замарантски зборува и ако се смееш мисли дека на нејзе и се смееш.
Цеце човече чим кај нејзе не извршив самоубиство две години, никогаш во животов нема, факт. Остај тоа што е замарантски настроена, туку ме испрашуваше секој час, зошто знаеш дека едни исти 2-3ца што знаат ги испрашува цело време. Секој можен час ми викаше тебе ученичкаа сакам да ти ставам 5ка со осмехот и гласот нејзин и ќе ме испрашува цел час. Другиот час еден друг. И се така додека не заврши годината. Што беше најтрагично во втора од 200 часа само еднаш не знаев, сите други знаев и нејќеше 5ка да ми стаи. Луда една, како се расправав, ама па сфатив дека ако и свикаш и се расправаш со нејзе попушта. И класната ме посоветуваше за ова зошто и таа знаеше дека оваа е ко „прс у гс“ и едни двајца цело време ги испрашува.
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:00 PM ---
П.С. Кирца кој е овој Златко?

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Цеце човече чим кај нејзе не извршив самоубиство две години, никогаш во животов нема, факт. Остај тоа што е замарантски настроена, туку ме испрашуваше секој час, зошто знаеш дека едни исти 2-3ца што знаат ги испрашува цело време. Секој можен час ми викаше тебе ученичкаа сакам да ти ставам 5ка со осмехот и гласот нејзин и ќе ме испрашува цел час. Другиот час еден друг. И се така додека не заврши годината. Што беше најтрагично во втора од 200 часа само еднаш не знаев, сите други знаев и нејќеше 5ка да ми стаи. Луда една, како се расправав, ама па сфатив дека ако и свикаш и се расправаш со нејзе попушта. И класната ме посоветуваше за ова зошто и таа знаеше дека оваа е ко „прс у гс“ и едни двајца цело време ги испрашува.
Лани дојде,предава хемија.Има сменето 300 гимназии.Прв час ни вика вие никад нема да имате кецкај мене.За оцена ќе ви поставам 3 прашање од кои едно ќе е ваше.Али тоа не беше точно!!Строг како строг не е премногу солобдно се комуницира со него,баш како другар.Прво тромесечие лупна 20 кеца за пола саат.Премногу расправии имавме со него.Лош е а немаш страв како кај Љубица.Ко за инат не ставаше повисоки оцени а требаше.Цел учебник го знаев а пак 2ка имав,.Ачкоска после родителски секад го симињаше на земја и тогаш попушташе али пак ништо.Дури и девојчиња од клас ги расплака.И преокупација му беше да става кецови.И тоа кец баш ко бандера.Другите професори се чудеа коа ги гледаа.И сеа во 3та ако е останат тој клас што сум јас во него сме споени двата класа и на кој само предаваше.И тука сме сите со кои си имавме проблеми со него.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кој клошар. Ама се понаша така зошто нема договор за работа, Мороновска си вработува на неопределено по хемија за ако ја симнат од директорка да си се врати на местото и не ги држи повеќе од 4 години.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Цеце е ѕвер бе :D
Уште на почеток ако се истакнеш на пример да збориш на час за лекцијата онака да даваш твои мислења и ставови, после до крај ќе си немаш проблем (барем така ни беше нас). Социологија никогаш не учев, а еве 2 години си иам 5ка :D
Е сеа знаат часовите да бидат досадни, ама ако седиш у последна клупа секогаш ќе најдеш што да правиш :D

Kajgana Shop

На врв Bottom